Естествен вердевас

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Естествен вердевас

Мнение от ExTaZzY »

Само не разбрах в тинията на каква дълбочина г/д се намират 20-30 см ? мисля като дойде лятото да се укалям и аз :lol: :lol: :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

гребеш с един сак,после сипваш в сито и промиваш все едно си в Клондайк,с тая разлика ,че вадиш червено злато :D тинята в ситото ,подобно на това с което пресяват брашно,и във водата промиваш тинята и виждаш или не виждаш рубино червеното злато.Горе-долу това е.Има случаи когато водата ти е до пъпа и по-нагоре :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

butnik написа:гребеш с един сак,после сипваш в сито и промиваш все едно си в Клондайк,с тая разлика ,че вадиш червено злато :D тинята в ситото ,подобно на това с което пресяват брашно,и във водата промиваш тинята и виждаш или не виждаш рубино червеното злато.Горе-долу това е.Има случаи когато водата ти е до пъпа и по-нагоре :wink:
Да де аз механизма го разбрах вече си купих и сито :lol: ама въпроса ми беше друк ама както и да е в предвид на големината на "рубиненото" злато :lol: г/д ще си правя изводи колко надълбоко да бъркам в тинята :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

По-удобно и чисто съхраняване на хириномусите става в кутийка с влажен мъх , където ларвите се поставят на пластове. Съдът се затваря с капак с дупки за свободен достъп на въздух и се съхранява в хладилник или между стъклата на двоен прозорец. Мъжът периодически се навлажнява.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В един брой на вестник "Рибар" от октомври 1999 година намерих нещо , което може би ще Ви е полезно и няма да се налага да прибягвате до много сложни техники при събирането на хириномуси :wink:

Как да наловим хирономуси и други водни личинки

Най-известният начин е да промием през сито взета от дъното на застоял водоем тиня. Това не винаги е възможно , а и не винаги е много приятно. По-лек и удобен е следния начин. Правим торбичка от марля с едри дупки и поставяме в нея парче отпадъчно месо и някаква тежест. Завързваме със здрав конец и замятаме там , където смятаме , че има хирономуси. На следващия ден вадим торбичката от водата и изваждаме от нея насъбралите се няколко десетки хирономуси.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Момчета млади нашият е по дребен и по скоро става за захранка, до колкото знам румънският е по едър така че според мен вижте не се ли продава на някой от рибарските магазини край вас другото което правя е да си зема изкуствен 12-13лв е 1 бурканче но в комбинация с бял ми е давало много добри резултати :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

Chironomus
Хирономус
Хирономуса е червевидна ларва на комар от семейство Chironomidae, достигаща дължина 25 мм.
Той живее в обраслите с растителност езера и ручеи, ровейки се в търсене на храна. Хирономуса се лови по следния начин. Загребва са горния тинест слой на водоема, прецежда се през сито, което се поставя във вода и чрез въртеливи движения се премахват замърсяванията. След това се изважда от водата, изчаква се малко да изсъхне и отново се поставя в нея. Хирономуса изплува на повърхноста и се събира. Пренася се в сито със сравнително едри отвори и се слага над тас с вода така, че дъното на ситото да се допира до водата. Скоро всичкия хирономус преминава от ситото във водата.
Съхранява се при ниска температура /може в хладилника/, но повече от 0°С.
(около Силистра на р.Бешавица до Екарисажа) ''Българска Аквариумна Енциклопедия''
Последно промяна от outsider 59 на Чет Мар 05, 2009 10:06 am, променено общо 2 пъти.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

outsider 59 написа: ....Съхранява се при ниска температура /може в хладилника/, но повече от 0°С.
.....и на куката се закачат ето така:

Изображение

8)
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Преди няколко седмици си взех от магазин една "доза" хирономус продовачката ми препоръча и много тънки и остри куки,но когато го закачах на куката се пукаха и след 2 замятания ставаха като "усмукан" бял това нормално ли е?
питам защото ми беше за първи път да ловя на тез зверове :lol: :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

На каква кука го слагащ(кой номер)?Аз лично го слагам на 20-ка :D И не се пука...... :P :mrgreen:
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

dimitar_dv написа:На каква кука го слагащ(кой номер)?Аз лично го слагам на 20-ка :D И не се пука...... :P :mrgreen:
№18 тънки и наистина погледнати под лупа остри :roll:
Изображение
Без риболов няма любов !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Пробожда се през втория прешлен, зад главата- то затова картинката по-горе е толкова голяма 8) 8) 8) :idea: :idea:
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

IDA написа:Пробожда се през втория прешлен, зад главата- то затова картинката по-горе е толкова голяма 8) 8) 8) :idea: :idea:
мерси за инфото надявам се не съм ловил с голяма кукичка :?:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Skorpi написа:

По едно време се бях запалил по декоративни рибки имах около 15-на аквариума та тогава ходех да я събирам тая гад вадел съм по една топка колкото мандарина ама останах с впечатлението че не е много едър може и да се лъжа поне 15години говоря назад :P Сега сам станал мързелив ,по ми е хубаво да си купя :P :P :P
Това е друго-тубефекс.Но между него попада и мотил.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Днес си купих кутика 100бр за 2 лв да ви кажа не ми се видя скъпо А в София или Пловдив може и да е още по евтино Питах да разбера дали е нашенски или румънски ама не знаеха :P :P :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Skorpi написа:Днес си купих кутика 100бр за 2 лв да ви кажа не ми се видя скъпо А в София или Пловдив може и да е още по евтино Питах да разбера дали е нашенски или румънски ама не знаеха :P :P :P
Същата работа е и в пловдив колега :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”