Бомбарда "а ла Чурулик"

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

ганев
новобранец
новобранец

Re: Бомбарда "а ла Чурулик"

Мнение от ганев »

Мисля,че материла не е стиропор http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... D0%BD.Като вид полистирол се разгражда от нитроцелулозни/ацетонови/ разредители.От подобно парче корабна изолация съм правил плувки.Плътноста му е по-голяма от фибрана , и позволява струговане/с бормашина/.По вероятно е разпенен PVC /дураформ,коматех/.Ако греша ме поправете,а и споделете информация за това от къде се закупува/намира/.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Като вид полистирол се разгражда от нитроцелулозни/ацетонови/ разредители.От подобно парче корабна изолация съм правил плувки.Плътноста му е по-голяма от фибрана , и позволява струговане/с бормашина/.По вероятно е разпенен PVC /дураформ,коматех/.Ако греша ме поправете,а и споделете информация за това от къде се закупува/намира/.
Бомбардата е боядисана само, и единствено с нитроцелулозна боя и няма никакви проблеми както се вижда на снимката. Плътността не е по-голяма от на фибрана,защото ако не се боядиса "пие" вода. В същото време обаче е в пъти по-твърд и наистина стават страхотни плувки от него. Не е нито дураформ,нито коматекс /то е едно и също/.Работя от доста години с дураформ /виж галерията ми/ , като освен воблери съм правил и бомбарда от него. Не е много удачен за тази работа, а и не носи много олово. Нямам идея къде се продава. Моят е от кораборемонтния.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

браво колега,измайсторил си я :smt023
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Моя милост също си прави бомбардите ако не го мързи.Работя дърворезба, но бомб. ги правя на струг и ги пробивам с дрелка предварително за център.Каноконлита не е устойчив на вода и лепя тръбичките с ацетонови лепила.Колкото за тежеста от чимшир стават най! :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
:D
Намерих си стиропор от Mr. Bricolage 1m/0.50m/0.04m за 2лв. :D Разпробих сафридено олово(тежест), което предварително разрязвах на няколко части, защото иначе бургийките се усукваха и се чупеха. :o Но какво мога да направя по въпроса с тръбичките на бомбардите? Откъде мога да си набавя такива? :roll: Имам няколко празни пълнителя(които съм си събирал, за да си правя тапи за чепарета), но те скоро ще привършат. :( А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница :?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница :?
Вярно,ама не съвсем. Ако си купиш от китайските магазини,бъди сигурен,че мастилото хич не е много. Сваляш писеца,издухваш мастилото,надяваш пълнителя на една спринцовка , потапяш го в бурканче с малко коресилин /лакочистител/ и шприцваш 2-3 пъти. Получаваш абсолютно чиста тръбичка.
Успех!
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

чуруликпенчо написа:
А да използвам нови пълнители на химикалки ми прилича на голяма мацаница :?
Вярно,ама не съвсем. Ако си купиш от китайските магазини,бъди сигурен,че мастилото хич не е много. Сваляш писеца,издухваш мастилото,надяваш пълнителя на една спринцовка , потапяш го в бурканче с малко коресилин /лакочистител/ и шприцваш 2-3 пъти. Получаваш абсолютно чиста тръбичка.
Успех!
Ясно! Мерси! :D Ще пробвам. Само кои са тези китайски магазини? Тези за по едно левче ли? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Само кои са тези китайски магазини? Тези за по едно левче ли? :roll:
Ами като не си писал къде живеш,как да ти помогна ?
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

чуруликпенчо написа:Ами като не си писал къде живеш,как да ти помогна ?
Майка ми е от Варна, баща ми е от София. Аз съм роден във Варна, живея в София. Така, че дълго време се чудех какво да пиша за "местоположение" ...... :D Както и да е. Във Варна съм поне 3-4 пъти в годината. И още нещо в "Морски риболов" в тема "Бомбарди и влакна" пишеш, че продавали евтини бомбарди за малко над левче. Та това място някъде до сградата на ДЗИ ли е? Питам, защото да не излезе накрая, че бомбардите, които си играя да правя са по-скъпи от продаваните там. :D
Последно промяна от 1000n на Чет Сеп 03, 2009 9:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

в тема "Бомбарди и влакна" пишеш, че продавали евтини бомбарди за малко над левче. Та това място някъде до сградата на ДЗИ ли е?
Точно за тази борса става въпрос.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Е, благодаря много! Сега все пак остава да има и бомбарди там, защото колегата Карид ми каза, че бил купил последните бройки. Както и да е. Мерси за съветите и наслука на всички! :D
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

За момента не зная дали има.Преди месец имаше.... Просто трябва да се проверява по-често.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Преди няколко дена бях във Варна и посетих въпросния склад. Успях да купя само пет бомбарди, а другите десет изложени в пакета на стилажа не ми ги дадоха, понеже мострите не се продавали. Чакали нова доставка на бомбардите. Прилагам и снимка на стандартната 25 гр алба стар и на китайската също 25 гр. Има чувствителна разлика в дължината и в грамажа струва ми се. Как ли ще се движат тия пъдпъдъчи яйца във водата и във въздуха? Някой ловил ли е с тях?
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Колегата Expose изкара цял сезон само на тях и имаше чудесни резултати. Прдполагам,че ще се включи в темата. Мисля,че се движата на около 1,2м. под водата.Аз имам една "трофейна" , но не съм ловил с нея.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

карид написа:......Прилагам и снимка на стандартната 25 гр алба стар и на китайската също 25 гр. Има чувствителна разлика в дължината и в грамажа струва ми се. Как ли ще се движат тия пъдпъдъчи яйца във водата и във въздуха? Някой ловил ли е с тях?
Аз си направих вече бомбарда, която претеглих с електронна везна и излезе 26гр. Но по-интересното е, че понеже се старах да бъде не плаваща, а потъваща в крайна сметка заприича точно на китайския тип бомбарда, т.е. заприлича също на яйце от пъдпъдък :D
Така, че си мисля да не би пък едната бомбарда(китайската) да тежи 25гр, а другата(ALBA STAR) да потъва като 25 грамова тежест? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”