Жива стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Жива стръв

Мнение от gotra »

Колеги, вие как си хващате живи рибки за стръв.Някой ползват "телевизор" други направо с парашут.Вие какво използвате?
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
brutalss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Жива стръв

Мнение от brutalss »

gotra написа:Колеги, вие как си хващате живи рибки за стръв.Някой ползват "телевизор" други направо с парашут.Вие какво използвате?
С тия парашути ще ловиш във ваната у вас :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Аз лично използвам магазина.Начините ,които си изброил ти ми се струват в разрез със закона. :roll:
TICA FAN
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Аз пък понякога ползвам ръчило :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
ninka
новобранец
новобранец

Мнение от ninka »

като няма на магазина и щом став въпрос за няколко рибки за стръв- всеки от горепосочените начини
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Най - добрата жива стръв е от самия водоем :!: използвай директен с бял червей и малък номер кукички :wink: /така е по-жизнена рибката/
И не се занимавай с бракониерски методи :evil:
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Митев написа:Най - добрата жива стръв е от самия водоем :!: използвай директен с бял червей и малък номер кукички :wink: /така е по-жизнена рибката/
И не се занимавай с бракониерски методи :evil:
Това е начина! :smt023
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Колеги, защо ме мислите за бракониер????? :evil: Аз също съм крайно против всички бракониерски методи, особено срещу парашутите.Просто казвам как съм въждал да се хваща рибка за стръв.Не искам да ме разберете погрешно!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
бат`Анто
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от бат`Анто »

Колега gotra, никой не е казал че си бракониер, но ако прочетеш по внимателно закона ще видиш,че единствения законен начин е този, който го казва колегата Митев. Всички останали са бракониерски. Защо е така - първо всички мрежести уреди са забранени(става дума за разни рачела,парашути,телевизори и т.н.). Второ - незнам да има риболовен магазин, който да ти даде документ, че ти е продал живи рибки за стръв. И на края да те предупредя,че дори и да си хванал по законен начин малки рибки за стръв и си ги сложил в кофичка с вода за да си ги съхраняваш, пак си в нарушение, защото си хванал маломерна риба. С една дума - едиствения начин за да си "законен" е: хващаш рибка, слагаш я на куката и хвърляш. Всичко останало си е на твой риск.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък си ползвам рачило,или пък режа една бутилка(2-3л.)(не е мрежест уред)и я набождам многократно с ножа,връзвам я с канап,един камък вътре,малко захранка и във водата на 2метра от мен,когато ми потрябва рибе просто вадя бутилката и в нея винаги има по 2-3.Основния хишник който ловя е костур.....
костура на тая снимка е не повече от 6-7см. е питам на каква кука трябва да ловя тази рибка която е за стръв?-на номер 30 ли?
Изображение
Аз съм силно против браконерството но някои колеги вече много се вживяват за 5-10 рибета.......и ловенето на няколко рибки за стръв въобще не може да се слага под общ знаменател с целенасочения риболов(браконйерски)с парашут,цапало,рачело и т.н.!!!
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Ако нямате ръчило под ръка,като по-малки си хващахме рибки за стръв,като отрежем една бутилка и вътре сложим хляб и я слагаме във водата в легнало положение.Като влезнат малчоганите да хапват хляба,вдигате.Незнам дали въпросния метод е бракониерски. :D
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”