Топъл канал - АЕЦ Козлодуй

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Топъл канал - АЕЦ Козлодуй

Мнение от bkd »

Стефанаки,БРАВОС брат :smt038 :smt039
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

И този уикенд бях принуден да риболовствам единствено на топлия канал... Вкратце това, което успях да направя през двата дни беще следното:
В събота, благодарение на това, че в късния следобед изгря малко слънце и вятъра поутихна, имаше движение на някакви хищници. Вярно дребни, но поне ги имаше :D Записах две расперчета на воблери, а след тях дръпнах и две маломерни бели рибки - една на силикон, а другата пак на воблер. От колеги разбрах, че има уловени распери и на туистъри, което ме озадачи в известен смисъл....От всичко най-много ми хареса това, че успях да хвана първи рибки с новата въдичка - Колмик Даймънд, сефтосах едни силиконови туистъри "Yum" в размер 4 инча и сефтосах с бяла рибка един сравнително нов воблер в колекцията ми - сръбския Антакс Сова 7 SFC ;)
Понеже предполагам, че ще полюбопитствате за примамките да кажа 2 думи за тях: Туистърите "Yum" от серията Walleye Grub ползвам за пръв път и съм раздвоен във впечатленията си :roll: От една страна силикона е качествен, предлага се в "зип" опаковка, позволяваща му да се запази по-дълго време, и като форма/размер на тялото и опашката ми изглежда напълно удачен за тръсене на бели рибки (а защо не и костури)... Има си дори и добавен ароматизатор, ефекта от който не се наемам да коментирам :wink: Лошо впечатление ми направи обаче това, че опашката на туистера е залепена към тялото, а не е негово естествено продължение! Това "съединение" е доста слабичко и след няколко замятания опашката започва да се отделя с тенденция съвсем скоро съвсем да падне... Може би при едноцветните им десени този проблем липсва, но аз нямам от тях и не съм пробвал. С две думи - добра, но сравнително нетрайна примамка!
Антакс Сова пък е замислен като плаващ воблер, тип "кранк", газещ някъде малко над 2 м. при водене от брега. Има много интересна игра съчетаваща едновременно силна вибрация с малка амплитуда на колебания на тялото :roll: Позволява и съвсем бавно равномерно водене, при което запазва добрата си игра, което пък го прави добър избор за бели риби привечер и нощем. Казват, че бил по-удачен за спокойна вода, но аз мисля, че и на течение ще се държи чудесно и ще даде прилични резултати. Поне това показват първите ми опити с него ;) Интересното в моя случай е, че успешната вчера Сова е потъваща (очевидно производствен дефкет), но това не й пречи да има стабилно поведение във водата, а очевидно и да изкушава рибките :D Тепърва ще трупам разбира се впечатления от тази примамка, но засега имам положително усещане за нея ;)

В неделята ситуацията се беше променила доста... Студеното време и мразовития североизточен вятър бяха свалили рибките някъде към дълбокото и като че ли бяха пресекли апетита им от предния ден :roll: С още един колега упорсватхме много и предложихме доста солиден набор от примамки, търсейки основно распери и бели риби. Е, не ги открихме, но капото все пак беше спасено... Малко случайно наистина, с един много неочакван младеж:

Изображение

Още едно сефте в кариерата ми на спинингист, което замина да дораства и да трупа килограми до следващата ни среща :D Освен него до края на излета имах и някакъв дребосък на силиконa, който се откачи, плюс извадена люспа от незнаен притежател :lol: С това в общи линии се изчерпа актива ми за неделния ден. Не бях много доволен, но това беше на път да се промени след като у дома ме чакаше пълнен петел и тъмно червено винце :drinkers: Колко малко му трябва на човек, нали? :lol: :lol:

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
6ef4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6ef4eto »

Добър излет си направил колега и добро сефте на новата пръчка. Повече и по големи другия път. Имаше ли колеги да ловят на стръв как беше, че може по празниците да посетя канала? Поздрави и успех. :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

6ef4eto написа:Добър излет си направил колега и добро сефте на новата пръчка. Повече и по големи другия път. Имаше ли колеги да ловят на стръв как беше, че може по празниците да посетя канала? Поздрави и успех. :smt023 :smt023 :smt023
Да, имаше колеги, които ловят на стръв: Доколкото видях на плувка кълвеше добре и се ловяха среден размер морунажчета и платички (говоря за местата от ВЕЦ-а надолу), докато на дъно кълването беше по-вяло, но пък излизаха и по-едри риби - 700-800 гр.!

