Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Поставки за морски риболов...
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Поставки за морски риболов...
Доста се чудих какви поставки за пръчките да предпочета....при риболов на платерина на пясъчни плажове....като този на ДЮНИ...Предишните години ползвах разни телени съоръжения , къси алуминиеви тръби...дори прастмасови шитета от вода,бира или кола....но нещо все не им достигаше....Видях и "прочутата" поставка станок....която Доктора подарил на Дурума...ама е доста скъпичка за мен....докато не се сетих как бяха решили проблема колегите по френския риболовен тв канал....Пеше и т.н. Отидох в магазин МАСТЕРХАУС тази сутрин и си взех 1 тръба от ПВЧ...с Ф50...за 8 лева нарязъх я по на 1 метър и ето ....станаха много добри и високи поставки за пръчките ...нарочно ги направих по метър....да са по вдигнати от нивото на пясъка....така три вятър ...няма да се пълнят машинките с финни песачинки....сега се чудя как да ги бода в пясъка...ако са вертикално....плюс 3,60-4 метрова пръчка ....стават доста високи....за наблюдение...а ако са под ъгъл 45 градуса....не са толкова устоичиви...единствения недостатък при това съоръжение е ....че ти се изкривява врата да зяпаш постоянно нагоре....ако гледаш отстрани....като клъвне....докато дотърчиш до пръта и засечеш....често пъти рибата изфирясала...
ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ...
ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ...

- barutchiata ©
- Администратор
Калканчо...това е торкова просто...режеш тъбата ...на 1 метър и я забиваш в пясъка...няма летви...няма скеле...тия станоци са удобни за скалист бряг, тетраподи или друг каманак...за тая цел на станока на фотоапарата закрепвам една дъсчица и готово...хахаха...крачетата на станока се регулират всеки поотделно...има и нивел чак... 

- barutchiata ©
- Администратор
камен написа:Незнам но това което е показал Барута ме заинтерисува,не е толкова сложно,само за краката малко се замислям как да ги направя телескопични,но ми се върти нещо из главата.
Аз ще ги правя телескопични.Малко по сложно но пък по удобно,нагласяш си го както ти хареса.Аз купих три траби алиминиеви и още три дето влизат мазно в първите остава да ги разпробия да сложа болтове и перчати гайки и ще заспи
БатМилене,твоето решение е добро но за тихо време.Ако духне по силничко прътовете ще се клатят като джанка друсана от гладен циганин.Затова приготви си и втори вид стойки,арматура 8-10мм с дължина 1-1,20м.Две четки грундна да не ръждясват все ще намериш ,на единия край постави от купешките накрайници и си готов за риболовни подвизи.Тези станоци са за художинци или картечари,според мен.Дано времето е добро и прекарате весело на Дюни.Късмет.
Всеки час риболов удължава живота с два часа.
- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Barutchia, на едно ЛС ще ти пиша каквото те интересува по начина как виждам аз нещата...но иначе не ме карай в тая тема да го правя.
Тя си има автор... да си си я развива компетентно и разсъждава и размишлява ...както и другите като имат желание.
Аз нямам такова, което да изразя тук на открито, понеже за всяка сламка се хваща ....и пръска отгоре ми повсемествно.
така че....ще получиш нужната информация + снимки...още повече , че си (по-точно ми) направиха нови конусовидни пети за триногата. изглеждат чудесно и вършат работа чудесно.
Тя си има автор... да си си я развива компетентно и разсъждава и размишлява ...както и другите като имат желание.
Аз нямам такова, което да изразя тук на открито, понеже за всяка сламка се хваща ....и пръска отгоре ми повсемествно.
така че....ще получиш нужната информация + снимки...още повече , че си (по-точно ми) направиха нови конусовидни пети за триногата. изглеждат чудесно и вършат работа чудесно.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз за морето не използвам поставки освен ако не съм на плажа.На плажа правя следното - зимам поставки от 2 лева (2 на брой) забивам ги успоредно на морето като предната е малко по на високо(те са телескопични) а задната по на ниско и поставям пръчката на двете поставки и опъвам мисината и нямам проблеми.Кълването се отчита лесно и опъването на мисината е също толкова лесно.За 4 лева става поставка за 1 видъца (а може и за 2 но е доста по неудобно) а и ще свъши работа и за язовир и за река и за където се сетиш без някой буна.
А за буна там вече подпирам на каквото намеря или направо на земята оставям
.
Дано да съм ви помогнал с нещо !
А за буна там вече подпирам на каквото намеря или направо на земята оставям

Дано да съм ви помогнал с нещо !
За бракониерите само слънчаци
!