Щука на изкуственно мишле

Модератор: sapuna

popay
новобранец
новобранец

Re: Щука на изкуственно мишле

Мнение от popay »

Това действително вече е спинингова примамка.Интерисува ме от къде мога да си я закупя и дали си имал успех с ползването и.Поздрави!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

popay написа:Това действително вече е спинингова примамка.Интерисува ме от къде мога да си я закупя и дали си имал успех с ползването и.Поздрави!

Здравей,

Мишокът го купих от Щатите през онлайн-магазина http://www.basspro.com.
Нямам все още риби с него,но за да бъда откровен ще кажа,че не съм го ползвал често.
Играта му е наистина много интересна и предизвикателна и не се съмнявам,че ще лови щуки,та пушек ще се вдига..Просто иска упорство и мисъл!
Примамката наистина се движи съвсем плътно под повърхността и дори,с леки уговорки,би могла да
бъде наречена повърхностна примамка.

В линка,който посочвам,по-надолу по страничката, има отзиви на клиенти и съответно-потребителски рейтинг на конкретният артикул.Когато ме интересува повече инфо за някоя примамка, обикалям по големите американски/руски и прочие онлайн магазини и чета отзивите за нея..Много полезно занимание! :wink:

Поздрави!
popay
новобранец
новобранец

Мнение от popay »

Благодаря за изчерпателната информация.Брат ми живее в Щатите и май скоро ще си идва,така че ще си поискам армаган :D Още веднъж Благодаря и Успех!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Аватар
Soller
новобранец
новобранец

Мнение от Soller »

Речен, би ли споделил как пазаруваш от тези магазини и къде ти доставят пратката?
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Soller написа:Речен, би ли споделил как пазаруваш от тези магазини и къде ти доставят пратката?

Бих..

Пазарувам според реда и условията на самите онлайн-магазини.Повечето приемат разплащане с кредитна карта Visa или Mastercard. Доколкото знам,все още не приемат разплащания през Paypal,но е възможно и това да стане скоро..
Захранвам си сметката по картата и се разплащам онлайн.Адресирам доставките до личен или служебен адрес,както ми е по-удобно. Трябва да се има предвид,че подобни доставки /покупки/ от страни извън Европейският съюз ,подлежат на обмитяване. Когато купуваш от търговец, прага за необмитяема стойност е левовата равностойност на 22 евро,като в тази сума влиза и транспорта. Когато купуваш от физическо лице,прага за обмитяване на същата пратка е левовата равностойност на 45 евро,като в тази сума не влиза транспорта.
Добре е да се прочетат внимателно конкретните условия на всеки магазин,за да нямате неприятности после..
Например, за момента Basspro не приема и не изпълнява поръчки от България,докато Cabelas изпълнява..
Поръчката от Basspro я адресирам до Щатите и мой познат ми я препраща към България.

Това е в общи линии..

Поздрави!
Аватар
Soller
новобранец
новобранец

Мнение от Soller »

Благодаря, това е интересна и полезна тема и не е лошо да се извади някъде оттделно. Доколкото разбирам минаваш през митницата или....
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Изображение
Това е съселчето което ви трябва :lol:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Изображение

А това са неговите любители :lol:
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Освен за щука такива изкуствени мишлета стават и за кефали. Преди няколко години на едно състезание на Марица ми направи впечатление нещо Един колега който беше хванал 4 кефала като ги изчисти в кормите на 3 от тях имаше от 1 до 3 мишки :shock:
Порзпитах го къде ги е хванал и той ми обясни поразходих се до мястото и видя, че на 200-300м по нагоре имаше свинарници, чийто води се отичаха в реката...Познайте от де са се взели мишките :wink: :)
Позле се поразрових и един ден в руското списание Риболов Елит намерих страхотна статия водещата в броя за това как се ловят кефали на изкуствени мишки...тогава много неща ми се изясниха :) Впрочем руснаците предпочитаха сами да си правят "мишоците" В този ред на мисли същото се отнася и за щуките и там където има повечко мишоци покрай реката. Аз лично не ги търсия целенасочено на такава примамка, но ако забележа че около мястото на ловене се навъртат повечко гризачи...бих я сложил във фаворитите :wink: Виждал съм и щука от р. Искър с достоен плъх в стомаха :shock: , така че изводите оставям на вас :wink:

Относно поръчките от чужбинско дето Митака пише за тях има една новост, т.е. добра новина... отскоро. Вдигнат е лимита т.е. вече е 150 Е (а не 22 Е) ако поръчката не е от ЕС и се поръчва от фирма :lol: Транспорти и мито не влизат в таз цена :)
Ето повече подробности http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html

То е добре това инфо за митата и таксите да го пусна някъде дет повечко хора да го видят, така че кажете къде или модераторите да го сложат там :)
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
SOTO73
новобранец
новобранец

Мнение от SOTO73 »

Като гледам на магьосника тези щуки май са доста пълни с хайвер! :smt009
Малките риби,обратно в гьола ;)
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

SOTO73 написа:Като гледам на магьосника тези щуки май са доста пълни с хайвер! :smt009
Има ли значение с какво са пълни,може и с мишки да е.Темата е за мишоците и щуката.Що се отнася за изкуствените мишки,не съм използвал,но мой познат ми разказа,как преди време хвърлил полска мишка на мястото на което чакал за щука.Последвала атака и гадината в устата на щучката.Да беше боднал едно мишле през кожата и да заметне.Интересното е че цял ден чакал на тапа с каракудка,и нямал удар,а зъбатото си искало мишле.
Та няма да се учудя,ако има успех с изкуствен мишок,в пробата му е майката.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
shmurhel
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от shmurhel »

:shock: Като силно привързан към риболова на изкуствени примамки, мога ли да попитам, от къде у нас мога да се сдобия с подобно мишле? :shock:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

shmurhel написа::shock: Като силно привързан към риболова на изкуствени примамки, мога ли да попитам, от къде у нас мога да се сдобия с подобно мишле? :shock:
Колега,не съм търсил такова "чудо" по магазините,но мисля че с малко фантазия и свободно време,всеки би направил добро подобие на мишчица-гризанка.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ако мислиш, че юли месец щуките са пълни с хайвер :rolleyes: Мишлета няма смисъл да се поръчват,защото лесно се правят.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Мишката влиза в менюто не само на щуката, но и на кефала, а също така и на сома.
Хващал съм кефал с тегло около 2кг,на който в стомаха, при почистването намерих много сериозен мишок.Хващали сме и сом в чиито вътрешности имаше полу разложена мишка.
Обяснението за (мене си ) си го дадох преди няколко години, когато един здрав пороен дъжд, продължил почти през целия ден) едва не ни принуди да оставим колите на гьола. По колчетата съдя, че в този ден, нивото на водата се беше вдигнало сигурно с 5-6см.най малко. Тогава бях свидетел, как много мишки пуваха покрай брега, след дъжда, а някои от тях поспираха за кратка почивка на някоя туфа с водорасли. По-късно забелязах, че мишоците (може би не всички, тези явно са от определена порода) правят дупките си много близо до повърхността на водата на някой отвесен бряг в гъсталака. Сигурно като се е вдигнало нивото ги е наводнило и ги е принудило да напуснат убежищата си.Така че...нищо чудно.
Не виждам причина да не се харесват на рибоците.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”