Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И Април започва добре
И Април започва добре
Много кратък, но много интересен и успешен се оказа следобедния ми риболов вчера.
Първоначално нищо не говореше за подобен край на деня. Бях в ужасно лошо настроение още от сутринта и макар да нямах никакво намерение да ходя някъде, просто нямах друг избор
Риболова ми действа като най-ефикасното успокоително за всички душевни болежки, така че задължително трябваше да си взема хапчето
Бързо се прибрах от работа, преоблекох се и изхвърчах навън с въдичката и чантата с такъми.
Незнайно защо по пътя към канала се сетих за един скорошен случай от есента, когато след точно такъв скапан ден отидох на майтап на Дунава и на 2-рото хвърляне излъгах прилична щука някъде към 3,5 кг... С насмешка махнах спомена от главата си и след малко пристигнах на реката.
Тук вселената се изкриви и планетите се подредиха по такъв странен начин, че се усетих как попадам в доста интересно и приятно де-жа-ву. Още неразгънал въдицата, дет' има една приказка, на второто подаване на силикона усетих първото почукване
Засечка, тежест, аванс, аванс, плясък във водата, пак авнас и накрая излезе като парцал:

Почти същата като размери рибка от петък - 54 см., но маалко по-тежичка, може би почти 2 кг. (кога ли ще си взема едно кантарче и аз, та да давам по-точни сведения, а не подобни предсказания
)
След нея набързо се разделих с две чудесни примамки
и боцнах един мъник. Явно беше много гладен, щот беше налапал невероятно сигурно

След него изпуснах още един от тоя калибър и в 18.15 приключих. Равносметката за около 50 мин. беше две уловени рибки, една изпусната и едно празно кълване - доста добър спинингов резултат за толкова кратко време
. Бях доволен, пък и най-важното - наистина се успокоих след нервния ден...
Месеца започва добре и макар забраната да е съвсем близо има върху какво да се поработи и през нея
Поздрави на всички

Първоначално нищо не говореше за подобен край на деня. Бях в ужасно лошо настроение още от сутринта и макар да нямах никакво намерение да ходя някъде, просто нямах друг избор

Незнайно защо по пътя към канала се сетих за един скорошен случай от есента, когато след точно такъв скапан ден отидох на майтап на Дунава и на 2-рото хвърляне излъгах прилична щука някъде към 3,5 кг... С насмешка махнах спомена от главата си и след малко пристигнах на реката.
Тук вселената се изкриви и планетите се подредиха по такъв странен начин, че се усетих как попадам в доста интересно и приятно де-жа-ву. Още неразгънал въдицата, дет' има една приказка, на второто подаване на силикона усетих първото почукване

Почти същата като размери рибка от петък - 54 см., но маалко по-тежичка, може би почти 2 кг. (кога ли ще си взема едно кантарче и аз, та да давам по-точни сведения, а не подобни предсказания

След нея набързо се разделих с две чудесни примамки

След него изпуснах още един от тоя калибър и в 18.15 приключих. Равносметката за около 50 мин. беше две уловени рибки, една изпусната и едно празно кълване - доста добър спинингов резултат за толкова кратко време

Месеца започва добре и макар забраната да е съвсем близо има върху какво да се поработи и през нея

Поздрави на всички

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ами аз съм по-склонен такива риболови да ги наричам "разходки" вместо "излети", щото някак не ми се връзва представата за ИЗЛЕТ за 50 минdaniel_g написа:Браво !!! Страхотни излети си спретваш, които дават също толкова добри резултати

Резултатите както всеки знае са променлива величина - днес са добри, утре пък ги няма никакви. Важното е нещата да се редуват, че понякога като зацикли човек...

......
Колега моляте да ми опишеш пътя по които си минал за дунава и къде точно си хвърлял за щука и къде за другата риба ...PLS
Re: ......
Любчо, виж сега: щуката, за която мимоходом споменах в разказа по-горе я хванах преди половин година (написал съм, но ти е убегнало явноlub4o90 написа:Колега моляте да ми опишеш пътя по които си минал за дунава и къде точно си хвърлял за щука и къде за другата риба ...PLS

Ако под "друга риба" визираш уловените бели риби, отново няма смисъл да ти обяснявам маршрута - става дума за топлия канал на АЕЦ, където колкото и подробно да те упътя, предполагам, че няма да можеш да влезеш (освен ако нямаш пропуск за централата разбира се).
Съжалявам, че не мога да съм ти от полза

......
Ok... а каде ше ме посаветваш да отида за щука.Ходих на Богров ама там на 10 дена 1 ше клъвне
Re: ......
Съветите ми могат да се ограничат главно до местата по р. Дунав в частта му между Видин и Оряхово, но ми се струва, че щуката все още не е достатъчно активна в реката. Иначе удобни места има много - Видин, Дунавци, Чифтилера, Добри дол, Орсоя, Лом, д. Цибър... Абе особено за спининг можеш да се пробваш почти навсякъде..lub4o90 написа:Ok... а каде ше ме посаветваш да отида за щука.Ходих на Богров ама там на 10 дена 1 ше клъвне
Изчакай все пак след забраната и тогава атакувай. Лично мое виждане е, че е по-добре в моменета да се ориентираш към затворени водоеми, в които знаеш че има щука - шансовете ти са доста по-добри.
Наслука!
- Живко Василев
- разбира нещата
Re: И Април започва добре
Привет колеги, почти две години след този репортаж ми се очертава ходене близко до Дунава.Да питам тук за да не отварям нова тема и да поздравя Стефко за чудесните риби.Ще ходим на гости в Кнежа и като гледах на картата най близко ми идва Дунав при Оряхово.Дали е удачно за спининг там в момента.Каква риба и на какви примамки мога да търся.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Здравей, колега!jivas написа:Привет колеги, почти две години след този репортаж ми се очертава ходене близко до Дунава.Да питам тук за да не отварям нова тема и да поздравя Стефко за чудесните риби.Ще ходим на гости в Кнежа и като гледах на картата най близко ми идва Дунав при Оряхово.Дали е удачно за спининг там в момента.Каква риба и на какви примамки мога да търся.
По принцип местата на Дунав около Оряхово не са от най-посещаваните от мен, така че слабо ги познавам, поне що се касае до спининговия риболов

Поздрави и успех

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, Стефи, къртиш мивки! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Живко Василев
- разбира нещата
Благодаря СтефкоStefko написа: препоръчвам да насочиш спининговите си усилия по някоя от другите реки минаващи сравнително близо до Кнежа - Огоста или Искър. Нямам представа какво е положението с активността на хищниците в тях, но все си мисля, че може да се прилъже някой клен примерно
Поздрави и успех

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За 50 мин.-перфекциа,а за цел излет...
Браво.

Браво.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

От Кнежа по шосето за град Искър/Пелово/ е река Искър ,шосето минава над реката.Там има добри места за риболов включително и за спининг.В дясно и в ляво от моста има черни пътища покрай реката.Освен всичко това е близо до Кнежа.Успех, колега
Основно като хищници в този участък на искъра са клен,распер и щука, има и сомове ,но по рядко.