Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Хвани и пусни
Модератор: dantho.mihov
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Хвани и пусни
Задържам понякога риби само 10+ .. пуснал съм и доста .. Несъм нацяло от пускачите .. засега съм още 50 на 50

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Никой не обвинявам-нямам право .Аз също понякога задържам 1-2 ....Трофейни нямам с изключение на една сулка 1,6 през 2007-а ама това не е голяма сулка за някои...

- Димича
- ще става разбирач
jporlando написа:Колкото по рано се осъзнаем по отношение на чистотата на водоемите и природата ...

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

Оооо,5-6 няма да стигнат за ледено студената биричка

-
- и господ не е толокова добър
jporlando написа:Важен е рилииза ,независимо под ,каква форма е той.Били някой задържал за консумация едра женска щука пълна с хайвер или някоя сто грамова писалка или ,каквато и да е друга риба с,която нито ще се нахраниш нито пък е нужно да я убиваш и да се похвалиш за улова . На съвестта ми тежат не малко количество риби,за които в последствие съм съжалявал за съдбата им и участта,която съм им отредил.Просто са загинали безмислено....![]()
От известно време мисленето по отношение на съдбата на рибите ,които хващам ми се промени .Изцяло в тяхна полза.Истината е да излъжеш рибата да я победиш,да я хванеш и след това да я пуснеш.Предполага се,че следващият път ще е по трудно ,но това е играта.Рибите си имат достатъчно врагове ,цивилизация, ВЕЦ-е ,хищници ,птици,химия, природа, и най големият им враг-човека.Така ,че аз не искам да съм част от негативните фактори за оцеляването на любимото ми хоби-риболовът!Рано или късно ще дойде ден ,когато риба ще има само на платени и частни водоеми,за съжаление и за това ще сме си виновни ние общо ,като едно цяло-риболовците -човеци.....![]()
След това и там няма да има.....и тогава кво![]()
![]()
![]()
![]()
Колкото по рано се осъзнаем по отношение на чистотата на водоемите и природата и по отношение на живота на рибите толкова по дълго ще практикуваме любимото си хоби и страст-РИБОЛОВЪТ.
Поздравявам и се прекланям пред всички риболовци "хвани и пусни"![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Айде тази година да видим кой повече трофеи ще пусне , за да имам стимул да ви мачкам.
Засега вода в резултата .. и от сега ви казвам .. нема да броя бройлери под 5 кила .. аз тях 20 години ги пускам..
Хвърлям ви ръкавица на всички .. ще почна само от 1:0 за мен .. понеже само за една имам доказателства .. макар че са три... ама ще си затвора очите.
Кой участва?
Засега вода в резултата .. и от сега ви казвам .. нема да броя бройлери под 5 кила .. аз тях 20 години ги пускам..
Хвърлям ви ръкавица на всички .. ще почна само от 1:0 за мен .. понеже само за една имам доказателства .. макар че са три... ама ще си затвора очите.
Кой участва?

Аааааа, не съм съгласе с теб carpsliven2, това ми прилича на дискриминацияcarpsliven2 написа:Айде тази година да видим кой повече трофеи ще пусне , за да имам стимул да ви мачкам.
Кой участва?

- Димича
- ще става разбирач
Амииии,сигурно който ги хващаcarpsliven2 написа:Айде тази година да видим кой повече трофеи ще пусне .....Кой участва?

- carpsliven2
- сериозен играч
Вярно е Румци .. несъм прав .. понеже исках да засегна само шаранджиите .. но бъди сигорен че, уважавам всеки риболов и хора като теб
и за Димича се отнася и за всеки колега който не е шаранджия

Аз също съм под средната класа -така,че немога да се съревновавам в рилииза на големи риби-просто не ги хващам...
каракуди,костурчета,някоя и друга платика и кленчета -това са основните видове при мене

каракуди,костурчета,някоя и друга платика и кленчета -това са основните видове при мене

подписа на Snegk

- Димича
- ще става разбирач
Живота го дарява "онзи отгоре",ний само можем да го отнемем,или опазим.......

-
- кандидат преподавател
Хвани и ако искаш,после пусни-това ми звучи по-демократично,без грандомански приказки,особено на фона на законовата норма за задържане на улова.И изобщо,да не се правим на по-големи католици от папата,дето има една вярна приказка от много време насам.И ,предлагам,без пропаганда в този форум на всякакви идеи.

Ето това е истинският риболовец!

- Николай Неделков
- учете се от него
Пускам само маломерните и като много превиша нормата , но не винаги.
Зависи дали съм "на кеф" съм си пускал и всичките риби и то доста пъти.
На платено пускам само маломерни шаранчета у щучки. Там дори и да превиша нормата си взимам всичко.
Съжалявам , месояден вид съм. По-точно рибоядец и това няма да се промени , но никога не е било причина да задържам маломерни риби - няма и да бъде
Зависи дали съм "на кеф" съм си пускал и всичките риби и то доста пъти.
На платено пускам само маломерни шаранчета у щучки. Там дори и да превиша нормата си взимам всичко.
Съжалявам , месояден вид съм. По-точно рибоядец и това няма да се промени , но никога не е било причина да задържам маломерни риби - няма и да бъде

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;