Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Язовири давани на сдружения за любителски риболов.
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Язовири давани на стружения за любителски риболов.
Кои ще ги краднат, хората дето могат да купят всичко и всички ли , ....... колкото повече , толкова повечеKrokibg написа:-Държавата вече няма да пълни язовирите със риба а само ще взима от рибари,арендатори и тям подобни - парички,които да пълнят бюджета а после да си ги краднат![]()
![]()

- krokibg
- учете се от него
Как ми миришеш на Дядо Коледа
, или просто е някакво съвпадение,или един х...и ви е правил
Ако мога г-н the peasant ,да си открадна и нима хванат,да открадна ли и за Вас
Чините ми се много честен и почтен,но дали е така наистина а ??? Да не излезе че сте крадец от класа и ги разбирате повече тези работи и от Антон Поп Антонов /човек влезнал в затвора през царско време на 13-14 год и си умрял вътре/

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- krokibg
- учете се от него
Иван Григоров написа:Ще се види всичко е въпрс на време!
Един язовир може да бъде стопанисван от няколко здружения,заедно или по-отделно,това искам да добавя и пак да напомня,влизайте в здружения за да не пищите после като убодени камили

-
- научил се да хвърля
Да бе Кроки за това става дума,нека се стопанисват а не да издават закони (както казва Венци).
Не че имам против стопанисването на язовири от частници ама в Костинброд и района е мани мани.
Не всички арендатори са като теб.

Не че имам против стопанисването на язовири от частници ама в Костинброд и района е мани мани.
Не всички арендатори са като теб.

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Според мен положението ще се подобри, ако язовирите се стопанисват от различни риболовни сдружения.
Имам един приятел, който в момента работи в Шотландия, и че той ми каза, че там язовирите се стопанисват от различни сдружения и следователно да видиш риба. Верно годишнита такса за един язовир е между 8 и 12 паунда, но чистичко, приятно и най-важното риба има, ама много.
Аз да питам, поне тука във Варна не съм чул за рибарски сдружения, ако някой знае нещо да казва и да се записваме и след 5-10 години вече да не се снимаме с костурчета и червеноперки.
Имам един приятел, който в момента работи в Шотландия, и че той ми каза, че там язовирите се стопанисват от различни сдружения и следователно да видиш риба. Верно годишнита такса за един язовир е между 8 и 12 паунда, но чистичко, приятно и най-важното риба има, ама много.
Аз да питам, поне тука във Варна не съм чул за рибарски сдружения, ако някой знае нещо да казва и да се записваме и след 5-10 години вече да не се снимаме с костурчета и червеноперки.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
нито язовирите: искьр видях,нито огняново,нито студена,нито тополница,па даже и пясьчник-вьпреки,че ми е далече
ех,пак на юг намазахте-ние,в тоя кофтор тука,дето всьщност баш гьзовете си приемат "законите" за цела Бг-често я пиша с малка буква,пак отрезани останахме
един пчелин(лобош) споменат,дето само смьрт и гмеж в него,па и да не говорим,че е целия радиоактивен.а за РЕКИ пьк нищо не се казва-маай си вецовете и си трай..то парашутисто,като му види сметката,отвьд койнаре-ходи,чакай да се влее от дунав при ШЕСТТЕ веца,които строят-сьс срок до 2010
единия е почти факт на село кунино.за роман и мездра нема кво да говоря.а трьгнали разни нещастници да ми обясняват как на иракли(дето е резерват от нам кога си) кво престьпление било-че река искьр,като НЕ Е РЕЗЕРВАТ-да мре ли?че некой си някога си,бай Ви тошов наместник бил решил туй онуй-кое Е и кое НЕ Е резерват.ше им ебем и резерватите,и системата и пр.дано разбираемо да обясних
сега-кво излиза/като не сьм професионалиш,а ЛЮБИТЕЛ,дай да косим река искьр и огоста(щото не са на сдружение),понеже язовирите НИ-стамболийски напр-дето не сьм стьпил,некой си решил,че бил за сдружение
бати поредната тьпотия.както язовирите,така и реките и ч море в бг принадлежат кьм еднакьв по вид контрол.не мога да цитирам-ако някой може,ок,много е вероятно да не сьм разбрал правилно за кво става вьпрос
но и да е тъака,да не е така-ПАК сьм сигурен,че не е така,квото и да е

