Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Бомбарда "а ла Чурулик"
Модератор: emo vasilev
Re: Бомбарда "а ла Чурулик"
Мисля,че материла не е стиропор http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... D0%BD.Като вид полистирол се разгражда от нитроцелулозни/ацетонови/ разредители.От подобно парче корабна изолация съм правил плувки.Плътноста му е по-голяма от фибрана , и позволява струговане/с бормашина/.По вероятно е разпенен PVC /дураформ,коматех/.Ако греша ме поправете,а и споделете информация за това от къде се закупува/намира/.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Бомбардата е боядисана само, и единствено с нитроцелулозна боя и няма никакви проблеми както се вижда на снимката. Плътността не е по-голяма от на фибрана,защото ако не се боядиса "пие" вода. В същото време обаче е в пъти по-твърд и наистина стават страхотни плувки от него. Не е нито дураформ,нито коматекс /то е едно и също/.Работя от доста години с дураформ /виж галерията ми/ , като освен воблери съм правил и бомбарда от него. Не е много удачен за тази работа, а и не носи много олово. Нямам идея къде се продава. Моят е от кораборемонтния.Като вид полистирол се разгражда от нитроцелулозни/ацетонови/ разредители.От подобно парче корабна изолация съм правил плувки.Плътноста му е по-голяма от фибрана , и позволява струговане/с бормашина/.По вероятно е разпенен PVC /дураформ,коматех/.Ако греша ме поправете,а и споделете информация за това от къде се закупува/намира/.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- разбира нещата
браво колега,измайсторил си я 

Моя милост също си прави бомбардите ако не го мързи.Работя дърворезба, но бомб. ги правя на струг и ги пробивам с дрелка предварително за център.Каноконлита не е устойчив на вода и лепя тръбичките с ацетонови лепила.Колкото за тежеста от чимшир стават най! 

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Намерих си стиропор от Mr. Bricolage 1m/0.50m/0.04m за 2лв.
Разпробих сафридено олово(тежест), което предварително разрязвах на няколко части, защото иначе бургийките се усукваха и се чупеха.
Но какво мога да направя по въпроса с тръбичките на бомбардите? Откъде мога да си набавя такива?
Имам няколко празни пълнителя(които съм си събирал, за да си правя тапи за чепарета), но те скоро ще привършат.
А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница 

Намерих си стиропор от Mr. Bricolage 1m/0.50m/0.04m за 2лв.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Вярно,ама не съвсем. Ако си купиш от китайските магазини,бъди сигурен,че мастилото хич не е много. Сваляш писеца,издухваш мастилото,надяваш пълнителя на една спринцовка , потапяш го в бурканче с малко коресилин /лакочистител/ и шприцваш 2-3 пъти. Получаваш абсолютно чиста тръбичка.А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница
Успех!
- 1000n
- разбира нещата
Ясно! Мерси!чуруликпенчо написа:Вярно,ама не съвсем. Ако си купиш от китайските магазини,бъди сигурен,че мастилото хич не е много. Сваляш писеца,издухваш мастилото,надяваш пълнителя на една спринцовка , потапяш го в бурканче с малко коресилин /лакочистител/ и шприцваш 2-3 пъти. Получаваш абсолютно чиста тръбичка.А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница
Успех!

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ами като не си писал къде живеш,как да ти помогна ?Само кои са тези китайски магазини? Тези за по едно левче ли?
- 1000n
- разбира нещата
Майка ми е от Варна, баща ми е от София. Аз съм роден във Варна, живея в София. Така, че дълго време се чудех какво да пиша за "местоположение" ......чуруликпенчо написа:Ами като не си писал къде живеш,как да ти помогна ?

Последно промяна от 1000n на Чет Сеп 03, 2009 9:20 am, променено общо 1 път.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Точно за тази борса става въпрос.в тема "Бомбарди и влакна" пишеш, че продавали евтини бомбарди за малко над левче. Та това място някъде до сградата на ДЗИ ли е?
- 1000n
- разбира нещата
Е, благодаря много! Сега все пак остава да има и бомбарди там, защото колегата Карид ми каза, че бил купил последните бройки. Както и да е. Мерси за съветите и наслука на всички! 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
За момента не зная дали има.Преди месец имаше.... Просто трябва да се проверява по-често.
Преди няколко дена бях във Варна и посетих въпросния склад. Успях да купя само пет бомбарди, а другите десет изложени в пакета на стилажа не ми ги дадоха, понеже мострите не се продавали. Чакали нова доставка на бомбардите. Прилагам и снимка на стандартната 25 гр алба стар и на китайската също 25 гр. Има чувствителна разлика в дължината и в грамажа струва ми се. Как ли ще се движат тия пъдпъдъчи яйца във водата и във въздуха? Някой ловил ли е с тях?

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Колегата Expose изкара цял сезон само на тях и имаше чудесни резултати. Прдполагам,че ще се включи в темата. Мисля,че се движата на около 1,2м. под водата.Аз имам една "трофейна" , но не съм ловил с нея.
- 1000n
- разбира нещата
Аз си направих вече бомбарда, която претеглих с електронна везна и излезе 26гр. Но по-интересното е, че понеже се старах да бъде не плаваща, а потъваща в крайна сметка заприича точно на китайския тип бомбарда, т.е. заприлича също на яйце от пъдпъдъккарид написа:......Прилагам и снимка на стандартната 25 гр алба стар и на китайската също 25 гр. Има чувствителна разлика в дължината и в грамажа струва ми се. Как ли ще се движат тия пъдпъдъчи яйца във водата и във въздуха? Някой ловил ли е с тях?

Така, че си мисля да не би пък едната бомбарда(китайската) да тежи 25гр, а другата(ALBA STAR) да потъва като 25 грамова тежест?