Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Чантичка за примамки
Модератор: emo vasilev
Чантичка за примамки
Ето колеги какво сътворих снощи.
От една страна принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо.
Чантичката всъщност която изполвах е несесер, който може да се привързва към кръста.
Преградките са от плексиглас 2 мм и от 2,5 мм шперплат с водонепропускаемо покрите от едната страна.(просто такива изрезки наверих у дома, нищо специално)
Всичко беше залепено само и единственно с пистолет с термопластично лепило, не е много красиво но става бързо и е удобно.
Ето и малко снимки :
Това са вече изрязаните страни на кутийката.

Готовата кутийка

Наместена в несесера

И с няколко воблера за проба

Е това беше.
Дано да свърши работа на мен и евентуално ако съм ви помогнал на вас с нова идея.
От една страна принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо.
Чантичката всъщност която изполвах е несесер, който може да се привързва към кръста.
Преградките са от плексиглас 2 мм и от 2,5 мм шперплат с водонепропускаемо покрите от едната страна.(просто такива изрезки наверих у дома, нищо специално)
Всичко беше залепено само и единственно с пистолет с термопластично лепило, не е много красиво но става бързо и е удобно.
Ето и малко снимки :
Това са вече изрязаните страни на кутийката.

Готовата кутийка

Наместена в несесера

И с няколко воблера за проба

Е това беше.
Дано да свърши работа на мен и евентуално ако съм ви помогнал на вас с нова идея.
-
- ще става разбирач
- krokibg
- учете се от него
Re: Чантичка за примамки
Вальо,което си е хубаво и направено по реда си,може само да бъде хвалено.Наистина си се постарал и направо си направил прекрасна чантичка за воблери

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Браво, браво, нямах съмнение, че ще направиш такова соуружение
ако имаш време за по-масово производство, ще кандидатствам за една бройка, ако може?

ако имаш време за по-масово производство, ще кандидатствам за една бройка, ако може?

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Браво, колега.
Много добре си се справил.
Превъзходно се е получило
Мога да дам една идея как чантата да стане по-лека и само примамките в нея да тежат.
Има един материал който е по-лек от плексигласта и шпертлата, по-гъвкав от тях и не предразполага към пукнатини и счупвания на кутията при удар.
Въпросният материал се нарича вералит (полипропилен), също може да се ползва лексан (поликарбонат), който е още по-лек.
Аз съм си направил такава кутия от материал с дебелина един милиметър и съм много доволен от сглобката посредством огъване.
Преградите вътре съм ги залепил със секундно лепило.
Тази година ще тествам удобствата на подобна чанта и споделя
Поздрави и успехи във всички начинания.
Николай.
Много добре си се справил.
Превъзходно се е получило

Мога да дам една идея как чантата да стане по-лека и само примамките в нея да тежат.
Има един материал който е по-лек от плексигласта и шпертлата, по-гъвкав от тях и не предразполага към пукнатини и счупвания на кутията при удар.
Въпросният материал се нарича вералит (полипропилен), също може да се ползва лексан (поликарбонат), който е още по-лек.
Аз съм си направил такава кутия от материал с дебелина един милиметър и съм много доволен от сглобката посредством огъване.
Преградите вътре съм ги залепил със секундно лепило.
Тази година ще тествам удобствата на подобна чанта и споделя

Поздрави и успехи във всички начинания.
Николай.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Стига с тия снимки де
Ще снимам когато ме пусне мързела
Тия дни обещавам

Ще снимам когато ме пусне мързела

Тия дни обещавам

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
Чудесна идея и аз я почвам,имам една такава чанта и ще се оглеждам за някой перциглас. 

-
- разбира нещата
Много добре си се справил колега-евала!Даваш добри идеи и поука!
Поуката за какво ли?Наистина не е тук мястото да коментирам,но много колеги които изразиха мнение че зимата ни е виновна за лошото "поведение на някои индивиди" не са прави.Та вместо да впрегнат малко мозък(ако го имат,тези индивиди) и да се постараят за нещо подобно,взеха че се захванаха с неща които най-им се отдават.
Още веднъж-евала пич!Това се казва полезна информация свързана с риболова
Поуката за какво ли?Наистина не е тук мястото да коментирам,но много колеги които изразиха мнение че зимата ни е виновна за лошото "поведение на някои индивиди" не са прави.Та вместо да впрегнат малко мозък(ако го имат,тези индивиди) и да се постараят за нещо подобно,взеха че се захванаха с неща които най-им се отдават.
Още веднъж-евала пич!Това се казва полезна информация свързана с риболова

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- fisherman72
- новобранец
Колега, чантичката е хубава, но предполагам,че много ще тропат воблерите когато се движите по брега , което е доста неприятно и дразни.
Аз използвам калъф от силови кабели за запалване, като съм забол куките на опаковачна плоскост за електроника. Подобна е на поликарбонатна, но е по-мека и позволява многократно закачване и стоят неподвижно. Воблерите се закачват и от двете страни на плоскостта, което позволява да съберете от 50 до 90 в зависимост от големината им и е много удобна. Подобна чантичка е подходяща и за други изкуствени примамки. Прави се лесно без никакво лепене и е много лека. УСПЕХ НА ВСИЧКИ.

Аз използвам калъф от силови кабели за запалване, като съм забол куките на опаковачна плоскост за електроника. Подобна е на поликарбонатна, но е по-мека и позволява многократно закачване и стоят неподвижно. Воблерите се закачват и от двете страни на плоскостта, което позволява да съберете от 50 до 90 в зависимост от големината им и е много удобна. Подобна чантичка е подходяща и за други изкуствени примамки. Прави се лесно без никакво лепене и е много лека. УСПЕХ НА ВСИЧКИ.

-
- вече хвърля и на тежко

Koлега, чудесно е, че си уплътняваш времето. Добре си намерил приложение за несесера, но от рибарския магазин вместо тази кутийка, която си се трудил да направиш, за 2 лв.ще се снабдиш със силиконова, за която няма да трепериш, че ще я натиснеш и счупиш. Ето аз в какви кутийки си слагам мухите, които сам си правя, както и воблерчетата-самоделки.VGS написа: ...принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо...
Размерът на килийките на по-голямата кутийка е колкото да побере кибрит. По-малката пък може да се отваря и от двете страни. Предлагат се какви ли не разновидности, с халки за носене на врата, и т.н.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Силикон или полиетилен,има особена разлика.И не опира работа до 2лв,ти защо си правиш мухи,като в Карлово има много добър производител на мухи-бате Георги.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
За чупенето не се притеснявам, издръжа ме върху нея от всички страни. Аз съм 100 кила и се качвам от горе иvalentin_l_ivanov написа:Koлега, чудесно е, че си уплътняваш времето. Добре си намерил приложение .....че ще я натиснеш и счупиш. .... с халки за носене на врата, и т.н.VGS написа: ...принуден от липса на подходяща чантичка а от друга, че ме хващат нервите по някога и трябва да човъркам нещо...

А идеята ми е да избегна отварянето и затварянето на разни кутии. Имам такива като твойте с мухите поне 10 -тина , както най вероятно и всеки от вас.
Идеята на тази чантичка е да може да се носи на кръста или през рамо и по важното е , че може да се борави спокойно с една ръка. Сменяш примамка , без да оставяш въдицата , без да отваряш кутии и прочие.
Големината е съобразена не с наличните примамки които имам у дома, а за примамките с които бих ловил на конкретния излет.