Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Mtel Homebox
Модератор: dantho.mihov
Mtel Homebox
Здравейте колеги,
имам питане относно тази услуга на Мтел. Трябва ми интернет на място където няма никакви доставчици и където нямам Бтк пост. От Мтел вече са пуснали и неограничен трафик на нета и ми се струва доста примамливо.
http://www.mtel.bg/mobiltel/services/homeboxprice.php
Разбрах вече какво представлява цялата история, какви устройства ще са ми нужни и как се инсталира, но не са ми ясни само нещата с тези мрежи и скорости.
Та, бих се радвал ако някой е ползвал тази услуга и може да даде някакво мнение.
Благодаря предварително.
п.п. Ако темата не е подходяща за този форум нека да бъде изтрита, за което се извинявам.
имам питане относно тази услуга на Мтел. Трябва ми интернет на място където няма никакви доставчици и където нямам Бтк пост. От Мтел вече са пуснали и неограничен трафик на нета и ми се струва доста примамливо.
http://www.mtel.bg/mobiltel/services/homeboxprice.php
Разбрах вече какво представлява цялата история, какви устройства ще са ми нужни и как се инсталира, но не са ми ясни само нещата с тези мрежи и скорости.
Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?
- В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
- В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
- В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps.
Та, бих се радвал ако някой е ползвал тази услуга и може да даде някакво мнение.
Благодаря предварително.
п.п. Ако темата не е подходяща за този форум нека да бъде изтрита, за което се извинявам.
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Mtel Homebox
Колега, имам такъв в офиса. Работи си нормално, когато сме го ползвали, защото е само за всеки случай. Но според мен не е зле, особено ако е неограничен, защото иначе дерат кожи! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
По Коледа се интересувах от мобилен интернет.Обиколих всички доставчици и определено се спрях на този пакет.В офиса разясних,че не ми е нужен целогодишно,а само в определени моменти-като съм по язовирите.Девойката любезно ми обясни за една друга възможност,но аз така и не се задълбочих.Ставаше дума за следното-уаирлес устройство и Прима карта.Първите два месеца ползваш безплатен интернет,а след изтичането им си зареждаш пакет,посредством СМС със сим картата към определен номер.В зависимост от съдържанието на съобщението е различен и трафика,който се получава.Цената на устройството тогава бе около 80лв на промоция,а нормалната около 170.Не знам дали е валидна още тази оферта,но на мен ми е напълно достатъчна/настолният ми в къщи е пушка,лаптопа ми лови мрежи из почти целия регион,остават ми само риболовните излети.Няма такси,няма договори.Ако някой е запознат,нека бъде така добър и сподели.
Ако нещо не съм разбрал правилно,то и аз ще подписвам горния двугодишен договор!
Ако нещо не съм разбрал правилно,то и аз ще подписвам горния двугодишен договор!

Homebox представлявало кутия с два изхода. Към единия се вързва компютъра, а към другия включваш обикновен апарат за стационарен телефон с тонално избиране. В тази кутия се поставя накаква СИМ карта и след това се обаждаш еднократно на тел. 14787 за активиране на услугата. Това устройство е безплатно при подписване на договор Интернета не може да се ползва като мобилен защото в договора се задава адрес, на който ще се ползва.
Смятам, че е изгодно за 30лв. на месец, обаче ако има някой който да го ползва и да сподели за скоростите как са, (които в прочем зависили от типа на мрежата към която си включен HSDPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS) защото ако ще чакам една страница да се отваря 5мин., няма да ми стигнат нервите.
Смятам, че е изгодно за 30лв. на месец, обаче ако има някой който да го ползва и да сподели за скоростите как са, (които в прочем зависили от типа на мрежата към която си включен HSDPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS) защото ако ще чакам една страница да се отваря 5мин., няма да ми стигнат нервите.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Благодарско за разяснението!Определено ме вълнува мобилния!
-
- кандидат преподавател
Мой близък приятел се излъга и си взема такова устройство Хом Бокс и вече 1година мъка,мъка,мъка и е на 5км.от София толкова е бърз че едно съобщение в АБВ поща се изпраща за 15-20мин.и неможе и договора да развали щото му искат да плати неустойка.

- balky
- научил се да хвърля
Нормалната работа на устройството и приемливи скорости в UL/DL са много зависими от това къде е инсталирано.Колегата, който казва, че му работи перфектно в офиса вероятно е някъде в голям град където покритието и капацитета на мрежата са добри, а също така има и HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS.Ако се ползва в по-малки региони, където е лошо покритието или все още няма UMTS мрежа, то тогава скоростите ще бъдат чуствително по-ниски...От гледна точка на пренясяне на HomeBox-a, не е възможно, защото устройството се регистрира къде точно се намира и на друго място няма да може да работи.За използване на мобилен интернет+риболов е по-добре да се вземе PCMCIA карта+dataSIM, но този вариант пак е зависим от покритието и капацитета на мрежата.
Общо взето можем да обощим, че който иска да ползва това чудо на техниката трябва първо да провери дали има покритие на тези мрежи HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS, а най-удачно е да има изгардени от първите две HSDPA/UMTS, тогава скороста е най-висока.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Имам такъв слот на лаптопа,но въобще не съм в час!Би ли метнал някой линк да се ориентирам?balky написа:...За използване на мобилен интернет+риболов е по-добре да се вземе PCMCIA карта+dataSIM, но този вариант пак е зависим от покритието и капацитета на мрежата.

-
- кандидат преподавател
Сапуне ами това е като моя виждал си го за язовирите става,ама да сваляш филми и подобни забрави.