Поздрави!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Браво Стефко-безценен си,супер точен и стегнат репортаж :smt023 :smt038 :smt039
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Радвам се, че съм полезен някому :D Предполагам в следващите дни ще имам още посещения, така че ще давам по малко информация своевременно ;)

Поздрави!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Stefko,
Свака ти част Масторе !
И аз нямам търпение да си изпробвам трилърите и другите прмамки, които сътворих тези дни и седмици.
Лови се на Реката и зиме , знам много добре, но трябва упорство като твоето.
Давай, подгрявай с още снимки на рибки и нека са все по-големи.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Pedro написа:Stefko,
Свака ти част Масторе !
И аз нямам търпение да си изпробвам трилърите и другите прмамки, които сътворих тези дни и седмици.
Лови се на Реката и зиме , знам много добре, но трябва упорство като твоето.
Давай, подгрявай с още снимки на рибки и нека са все по-големи.
Аз чакам с нетърпение да дойде момента, в който да се отскубна малко от тоя канал и да опитам рибките в "свободния" Дунав :D Знам, че ще е трудно, но това само покачва залозите и прави предизвикателството още по-силно ;) Надявам се скоро да покажа някоя снежна рибка - голяма слаост са ми :smt117

Поздрави!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Привет отново в средата на седмицата :D

Вчера след работа мернах едно примамливо слънчице навън и реших да си подаря 1-2 часа след работа за посещение на топлия канал. Реших, че съчетанието на тихо и слънчево време, в условията на иначе ниски температури и мътна вода би могло да е сполучливо, така че трябваше да проверя :lol:
Няма да скрия, че си позволих да "препиша" нещо по отношение на цветовете на ползваните примамки и смело се хвърлих в орнжевата гама ;) Досега мисля не съм имал успехи с подобни разцветки...до снощи :D
Не че резултата беше кой знае какъв... За мен бе важно, че не е нулев :lol: Рибките бяха отново дребни, но красиви :)

Първата дойде на един "мътно" оранжев шад "Смуки":
Изображение

Втроата и третата избраха туистърче в оранжево-розов цвят, с бяла опашка:
Изображение

Изображение

Имах още едно празно кълване на същия туистър, както и едно на бяла 4-инчова "туба" :roll: На стъмване опитах малко и с воблерите, но там не успях да се добера до нищо... Отделно от това стана и доста студено, та някъде към 19 ч. свих "платна" ;) В общи линии се получи приличен риболов за двата часа, с които разполагах... Сега с напрегнато внимание очаквам обещаното затопляне в почивните дни, което току виж прибавило и "качество" към уловите ми :lol:

Поздрави!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Както винаги хубав репортаж, риби и полезна информация.Поздрави и пожелания за още такива. :smt023
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Aaaa, Stefko...ама ти много аванс набра и дръпна още в началото на годината !
Как ще те стигаме незнам.Браво !
Каква ти е прогнозата макар и бегла за 2009-та ? Дали ще е по добра на хищник от миналата година ?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Pedro написа:Aaaa, Stefko...ама ти много аванс набра и дръпна още в началото на годината !
Как ще те стигаме незнам.Браво !
Каква ти е прогнозата макар и бегла за 2009-та ? Дали ще е по добра на хищник от миналата година ?
Здравей Педро :)

Знам, че забележката ти горе е с най-добри чувства и в шеговит стил, но моля ви (говоря и за другите пишещи) да не ме включвате в разни състезания, надбягвания с риби и доказвания на спинингов "ръст" :D Някак не се чувствам комфортно в такава роля и предполагам не това е целта на повечето от нас ;) Казвам го най-приятелски и без да съм се засегнал или нещо такова :)

Иначе за прогнозата какво да кажа?! Предполагам не очакваш сериозно да дам някакви предвиждания, щото ще е супер несериозно :wink: Ако трябва да споделя някакво мое вътрешно усещане или нагласа, то е че 2009-та няма как да е по-лоша от 2008-ма :lol: :lol: :lol: Поне за мен де :oops: Всъщност като гледам първите два месеца от годината и ги сравня с тези на 2008-ма раликата е от земята до небето :roll: Още ми държат влага тогавашните нули :lol: :lol: (нищо че на същия прехвален канал ловях и тогава!)...
Та така... Иска ми се също годината да е много по-успешна и по отношение на щуката, защото миналата година определено резултатите бяха плачевни. Дали ще е така ще трябва да изчакаме и да видим ;) Важното е ние да сме готови и да не спираме да търсим нови предизвикателства, пък рибки - колкото дал Господ :smt023

Поздрави!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Stefko,
..да не ме включвате в разни състезания, надбягвания с риби и доказвания ...
.....................................................
..Ако трябва да споделя някакво мое вътрешно усещане или нагласа, то е че
2009-та няма как да е по-лоша от 2008-ма ....Всъщност като гледам първите
два месеца от годината и ги сравня с тези на 2008-ма разликата е от земята до небето..
Точно в духа на шегата беше.Именно ! И аз не съм по разните му доказвания.
И прогнозата ти е добра....А дано.Предпоследната ми примамка съхне в момента с главата надолу,
за неделя и другата седмица ще има затопляне малко и аз ще ида за проби, и да си опитам късмета.
Поздрави
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Pedro написа:Предпоследната ми примамка съхне в момента с главата надолу,
за неделя и другата седмица ще има затопляне малко и аз ще ида за проби, и да си опитам късмета.
Поздрави
От това затопляне насетне вече няма от какво да се притесняваме и трябва да очакваме все по-сговорчиви хищници в Реката. Грабвай смело примамките и дерзай ;) Въобще при добро стечение на обстоятелствата Март месец може да се окаже доста интересен от спинингова гледна точка :D

Поздрави!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Така ще стане.Гледам Дунав пада драстично, ама отгоре Джердап пак е изпуснал, а по най-горното течение идва вода в + .... и след падането ще почне да качва яко пак.
Не мога му хвана поведението на хищника в такива ситуации..а като чета други форуми високата вода била за предпочитане.
Но ще проверим в най-най скоро време.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”