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- и господ не е толокова добър
Нещо не зацепвам.Това значе ли,че ако не съм в здружението не мога да ловя на водоемаKrokibg написа:Иван Григоров написа:Ще се види всичко е въпрс на време!
Един язовир може да бъде стопанисван от няколко здружения,заедно или по-отделно,това искам да добавя и пак да напомня,влизайте в здружения за да не пищите после като убодени камили![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Илийка,ще има правила,бъди спокоен.Здруженията ще си имат собственна членска маса,но когато отидат хора от друго здружение,ще трябва да си покажат картата и да бъдат записани във някаква книга.Респективно и вашето здружение ще може да ходи на водоема на тяхното.Здружението ще си контролира,и проверява кой лови,кой колко риба прибира,чисти ли си след себеси и т.н.Само,здружението стопанисващо водоема ще си гони бракониерите със помоща на полиция,ИАРА и горските.Здружението ако стане дъщерно на БЛРС ще ползува и водоемите които са лично на БЛРС,без други билети и такси.Всичко е въпрос на регулация,взимане на решения от управителния съвет на вашето здружение за вливане във БЛРС.Поне за сега, БЛРС са монополисти и затова всички водоеми са дадени на тях а те ги преотстъпват на здруженията,като ще запазят за тях - предполагам най - хубавите водоеми !!!Единственния съвет който мога да дам е - ПРАВЕТЕ ЗДРУЖЕНИЯ ИЛИ ВЛИЗАЙТЕ ВЪВ ТАКИВА.Оставете време, да се стабилизират нещата и да улегнат защото пак повтарям,това което се случва е най-доброто което е ставало от както дойде демокрацията за нашего брата риболовеца !!!
-
- разбира нещата
колеги,това наистина е нещо хубаво за нас риболовците.след някоя година ще има резултати.Убеден съм,щото познавам много добре този тип на стопанисване на водоемите!Такива работи,като:парашути,мрежи,багажници пълни с риба,боклуци,рибари с безброй въдици,не съм видял нито един път за 7-8 години риболов в германия и холандия(няколко пъти).та мисълта ми е,че и у нас ще намалеят драстично тези постъпки.едва ли ще има здружение зарибяващо един или няколко водоема,което не стопанисва СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ.измислено е одавна колкото повече риба има в един водоем,толкова повече членове има и съответното здружение стопанисващо го....означава-повече продадени членски карти,повече пари за самото здружение.просто,но ефективно!!!няма начин хората да не си гледат интереса!!!
в германия на всеки втори излет бивам контролиран
(само от хора на съответното здружение)
,а у нас досега 1 път за цялата ми риболовна практика(доста години).
единственото нещо,което малко ме притеснява е дали ще може да се лови на всички язовири(стопанисвани от различни здружения),въпреки че човек е член на само едно,от тях.демек притежава една членска карта и разбира се риболовния билет,от иара,който си остава ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ!!!
ако е така няма,от кво да се притесняваме 25лв(билет иара) плюс горе-долу още 25лв(членска карта),но за сметка на това як конрол,което май е наложително.всичко това ще доведе само и единствено до подобряване на рибните ресурси и риболовната култура в България!

Колкото и да им е неприятно на някои хора,така ще е занапред.И правилно!
....за пловдивчани-май ще трябва да се ходи януари и в ловното,освен в иара на ул.богомил(ма то там още миналата година имаше офис на здружение пясъчник)може пък и неговите членски карти да са вървежни.че видим.
в германия на всеки втори излет бивам контролиран

единственото нещо,което малко ме притеснява е дали ще може да се лови на всички язовири(стопанисвани от различни здружения),въпреки че човек е член на само едно,от тях.демек притежава една членска карта и разбира се риболовния билет,от иара,който си остава ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ!!!
ако е така няма,от кво да се притесняваме 25лв(билет иара) плюс горе-долу още 25лв(членска карта),но за сметка на това як конрол,което май е наложително.всичко това ще доведе само и единствено до подобряване на рибните ресурси и риболовната култура в България!

