Mtel Homebox

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Mtel Homebox

Мнение от nas »

Здравейте колеги,
имам питане относно тази услуга на Мтел. Трябва ми интернет на място където няма никакви доставчици и където нямам Бтк пост. От Мтел вече са пуснали и неограничен трафик на нета и ми се струва доста примамливо.
http://www.mtel.bg/mobiltel/services/homeboxprice.php
Разбрах вече какво представлява цялата история, какви устройства ще са ми нужни и как се инсталира, но не са ми ясни само нещата с тези мрежи и скорости.
Какви скорости за Интернет достъп мога да ползвам с услугата?
- В покритие на HSDPA мрежата на М-Теl с устройството ZTE MF600, услугата поддържа скорост на download до 3,6 Mbps и на upload до 384 kbps; с устройството Huawei E960 съответно download до 7,2 Mbps и на upload до 384 kbps.
- В покритие на 3G(UMTS) мрежата, услугата поддържа скорост на download до 384 kbps, и на upload до 64 kbps.
- В покритие на EDGE, услугата поддържа скорост на download до 236 kbps и и на upload до 117 kbps.

Та, бих се радвал ако някой е ползвал тази услуга и може да даде някакво мнение.
Благодаря предварително.

п.п. Ако темата не е подходяща за този форум нека да бъде изтрита, за което се извинявам.
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Mtel Homebox

Мнение от bradata »

Колега, имам такъв в офиса. Работи си нормално, когато сме го ползвали, защото е само за всеки случай. Но според мен не е зле, особено ако е неограничен, защото иначе дерат кожи! :)
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

По Коледа се интересувах от мобилен интернет.Обиколих всички доставчици и определено се спрях на този пакет.В офиса разясних,че не ми е нужен целогодишно,а само в определени моменти-като съм по язовирите.Девойката любезно ми обясни за една друга възможност,но аз така и не се задълбочих.Ставаше дума за следното-уаирлес устройство и Прима карта.Първите два месеца ползваш безплатен интернет,а след изтичането им си зареждаш пакет,посредством СМС със сим картата към определен номер.В зависимост от съдържанието на съобщението е различен и трафика,който се получава.Цената на устройството тогава бе около 80лв на промоция,а нормалната около 170.Не знам дали е валидна още тази оферта,но на мен ми е напълно достатъчна/настолният ми в къщи е пушка,лаптопа ми лови мрежи из почти целия регион,остават ми само риболовните излети.Няма такси,няма договори.Ако някой е запознат,нека бъде така добър и сподели.
Ако нещо не съм разбрал правилно,то и аз ще подписвам горния двугодишен договор! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Homebox представлявало кутия с два изхода. Към единия се вързва компютъра, а към другия включваш обикновен апарат за стационарен телефон с тонално избиране. В тази кутия се поставя накаква СИМ карта и след това се обаждаш еднократно на тел. 14787 за активиране на услугата. Това устройство е безплатно при подписване на договор Интернета не може да се ползва като мобилен защото в договора се задава адрес, на който ще се ползва.
Смятам, че е изгодно за 30лв. на месец, обаче ако има някой който да го ползва и да сподели за скоростите как са, (които в прочем зависили от типа на мрежата към която си включен HSDPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS) защото ако ще чакам една страница да се отваря 5мин., няма да ми стигнат нервите. :|
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Благодарско за разяснението!Определено ме вълнува мобилния!
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Мой близък приятел се излъга и си взема такова устройство Хом Бокс и вече 1година мъка,мъка,мъка и е на 5км.от София толкова е бърз че едно съобщение в АБВ поща се изпраща за 15-20мин.и неможе и договора да развали щото му искат да плати неустойка. :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Нормалната работа на устройството и приемливи скорости в UL/DL са много зависими от това къде е инсталирано.Колегата, който казва, че му работи перфектно в офиса вероятно е някъде в голям град където покритието и капацитета на мрежата са добри, а също така има и HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS.Ако се ползва в по-малки региони, където е лошо покритието или все още няма UMTS мрежа, то тогава скоростите ще бъдат чуствително по-ниски...От гледна точка на пренясяне на HomeBox-a, не е възможно, защото устройството се регистрира къде точно се намира и на друго място няма да може да работи.За използване на мобилен интернет+риболов е по-добре да се вземе PCMCIA карта+dataSIM, но този вариант пак е зависим от покритието и капацитета на мрежата.
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Общо взето можем да обощим, че който иска да ползва това чудо на техниката трябва първо да провери дали има покритие на тези мрежи HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS, а най-удачно е да има изгардени от първите две HSDPA/UMTS, тогава скороста е най-висока.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

balky написа:...За използване на мобилен интернет+риболов е по-добре да се вземе PCMCIA карта+dataSIM, но този вариант пак е зависим от покритието и капацитета на мрежата.
Имам такъв слот на лаптопа,но въобще не съм в час!Би ли метнал някой линк да се ориентирам? :roll:
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Сапуне ами това е като моя виждал си го за язовирите става,ама да сваляш филми и подобни забрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”