Директен телескоп 8м
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Директен телескоп 8м
Привет, колеги!
Доста време се чудих дали да си пост-на питанката в някоя от съществуващите теми (защото има сходни такива) или да пусна нова такава. Понеже въпросът ми е за по-различни такъми, реших все пак да го обособя в нова тема.
И така, досега лових с директен Shimano 6м, който е малко по-твърд, перфектно е балансиран и съм определено много доволен от него. Но, както няма да се учудите, ми става малко късичък с оглед на това, че съм фен най-вече на риболов на язовир, а за там с 6м не успявам винаги да достигам желаната дистанция, та ми предстои да се оборудвам с директна осмица. Бюджетът ми е до 400 лева, ще го ползвам основно на язовири за улов на бабушка и каракуда. И такааа... от доста време се ровя из форума за такъмите и за риболов с директен, събирайки мнения на колеги за наличните на пазара осмици, много мнения прочетох и като цяло най-много суперлативи са по повод осмиците на Tica (Adventure, Winner, Exclusive) като много добро решение за риболов предимно на дребна риба, а и перфектно съотношение качество/цена. Но, понеже имам леки пристрастия към Shimano-то, пипнах осмицата на Nexave и като че ли ми се стори прекалено мека
Продавачът от магазина на Орозов ми предложи някакви нови Чешки директни (сори, не помня марката
), като осмицата на чехите ми се стори по-солидна и май също с много добър строй. Едва ли бих заложил на нещо, което не е особено познато, но все пак. Проверих и в Diem Fishing за предлаганите от тях модели и там май се влюбих в един Grauvell, а именно този: http://www.diemfishing.com/catalog/tekn ... p-116.html - много лек, определено по-твърд строй от Shimano-то, абе харесах си този и за момента клоня към него.
Та, бих искал да чуя мненията на колегите, които имат повече опит и знания от мен, какво бихте ме посъветвали вие с оглед на гореописаните от мен условности и предпочитания, разбира се всякакви предложения за други директни ще са добре дошли.
Може би основната дилема в момента е Shimano Nexave или Tica Exclusive (не съм я пипнал все още), или Grauvell Teknos (за момента това е лидера ми). Благодаря оредварително за съветите ви, колеги
Доста време се чудих дали да си пост-на питанката в някоя от съществуващите теми (защото има сходни такива) или да пусна нова такава. Понеже въпросът ми е за по-различни такъми, реших все пак да го обособя в нова тема.
И така, досега лових с директен Shimano 6м, който е малко по-твърд, перфектно е балансиран и съм определено много доволен от него. Но, както няма да се учудите, ми става малко късичък с оглед на това, че съм фен най-вече на риболов на язовир, а за там с 6м не успявам винаги да достигам желаната дистанция, та ми предстои да се оборудвам с директна осмица. Бюджетът ми е до 400 лева, ще го ползвам основно на язовири за улов на бабушка и каракуда. И такааа... от доста време се ровя из форума за такъмите и за риболов с директен, събирайки мнения на колеги за наличните на пазара осмици, много мнения прочетох и като цяло най-много суперлативи са по повод осмиците на Tica (Adventure, Winner, Exclusive) като много добро решение за риболов предимно на дребна риба, а и перфектно съотношение качество/цена. Но, понеже имам леки пристрастия към Shimano-то, пипнах осмицата на Nexave и като че ли ми се стори прекалено мека

Та, бих искал да чуя мненията на колегите, които имат повече опит и знания от мен, какво бихте ме посъветвали вие с оглед на гореописаните от мен условности и предпочитания, разбира се всякакви предложения за други директни ще са добре дошли.
Може би основната дилема в момента е Shimano Nexave или Tica Exclusive (не съм я пипнал все още), или Grauvell Teknos (за момента това е лидера ми). Благодаря оредварително за съветите ви, колеги

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Директен телескоп 8м
Привет,
Лично мое мнение е ,че по-добре да си вземеш щека....из магазина има доста 2-рака на приемлива цена....8-метра директен какъвто и да е той не може да бъде балансиран или си вземи седмица....
Поздрави и успех в трудния избор!
Лично мое мнение е ,че по-добре да си вземеш щека....из магазина има доста 2-рака на приемлива цена....8-метра директен какъвто и да е той не може да бъде балансиран или си вземи седмица....
Поздрави и успех в трудния избор!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря за мнението, колега!
Поне засега изборът на щека не стои на преден план. Съгласен съм донякъде с теб, че наистина 8м не е малка дължина и там се доближавам до някои щекарски предложения, но за момента щека не мисля да купувам
Поне засега изборът на щека не стои на преден план. Съгласен съм донякъде с теб, че наистина 8м не е малка дължина и там се доближавам до някои щекарски предложения, но за момента щека не мисля да купувам

