Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Монтаж
С риск да обидя някой , откога двете куки станаха бракониерство

- CrossFire
- разбира нещата
При монтажа на косъм с оловна тежест (по мой впечатления и прочетено да е над 60 гр.) при изплюване на стръвта, куката обожда рибата и следва рязко извъртане на рибата в друга посока или потегляне ( гледал съм клипчета под вода ), при което следва отлепяне на тежеста от дъното, което спомага за забиване на куката в устата на шарана. Затова там не е нужна засечка. При риболова на мач с косъм, липсва нужната тежест и затова е нужно да засечем. На мач с косъм ловя шарани от лятото на 2008 и винаги рибите ми са перфектно закачени.butnik написа:Като стана на въпрос монтаж на косъм,ми дойде и писаното при риболов с мач на косъм.Някой беше споделил,че рибата не може да се самозасича,тук как ще става
А що се отнася до пружина и косъм е хубаво пружината да е утежнена повече, защото ако не е лепкава захранката и бързо се разпада, тежеста може да е недостатъчна за самозасичане на рибите. Вместо пружина може да ползвате това (предлага се с различен грамаж утежнение):

-
- учете се от него
Ей ги по-долу разни варианти на хранилки "метод". С класическа пружина също става, но има едни който имат допълнително утежнение- на оста, вътре в пружината е нанизано още едно олово

-
- и господ не е толокова добър
За обикновена пружина имам 2 спортменски начина начина.За Дунава,фидер тръбичка,на нея грипа и пружина,отдолу повод с косъм.Другия е:на основното слагам стопер,подвижно олово,стопер,вирбел,пружина и отдолу повод с косъм. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм бракониер?????????????????????butnik написа:Като стана на въпрос монтаж на косъм,ми дойде и писаното при риболов с мач на косъм.Някой беше споделил,че рибата не може да се самозасича,тук как ще ставаА гледам отдолу в подписа ти пише нещо анти бракониерско,а ти защо си такъв.

има по магазините такава царевица която повдига {прав си за тази царевица}