Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Re: Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Стефанаки,БРАВОС брат

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
И този уикенд бях принуден да риболовствам единствено на топлия канал... Вкратце това, което успях да направя през двата дни беще следното:
В събота, благодарение на това, че в късния следобед изгря малко слънце и вятъра поутихна, имаше движение на някакви хищници. Вярно дребни, но поне ги имаше
Записах две расперчета на воблери, а след тях дръпнах и две маломерни бели рибки - една на силикон, а другата пак на воблер. От колеги разбрах, че има уловени распери и на туистъри, което ме озадачи в известен смисъл....От всичко най-много ми хареса това, че успях да хвана първи рибки с новата въдичка - Колмик Даймънд, сефтосах едни силиконови туистъри "Yum" в размер 4 инча и сефтосах с бяла рибка един сравнително нов воблер в колекцията ми - сръбския Антакс Сова 7 SFC
Понеже предполагам, че ще полюбопитствате за примамките да кажа 2 думи за тях: Туистърите "Yum" от серията Walleye Grub ползвам за пръв път и съм раздвоен във впечатленията си
От една страна силикона е качествен, предлага се в "зип" опаковка, позволяваща му да се запази по-дълго време, и като форма/размер на тялото и опашката ми изглежда напълно удачен за тръсене на бели рибки (а защо не и костури)... Има си дори и добавен ароматизатор, ефекта от който не се наемам да коментирам
Лошо впечатление ми направи обаче това, че опашката на туистера е залепена към тялото, а не е негово естествено продължение! Това "съединение" е доста слабичко и след няколко замятания опашката започва да се отделя с тенденция съвсем скоро съвсем да падне... Може би при едноцветните им десени този проблем липсва, но аз нямам от тях и не съм пробвал. С две думи - добра, но сравнително нетрайна примамка!
Антакс Сова пък е замислен като плаващ воблер, тип "кранк", газещ някъде малко над 2 м. при водене от брега. Има много интересна игра съчетаваща едновременно силна вибрация с малка амплитуда на колебания на тялото
Позволява и съвсем бавно равномерно водене, при което запазва добрата си игра, което пък го прави добър избор за бели риби привечер и нощем. Казват, че бил по-удачен за спокойна вода, но аз мисля, че и на течение ще се държи чудесно и ще даде прилични резултати. Поне това показват първите ми опити с него
Интересното в моя случай е, че успешната вчера Сова е потъваща (очевидно производствен дефкет), но това не й пречи да има стабилно поведение във водата, а очевидно и да изкушава рибките
Тепърва ще трупам разбира се впечатления от тази примамка, но засега имам положително усещане за нея
В неделята ситуацията се беше променила доста... Студеното време и мразовития североизточен вятър бяха свалили рибките някъде към дълбокото и като че ли бяха пресекли апетита им от предния ден
С още един колега упорсватхме много и предложихме доста солиден набор от примамки, търсейки основно распери и бели риби. Е, не ги открихме, но капото все пак беше спасено... Малко случайно наистина, с един много неочакван младеж:

Още едно сефте в кариерата ми на спинингист, което замина да дораства и да трупа килограми до следващата ни среща
Освен него до края на излета имах и някакъв дребосък на силиконa, който се откачи, плюс извадена люспа от незнаен притежател
С това в общи линии се изчерпа актива ми за неделния ден. Не бях много доволен, но това беше на път да се промени след като у дома ме чакаше пълнен петел и тъмно червено винце
Колко малко му трябва на човек, нали?
Поздрави!
В събота, благодарение на това, че в късния следобед изгря малко слънце и вятъра поутихна, имаше движение на някакви хищници. Вярно дребни, но поне ги имаше

Понеже предполагам, че ще полюбопитствате за примамките да кажа 2 думи за тях: Туистърите "Yum" от серията Walleye Grub ползвам за пръв път и съм раздвоен във впечатленията си

Антакс Сова пък е замислен като плаващ воблер, тип "кранк", газещ някъде малко над 2 м. при водене от брега. Има много интересна игра съчетаваща едновременно силна вибрация с малка амплитуда на колебания на тялото

В неделята ситуацията се беше променила доста... Студеното време и мразовития североизточен вятър бяха свалили рибките някъде към дълбокото и като че ли бяха пресекли апетита им от предния ден

Още едно сефте в кариерата ми на спинингист, което замина да дораства и да трупа килограми до следващата ни среща

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- научил се да хвърля
Добър излет си направил колега и добро сефте на новата пръчка. Повече и по големи другия път. Имаше ли колеги да ловят на стръв как беше, че може по празниците да посетя канала? Поздрави и успех.

Да, имаше колеги, които ловят на стръв: Доколкото видях на плувка кълвеше добре и се ловяха среден размер морунажчета и платички (говоря за местата от ВЕЦ-а надолу), докато на дъно кълването беше по-вяло, но пък излизаха и по-едри риби - 700-800 гр.!6ef4eto написа:Добър излет си направил колега и добро сефте на новата пръчка. Повече и по големи другия път. Имаше ли колеги да ловят на стръв как беше, че може по празниците да посетя канала? Поздрави и успех.![]()
![]()
Поздрави!
Браво Стефко-безценен си,супер точен и стегнат репортаж

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Радвам се, че съм полезен някому
Предполагам в следващите дни ще имам още посещения, така че ще давам по малко информация своевременно 
Поздрави!