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Има колеги които ползват 8м,те ще ти кажат-купувай.Аз не бих си взел 8м.не съм фен на дългите директни над 7м.Един уип за мен би ми вършил същата работа.Писано е за 8метровите директни,поразрови се и ще разбереш и плюсовете и минусите.Бачо за нищо на света не ги сменя неговите хващачки.Направи избора сам,ако не ти пасне,продаваш и напред.Само ще възникнат спорове,от които няма да получиш100% гаранция,че ще знаеш решението си.Успех с избора 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здравей колега,
аз съм твърд привърженик на 8 метровите, за мен имат много предимства пред седмицата. Тези 2 метра дистанция в повече ми позволяват да си намеря място на язовира много по-лесно.
От 3те модела, между които се колебаеш съм ловил с 2, а шиманото съм го клатил пред магазина.
Съвета ми е се откажеш от Нексейва, много нисък клас е в сравнение с дргите 2 пръта.
Пък дали ще е Ексклузив или Текнос 5000.....решението е твое, аз съм пристрастен и бих взел Ексклузива.
Успех и да се похвалиш
аз съм твърд привърженик на 8 метровите, за мен имат много предимства пред седмицата. Тези 2 метра дистанция в повече ми позволяват да си намеря място на язовира много по-лесно.
От 3те модела, между които се колебаеш съм ловил с 2, а шиманото съм го клатил пред магазина.
Съвета ми е се откажеш от Нексейва, много нисък клас е в сравнение с дргите 2 пръта.
Пък дали ще е Ексклузив или Текнос 5000.....решението е твое, аз съм пристрастен и бих взел Ексклузива.
Успех и да се похвалиш

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Лично аз имам 8 ца на Colmic и съм много доволен като скорпион е
Ловя дори и с плувки от 0,5 гр -никъкав проблем а и е много лека,което си е голямо предимство.
Смених доста 7,8 ци засега Colmica ми най допадна!

Ловя дори и с плувки от 0,5 гр -никъкав проблем а и е много лека,което си е голямо предимство.
Смених доста 7,8 ци засега Colmica ми най допадна!
Последно промяна от Nikkolay на Съб Мар 14, 2009 11:07 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря на колегите, които ме посъветваха (чируса, бутник и Ники). Честно казано, уипа за момента не стои пред мен като възможност. До момента съм ловил с щестица, а според мен разликата между нея и седмица евентуално не е голяма и не мисля, че си струва да купувам седмица, затова съм се спрял на осмицата. Друг фактор, който е и определящ е, че водоемът, на който съм луд фен е масово обрасъл с водорасли около брега и точно осмицата в повечето случаи е тази, която достига външната им граница
Та това са основните причини, поради които съм се спрял на директна осмица. След малко ще ходя да "усетя" в ръката си Гарболино, мисля тяхното предложение заслужава внимание 
Колега Тедо, в настоящата тема не помня да съм коментирал дали това са малко или много пари, респективно подобни коментари не мисля, че са пряко свързани с темата. Да, парите далеч НЕ са малко, спор няма, но както един колега бе казал, КЕФ ЦЕНА НЯМА
Молбата ми е да се придържаме към предмета на темата, няма нужда да я оспамваме 

Колега Тедо, в настоящата тема не помня да съм коментирал дали това са малко или много пари, респективно подобни коментари не мисля, че са пряко свързани с темата. Да, парите далеч НЕ са малко, спор няма, но както един колега бе казал, КЕФ ЦЕНА НЯМА

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За реката имам директна 6-ца и в повечето случаи ми е перфектна за река (но Тунджа) и там винаги съм прав. Даже и при вятър, рядко ми е умалявала ръката. Но виж за язовир, на открито, с осмицата, предполагам при няколкочасов интензивен риболов, ръката ще си го усеща. Както и да е, въпросът за мен все още е на кой вариант да се спра 

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Като се запалих по този вид риболов и аз се преебах,щото си купих 7м. Но колегите с който ходех на риба ловеха с 8 метрови и се не ми достигаше тяхната дистанция...Те си ловеха, а аз повече гледах..Реших се и си взех 8м. От тогава до ден днешен седмицата не съм я вадил...За това щом си решил че искаш да ловиш с директна взимай 8м. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Именно, колега! Вече дилемата дали да е 7 или 8 метра НЕ стои пред мен. Най-голямата питанка е на каква марка и модел директен да се спраБай Гого написа:Като се запалих по този вид риболов и аз се преебах,щото си купих 7м. Но колегите с който ходех на риба ловеха с 8 метрови и се не ми достигаше тяхната дистанция...Те си ловеха, а аз повече гледах..Реших се и си взех 8м. От тогава до ден днешен седмицата не съм я вадил...За това щом си решил че искаш да ловиш с директна взимай 8м.

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Еми ако имаш парички...Tica,Focus,Colmic,Garbolinomita4eto написа:Именно, колега! Вече дилемата дали да е 7 или 8 метра НЕ стои пред мен. Най-голямата питанка е на каква марка и модел директен да се спра
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мдам, днес пипнах Гарболино-то и с ръка на сърце си признавам, че това е може би най-добрата осмица, която до този момент съм докоснал. Ще ми се също да пипна Колмик и Трабуко, за колмик-а нещата са ясни и зная къде да го намеря, но що се отнася до Трабуко-то, там до момента не намерих официален вносител за БГ. Търсенето продължава де
Разбира се, щом се оборудвам, ще споделя с вас

Разбира се, щом се оборудвам, ще споделя с вас