Чантичка за примамки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Чантичка за примамки

Мнение от VGS »

Ето колеги какво сътворих снощи.
От една страна принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо.
Чантичката всъщност която изполвах е несесер, който може да се привързва към кръста.
Преградките са от плексиглас 2 мм и от 2,5 мм шперплат с водонепропускаемо покрите от едната страна.(просто такива изрезки наверих у дома, нищо специално)
Всичко беше залепено само и единственно с пистолет с термопластично лепило, не е много красиво но става бързо и е удобно.
Ето и малко снимки :

Това са вече изрязаните страни на кутийката.
Изображение

Готовата кутийка
Изображение

Наместена в несесера
Изображение

И с няколко воблера за проба :)
Изображение

Е това беше.
Дано да свърши работа на мен и евентуално ако съм ви помогнал на вас с нова идея.
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Чантичка за примамки

Мнение от outsider 59 »

:smt023 :smt023 :smt023
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Вальо,което си е хубаво и направено по реда си,може само да бъде хвалено.Наистина си се постарал и направо си направил прекрасна чантичка за воблери :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Браво, браво, нямах съмнение, че ще направиш такова соуружение :smt023
ако имаш време за по-масово производство, ще кандидатствам за една бройка, ако може? :roll: :oops:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Браво, колега.
Много добре си се справил.
Превъзходно се е получило :D
Мога да дам една идея как чантата да стане по-лека и само примамките в нея да тежат.
Има един материал който е по-лек от плексигласта и шпертлата, по-гъвкав от тях и не предразполага към пукнатини и счупвания на кутията при удар.
Въпросният материал се нарича вералит (полипропилен), също може да се ползва лексан (поликарбонат), който е още по-лек.
Аз съм си направил такава кутия от материал с дебелина един милиметър и съм много доволен от сглобката посредством огъване.
Преградите вътре съм ги залепил със секундно лепило.
Тази година ще тествам удобствата на подобна чанта и споделя :)

Поздрави и успехи във всички начинания.
Николай.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Стига с тия снимки де :lol:
Ще снимам когато ме пусне мързела :D
Тия дни обещавам :wink:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Чудесна идея и аз я почвам,имам една такава чанта и ще се оглеждам за някой перциглас. :idea:
Изображение
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Много добре си се справил колега-евала!Даваш добри идеи и поука!
Поуката за какво ли?Наистина не е тук мястото да коментирам,но много колеги които изразиха мнение че зимата ни е виновна за лошото "поведение на някои индивиди" не са прави.Та вместо да впрегнат малко мозък(ако го имат,тези индивиди) и да се постараят за нещо подобно,взеха че се захванаха с неща които най-им се отдават.
Още веднъж-евала пич!Това се казва полезна информация свързана с риболова :idea:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ioska70 »

:smt023 :smt023 :smt023
Наслука.
Аватар
fisherman72
новобранец
новобранец

Мнение от fisherman72 »

Колега, чантичката е хубава, но предполагам,че много ще тропат воблерите когато се движите по брега , което е доста неприятно и дразни.
Аз използвам калъф от силови кабели за запалване, като съм забол куките на опаковачна плоскост за електроника. Подобна е на поликарбонатна, но е по-мека и позволява многократно закачване и стоят неподвижно. Воблерите се закачват и от двете страни на плоскостта, което позволява да съберете от 50 до 90 в зависимост от големината им и е много удобна. Подобна чантичка е подходяща и за други изкуствени примамки. Прави се лесно без никакво лепене и е много лека. УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
Изображение
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

:smt023 :smt023 :smt023 ,благодарско за идеята.
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

VGS написа: ...принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо...
Koлега, чудесно е, че си уплътняваш времето. Добре си намерил приложение за несесера, но от рибарския магазин вместо тази кутийка, която си се трудил да направиш, за 2 лв.ще се снабдиш със силиконова, за която няма да трепериш, че ще я натиснеш и счупиш. Ето аз в какви кутийки си слагам мухите, които сам си правя, както и воблерчетата-самоделки.
Изображение
Изображение
Размерът на килийките на по-голямата кутийка е колкото да побере кибрит. По-малката пък може да се отваря и от двете страни. Предлагат се какви ли не разновидности, с халки за носене на врата, и т.н.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Силикон или полиетилен,има особена разлика.И не опира работа до 2лв,ти защо си правиш мухи,като в Карлово има много добър производител на мухи-бате Георги.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

valentin_l_ivanov написа:
VGS написа: ...принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо...
Koлега, чудесно е, че си уплътняваш времето. Добре си намерил приложение .....че ще я натиснеш и счупиш. .... с халки за носене на врата, и т.н.
За чупенето не се притеснявам, издръжа ме върху нея от всички страни. Аз съм 100 кила и се качвам от горе и :).
А идеята ми е да избегна отварянето и затварянето на разни кутии. Имам такива като твойте с мухите поне 10 -тина , както най вероятно и всеки от вас.
Идеята на тази чантичка е да може да се носи на кръста или през рамо и по важното е , че може да се борави спокойно с една ръка. Сменяш примамка , без да оставяш въдицата , без да отваряш кутии и прочие.
Големината е съобразена не с наличните примамки които имам у дома, а за примамките с които бих ловил на конкретния излет.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”