Поздрави!
Stefko,
Свака ти част Масторе !
И аз нямам търпение да си изпробвам трилърите и другите прмамки, които сътворих тези дни и седмици.
Лови се на Реката и зиме , знам много добре, но трябва упорство като твоето.
Давай, подгрявай с още снимки на рибки и нека са все по-големи.
Свака ти част Масторе !
И аз нямам търпение да си изпробвам трилърите и другите прмамки, които сътворих тези дни и седмици.
Аз чакам с нетърпение да дойде момента, в който да се отскубна малко от тоя канал и да опитам рибките в "свободния" ДунавPedro написа:Stefko,
Свака ти част Масторе !

Поздрави!
Привет отново в средата на седмицата
Вчера след работа мернах едно примамливо слънчице навън и реших да си подаря 1-2 часа след работа за посещение на топлия канал. Реших, че съчетанието на тихо и слънчево време, в условията на иначе ниски температури и мътна вода би могло да е сполучливо, така че трябваше да проверя
Няма да скрия, че си позволих да "препиша" нещо по отношение на цветовете на ползваните примамки и смело се хвърлих в орнжевата гама
Досега мисля не съм имал успехи с подобни разцветки...до снощи
Не че резултата беше кой знае какъв... За мен бе важно, че не е нулев
Рибките бяха отново дребни, но красиви 
Първата дойде на един "мътно" оранжев шад "Смуки":

Втроата и третата избраха туистърче в оранжево-розов цвят, с бяла опашка:

Имах още едно празно кълване на същия туистър, както и едно на бяла 4-инчова "туба"
На стъмване опитах малко и с воблерите, но там не успях да се добера до нищо... Отделно от това стана и доста студено, та някъде към 19 ч. свих "платна"
В общи линии се получи приличен риболов за двата часа, с които разполагах... Сега с напрегнато внимание очаквам обещаното затопляне в почивните дни, което току виж прибавило и "качество" към уловите ми
Поздрави!

Вчера след работа мернах едно примамливо слънчице навън и реших да си подаря 1-2 часа след работа за посещение на топлия канал. Реших, че съчетанието на тихо и слънчево време, в условията на иначе ниски температури и мътна вода би могло да е сполучливо, така че трябваше да проверя

Няма да скрия, че си позволих да "препиша" нещо по отношение на цветовете на ползваните примамки и смело се хвърлих в орнжевата гама

Не че резултата беше кой знае какъв... За мен бе важно, че не е нулев

Първата дойде на един "мътно" оранжев шад "Смуки":

Втроата и третата избраха туистърче в оранжево-розов цвят, с бяла опашка:

Имах още едно празно кълване на същия туистър, както и едно на бяла 4-инчова "туба"

Поздрави!
- Живко Василев
- разбира нещата
Както винаги хубав репортаж, риби и полезна информация.Поздрави и пожелания за още такива. 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Aaaa, Stefko...ама ти много аванс набра и дръпна още в началото на годината !
Как ще те стигаме незнам.Браво !
Каква ти е прогнозата макар и бегла за 2009-та ? Дали ще е по добра на хищник от миналата година ?
Каква ти е прогнозата макар и бегла за 2009-та ? Дали ще е по добра на хищник от миналата година ?
Здравей ПедроPedro написа:Aaaa, Stefko...ама ти много аванс набра и дръпна още в началото на годината !

Знам, че забележката ти горе е с най-добри чувства и в шеговит стил, но моля ви (говоря и за другите пишещи) да не ме включвате в разни състезания, надбягвания с риби и доказвания на спинингов "ръст"

Иначе за прогнозата какво да кажа?! Предполагам не очакваш сериозно да дам някакви предвиждания, щото ще е супер несериозно

Та така... Иска ми се също годината да е много по-успешна и по отношение на щуката, защото миналата година определено резултатите бяха плачевни. Дали ще е така ще трябва да изчакаме и да видим

Поздрави!
Stefko,
И прогнозата ти е добра....А дано.Предпоследната ми примамка съхне в момента с главата надолу,
за неделя и другата седмица ще има затопляне малко и аз ще ида за проби, и да си опитам късмета.
Поздрави
Точно в духа на шегата беше.Именно ! И аз не съм по разните му доказвания...да не ме включвате в разни състезания, надбягвания с риби и доказвания ...
.....................................................
..Ако трябва да споделя някакво мое вътрешно усещане или нагласа, то е че
2009-та няма как да е по-лоша от 2008-ма ....Всъщност като гледам първите
два месеца от годината и ги сравня с тези на 2008-ма разликата е от земята до небето..
И прогнозата ти е добра....А дано.Предпоследната ми примамка съхне в момента с главата надолу,
за неделя и другата седмица ще има затопляне малко и аз ще ида за проби, и да си опитам късмета.
Поздрави
От това затопляне насетне вече няма от какво да се притесняваме и трябва да очакваме все по-сговорчиви хищници в Реката. Грабвай смело примамките и дерзайPedro написа:Предпоследната ми примамка съхне в момента с главата надолу,
Поздрави

Поздрави!
Така ще стане.Гледам Дунав пада драстично, ама отгоре Джердап пак е изпуснал, а по най-горното течение идва вода в + .... и след падането ще почне да качва яко пак.
Не мога му хвана поведението на хищника в такива ситуации..а като чета други форуми високата вода била за предпочитане.
Но ще проверим в най-най скоро време.
Не мога му хвана поведението на хищника в такива ситуации..а като чета други форуми високата вода била за предпочитане.
Но ще проверим в най-най скоро време.