Поставки за морски риболов...

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Поставки за морски риболов...

Мнение от batmilen »

Доста се чудих какви поставки за пръчките да предпочета....при риболов на платерина на пясъчни плажове....като този на ДЮНИ...Предишните години ползвах разни телени съоръжения , къси алуминиеви тръби...дори прастмасови шитета от вода,бира или кола....но нещо все не им достигаше....Видях и "прочутата" поставка станок....която Доктора подарил на Дурума...ама е доста скъпичка за мен....докато не се сетих как бяха решили проблема колегите по френския риболовен тв канал....Пеше и т.н. Отидох в магазин МАСТЕРХАУС тази сутрин и си взех 1 тръба от ПВЧ...с Ф50...за 8 лева нарязъх я по на 1 метър и ето ....станаха много добри и високи поставки за пръчките ...нарочно ги направих по метър....да са по вдигнати от нивото на пясъка....така три вятър ...няма да се пълнят машинките с финни песачинки....сега се чудя как да ги бода в пясъка...ако са вертикално....плюс 3,60-4 метрова пръчка ....стават доста високи....за наблюдение...а ако са под ъгъл 45 градуса....не са толкова устоичиви...единствения недостатък при това съоръжение е ....че ти се изкривява врата да зяпаш постоянно нагоре....ако гледаш отстрани....като клъвне....докато дотърчиш до пръта и засечеш....често пъти рибата изфирясала...

ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ... :?
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Връщаш се в Мастерхаус и си взимаш и дървена летва ( квадратна ) .
От нея си правиш дървено копие на онзи скъпия станок , завинтваш и 3-4 парчета пвц тръба от долния край ( изрязани леко от горе ) и си 6 :wink: :wink:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Как ще го мъкна това "скеле" до Дюни и обратно... :lol: Целта на тези поставки е да пазят такъмите....но да са леки и удобни за транспорт и монтаж...на Слави Касара в магазина има нещо подобно...ама е с едни извити и нагънати телове отгоре....като простор за пране...струва 30 на лева...но не ми хареса... :cry:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Доктора ми изпрати тази схема за направа на стойки като неговата.Каза ,че трабите са алуминиеви.

Изображение
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Калканчо...това е торкова просто...режеш тъбата ...на 1 метър и я забиваш в пясъка...няма летви...няма скеле...тия станоци са удобни за скалист бряг, тетраподи или друг каманак...за тая цел на станока на фотоапарата закрепвам една дъсчица и готово...хахаха...крачетата на станока се регулират всеки поотделно...има и нивел чак... :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Незнам но това което е показал Барута ме заинтерисува,не е толкова сложно,само за краката малко се замислям как да ги направя телескопични,но ми се върти нещо из главата. :idea:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

камен написа:Незнам но това което е показал Барута ме заинтерисува,не е толкова сложно,само за краката малко се замислям как да ги направя телескопични,но ми се върти нещо из главата. :idea:

Аз ще ги правя телескопични.Малко по сложно но пък по удобно,нагласяш си го както ти хареса.Аз купих три траби алиминиеви и още три дето влизат мазно в първите остава да ги разпробия да сложа болтове и перчати гайки и ще заспи
Илята
новобранец
новобранец

Мнение от Илята »

БатМилене,твоето решение е добро но за тихо време.Ако духне по силничко прътовете ще се клатят като джанка друсана от гладен циганин.Затова приготви си и втори вид стойки,арматура 8-10мм с дължина 1-1,20м.Две четки грундна да не ръждясват все ще намериш ,на единия край постави от купешките накрайници и си готов за риболовни подвизи.Тези станоци са за художинци или картечари,според мен.Дано времето е добро и прекарате весело на Дюни.Късмет.
Всеки час риболов удължава живота с два часа.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Благодаря за съвета...туй с арматурата го имам от дълги години...ама тия телове да ги мъкна всеки път...е понякога стават за шишове към барбекюто...хахаха... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Илята написа: прътовете ще се клатят като друсана джанка от гладен циганин.............Тези станоци са за художници или картечари,според мен.
...как пък уцели Илията таз 10ка .... :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Доруме сподели твоето впечатление от триножника.Понеже ти го имаш и би трябвало да знаеш най добре за кво иде реч :wink: :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Barutchia, на едно ЛС ще ти пиша каквото те интересува по начина как виждам аз нещата...но иначе не ме карай в тая тема да го правя.
Тя си има автор... да си си я развива компетентно и разсъждава и размишлява ...както и другите като имат желание.
Аз нямам такова, което да изразя тук на открито, понеже за всяка сламка се хваща ....и пръска отгоре ми повсемествно.

така че....ще получиш нужната информация + снимки...още повече , че си (по-точно ми) направиха нови конусовидни пети за триногата. изглеждат чудесно и вършат работа чудесно.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз за морето не използвам поставки освен ако не съм на плажа.На плажа правя следното - зимам поставки от 2 лева (2 на брой) забивам ги успоредно на морето като предната е малко по на високо(те са телескопични) а задната по на ниско и поставям пръчката на двете поставки и опъвам мисината и нямам проблеми.Кълването се отчита лесно и опъването на мисината е също толкова лесно.За 4 лева става поставка за 1 видъца (а може и за 2 но е доста по неудобно) а и ще свъши работа и за язовир и за река и за където се сетиш без някой буна.

А за буна там вече подпирам на каквото намеря или направо на земята оставям ;) .

Дано да съм ви помогнал с нещо !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”