Бомбарда "а ла Чурулик"

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Бомбарда "а ла Чурулик"

Мнение от onzinasi »

Тази ''ALBA STAR'' тежи точно 24 гр.и ми е любимия модел плуващи бомбарди.А китайчетата тежат 20 гр.Благодарско на Каридов за което :D
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Бяха ми казали, че бомбарди с по-малък обем, при еднакво тегло летят по-добре и отиват по-далече при замятане. :roll: На теория ми звучи логично да е така и дано да е да е вярно, защото направените от мене бомбарди са мънички, а и имам проблеми с далечното замятане, което все още трудно ми се отдава. :lol:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

От оловото /на лист/ навиваме на гвоздея или нещо друго 25гр.,като му придаваме удобна форма
Е това се чудих как да го отлея на Кокито,за неговата Бомбарда,Страшно елементарно и удобно.Ма то елементарните работи да измислиш е май движението напред :D :smt023
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Старите сгради имат външна ел.система и голяма част /от кабелите/ са с оловно покритие. Аз се снабдявам по този начин с олово на лист. Ако имаш приятел в БТК ,можеш да си поискаш парче от подземните телефонни кабели.Те също са с оловно покритие,но проблема е в това,че ще трябва да изстържеш един слой със смола,което си е гадно занимание. Скоро до нас подменяха такъв кабел и ми дадоха парче дълго около 75см. Понеже не ми се стържеше смола го подарих на един приятел-съфорумник да си отлее олова за дънен риболов. Има и вариант с разпробиване на сафридско олово с бургия 4мм.,но трябва да се внимава,че оловото се замазва и бургията се чупи.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Пробиването на сафридено олово си е почти невъзможно занимание да се постигне това ,дето ти ена снимката :D Иначе освен другото олово от кабелите имам около 100 кила в къщи,ама кой да се сети :D
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Тогава - бой с чука докато стане на лист. :D :D :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

освен другото олово от кабелите имам около 100 кила в къщи
Няма бой имам си го кабелното :D Забравил съм запетайка :oops: :lol: :drinkers:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
Направих си няколко бомбарди от стиропор,
но се чупят, когато падат във водата. Дали
причината за това е че не съм ги боядисал
и/или лакирал?
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Момчета, някой защо не пробва да барне бомбардата от дърво? Не става ли ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ето ти малко:
Изображение
Правил съм ги на струг преди 5-6 години. Първата е от катаджийска стоп-палка ,а останалите са от бук.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
Мисля, че се сетих как да заздравя конструкцията на
стиропорените ми бомбарди - ще ги покривам със
силикон. А защо ли се чупят? Може би, защото ги
правя с разпробито сафридено олово. Наслука!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Е кво стана,питащи много,изпълнители молко :lol: Е аз да се отчета със снимки :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Накрая без лак червената е бързопотапяща 29 грама,сребристата е 25 грама бавнопотапяща се.Опити ще има още де :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
Моите бомбарди нещо не стават толкова хубави като тези на Чуруликпенчо и на Моряка, :( но се надявам да ми вършат работа. :D
След десетина дена ще мога да ги изпробвам на практика и ще пиша какви са били резултатите. :D

Изображение
На снимката, долната бомбарда е от стиропор, но е покрита със силикон. А горната бомбарда е направена без стиропор, а само със силикон върху тръбичката от пълнител от химикалка и оловото. :idea: Силиконът се оказа, че има плътност между 820 и 880 кг/куб.м. и съответно плува над водата. :D Така горната бомбарда на снимката е 26гр, от които 22гр - силикон и 4гр олово и потъва като между 1 и 2гр.

Изображение
На тази снимка долната бомбарда е 24гр и е направена само от тръбичка от пълнител от химикалка и силикон, като резултат се получава плаваща бомбарда. А горната бомбарда е направена от оцветен в жълто силикон, тя е 24гр - 4гр олово и 20гр силикон, но потъва като 4гр, защото жълтият силикон явно има плътност много близка до тази на водата, тъй като ако го задържиш над водата - плува, а ако го натиснеш към дъното - започва да потъва много бавно. :D
Наслука! :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
Искам да добавя нещо за направените от мене бомбарди - след тестовете се оказа, че дори и покрити със силикон върху стиропора отново след няколко десетки замятания се чупят при падането си във водата(т.е. стипорът се натрошава на малки парченца и изчезва някъде в морето, а от бомбардата остава само тръбичката с оловото по нея)! :? За сметка на това бомбардите, направени само от силикон, тръбичка и олово(без никакъв стиропор) се държат много добре! :D А и като гледам май съм пропуснал да спомена още нещо - като казвам "силикон", то имам предвид силиконовите пръчки, които се нагорещяват и стопяват с пистолет, за да се прикрепят, най-често, кабели към стените при изграждане на някакво окабеляване! Т.е. със санитарен силикон не знам дали се получават хубави бомбарди! :roll: При силиконовите пръчки един сантиметър силикон тежи около 1грам! От една силиконова пръчка става една бомбарда, която струва около 40 стотинки! :wink: Наслука на всички! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”