Колкото и да им е неприятно на някои хора,така ще е занапред.И правилно!
....за пловдивчани-май ще трябва да се ходи януари и в ловното,освен в иара на ул.богомил(ма то там още миналата година имаше офис на здружение пясъчник)може пък и неговите членски карти да са вървежни.че видим.
- krokibg
- учете се от него
Ако нещата се усерат драстично,това ще означава че хората в това сдружение са некадърници и виновни за това което се случва.Ще има сдружения,каквото и да си говорим.Едни ще се окрупняват и вървят напред,благодарение на далновидността на ръководителите си а други ще се разпаднат и згумнясат благодарение на простотията.Винаги обаче ще има мрънкала и хитреци,които за два лева ще искат да си легнат и с майка си или да извъртят и куче в рокля ако мине.Това е положението.Омръзна ми да обяснявам че когато дадено сдружение се прикрепи към БЛРС,това автоматично му дава право да лови на всички язовири дадени на сдружения,защото държавата ги е дала на тях и те ги преотстъпват като си запазват правата техните членове да си ги ползуват.Простичко е,но някой трябва да го каже.Три дни бях във София,два от които обядвах във ресторанта на БЛРС
Стойте си мирни и без празни приказки/отнася се за големите усти/ и да дадем възможност на новите неща да си тръгнат по канален ред и да видим какво ще се случи.За хубавите неща се иска време а за лошите,те просто стават мигновено и няма връщане назад.Прав е колегата че всичко което не е частно навън или изключителна държавна собственост,се стопанисва от сдружения и това е правилния вариант.Какъв е смисъла да се сдружаваме,отделяме пари за зарибяване и даваме от свободното си време,ако оставим после разни мрежари да бракониерстват безнаказано.

-
Благодаря Любаче,аз нямам проблими с това да има здружения,по простата причина,че от това по зле няма накъде
Нещата мога да вървят само на добре

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Малко доуточнение да довнеса плийз . Понеже гледам че не става абсолютно ясно относно членските карти та за тва . Значи не е задължително да си член на което и да е сдружение и пак можеш да си ловиш на съответните гьолове само със синята карта на СЛРБ . Такава карта могат да издават освен клоновете на СЛРБ то и съответните риболовни сдружения и ловни дружинки членуващи в него ! Препоръчителната ( но не и задължителна ) цена на тази карта е около 11 лв. за една година . Цената на картата може да варира от вътрешно клубната политика в смисъл - карта + риболовен билет ( съответни отстъпки и намаления ) еди колко си и т.н.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Ще има промени на всичките тези неща и още нищо не е окончателно решено.Ще има доста организационна работа по тези въпроси но първо да се наместят сдруженията и да се канализират нещата.Сигурно и таксите ще скочат но това ще е на по-късен етап.Не смея да казвам какво точно ще се случи и какво съм разбрал защото промени ще има вервайте ми
Твърдо съм убеден обаче че това е начина да се спре бракониерството и да се напълнят язовирите със риба.Павката е на ясно за какво говоря.

-
- учете се от него
Правилно ти е мирисалоЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Как ми миришеш на Дядо Коледа, или просто е някакво съвпадение,или един х...и ви е правил
![]()
![]()
Ако мога г-н the peasant ,да си открадна и нима хванат,да открадна ли и за Вас
Чините ми се много честен и почтен,но дали е така наистина а ??? Да не излезе че сте крадец от класа и ги разбирате повече тези работи и от Антон Поп Антонов /човек влезнал в затвора през царско време на 13-14 год и си умрял вътре/
![]()
![]()
![]()

Ей го на- последно от къде се регва:
от vasil hristozov
на Съб Мар 19, 2005 8:50 pm