Монтаж

Модератор: sapuna

K.Kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Монтаж

Мнение от K.Kolev »

С риск да обидя някой , откога двете куки станаха бракониерство :roll: :roll: :roll: :oops:
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

butnik написа:Като стана на въпрос монтаж на косъм,ми дойде и писаното при риболов с мач на косъм.Някой беше споделил,че рибата не може да се самозасича,тук как ще става
При монтажа на косъм с оловна тежест (по мой впечатления и прочетено да е над 60 гр.) при изплюване на стръвта, куката обожда рибата и следва рязко извъртане на рибата в друга посока или потегляне ( гледал съм клипчета под вода ), при което следва отлепяне на тежеста от дъното, което спомага за забиване на куката в устата на шарана. Затова там не е нужна засечка. При риболова на мач с косъм, липсва нужната тежест и затова е нужно да засечем. На мач с косъм ловя шарани от лятото на 2008 и винаги рибите ми са перфектно закачени.
А що се отнася до пружина и косъм е хубаво пружината да е утежнена повече, защото ако не е лепкава захранката и бързо се разпада, тежеста може да е недостатъчна за самозасичане на рибите. Вместо пружина може да ползвате това (предлага се с различен грамаж утежнение):
Изображение
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ей ги по-долу разни варианти на хранилки "метод". С класическа пружина също става, но има едни който имат допълнително утежнение- на оста, вътре в пружината е нанизано още едно олово :idea:

Изображение

8) 8) :idea:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За обикновена пружина имам 2 спортменски начина начина.За Дунава,фидер тръбичка,на нея грипа и пружина,отдолу повод с косъм.Другия е:на основното слагам стопер,подвижно олово,стопер,вирбел,пружина и отдолу повод с косъм. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

butnik написа:Като стана на въпрос монтаж на косъм,ми дойде и писаното при риболов с мач на косъм.Някой беше споделил,че рибата не може да се самозасича,тук как ще става :( А гледам отдолу в подписа ти пише нещо анти бракониерско,а ти защо си такъв.
Аз съм бракониер????????????????????? :evil:
Аватар
zare23
новобранец
новобранец

Мнение от zare23 »

има по магазините такава царевица която повдига {прав си за тази царевица} :D
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”