И Април започва добре

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

И Април започва добре

Мнение от Stefko »

Много кратък, но много интересен и успешен се оказа следобедния ми риболов вчера.
Първоначално нищо не говореше за подобен край на деня. Бях в ужасно лошо настроение още от сутринта и макар да нямах никакво намерение да ходя някъде, просто нямах друг избор :lol: :lol: Риболова ми действа като най-ефикасното успокоително за всички душевни болежки, така че задължително трябваше да си взема хапчето :wink: Бързо се прибрах от работа, преоблекох се и изхвърчах навън с въдичката и чантата с такъми.
Незнайно защо по пътя към канала се сетих за един скорошен случай от есента, когато след точно такъв скапан ден отидох на майтап на Дунава и на 2-рото хвърляне излъгах прилична щука някъде към 3,5 кг... С насмешка махнах спомена от главата си и след малко пристигнах на реката.
Тук вселената се изкриви и планетите се подредиха по такъв странен начин, че се усетих как попадам в доста интересно и приятно де-жа-ву. Още неразгънал въдицата, дет' има една приказка, на второто подаване на силикона усетих първото почукване :shock: Засечка, тежест, аванс, аванс, плясък във водата, пак авнас и накрая излезе като парцал:
Изображение

Изображение

Почти същата като размери рибка от петък - 54 см., но маалко по-тежичка, може би почти 2 кг. (кога ли ще си взема едно кантарче и аз, та да давам по-точни сведения, а не подобни предсказания :oops: )
След нея набързо се разделих с две чудесни примамки :( и боцнах един мъник. Явно беше много гладен, щот беше налапал невероятно сигурно :roll:

Изображение

След него изпуснах още един от тоя калибър и в 18.15 приключих. Равносметката за около 50 мин. беше две уловени рибки, една изпусната и едно празно кълване - доста добър спинингов резултат за толкова кратко време :) . Бях доволен, пък и най-важното - наистина се успокоих след нервния ден...:)
Месеца започва добре и макар забраната да е съвсем близо има върху какво да се поработи и през нея :wink:

Поздрави на всички :!: :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

:smt023 Браво !!! Страхотни излети си спретваш, които дават също толкова добри резултати ;)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

daniel_g написа::smt023 Браво !!! Страхотни излети си спретваш, които дават също толкова добри резултати ;)
Ами аз съм по-склонен такива риболови да ги наричам "разходки" вместо "излети", щото някак не ми се връзва представата за ИЗЛЕТ за 50 мин :? :lol: :lol: Но че са приятни спор няма ;)
Резултатите както всеки знае са променлива величина - днес са добри, утре пък ги няма никакви. Важното е нещата да се редуват, че понякога като зацикли човек... :lol: :lol: :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ма като гледам как си я зациклил ...тц тц тц...жив да те оплаче човек :smt082
lub4o90
новобранец
новобранец

......

Мнение от lub4o90 »

Колега моляте да ми опишеш пътя по които си минал за дунава и къде точно си хвърлял за щука и къде за другата риба ...PLS
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: ......

Мнение от Stefko »

lub4o90 написа:Колега моляте да ми опишеш пътя по които си минал за дунава и къде точно си хвърлял за щука и къде за другата риба ...PLS
Любчо, виж сега: щуката, за която мимоходом споменах в разказа по-горе я хванах преди половин година (написал съм, но ти е убегнало явно :roll: ), а мястото е пристанището на Радецки в гр. Колзодуй. Няма смисъл да ти обяснявам как се стига дотам, щото още е рано ;)
Ако под "друга риба" визираш уловените бели риби, отново няма смисъл да ти обяснявам маршрута - става дума за топлия канал на АЕЦ, където колкото и подробно да те упътя, предполагам, че няма да можеш да влезеш (освен ако нямаш пропуск за централата разбира се).
Съжалявам, че не мога да съм ти от полза :?
lub4o90
новобранец
новобранец

......

Мнение от lub4o90 »

Ok... а каде ше ме посаветваш да отида за щука.Ходих на Богров ама там на 10 дена 1 ше клъвне
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: ......

Мнение от Stefko »

lub4o90 написа:Ok... а каде ше ме посаветваш да отида за щука.Ходих на Богров ама там на 10 дена 1 ше клъвне
Съветите ми могат да се ограничат главно до местата по р. Дунав в частта му между Видин и Оряхово, но ми се струва, че щуката все още не е достатъчно активна в реката. Иначе удобни места има много - Видин, Дунавци, Чифтилера, Добри дол, Орсоя, Лом, д. Цибър... Абе особено за спининг можеш да се пробваш почти навсякъде..
Изчакай все пак след забраната и тогава атакувай. Лично мое виждане е, че е по-добре в моменета да се ориентираш към затворени водоеми, в които знаеш че има щука - шансовете ти са доста по-добри.
Наслука!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Re: И Април започва добре

Мнение от Живко Василев »

Привет колеги, почти две години след този репортаж ми се очертава ходене близко до Дунава.Да питам тук за да не отварям нова тема и да поздравя Стефко за чудесните риби.Ще ходим на гости в Кнежа и като гледах на картата най близко ми идва Дунав при Оряхово.Дали е удачно за спининг там в момента.Каква риба и на какви примамки мога да търся.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

jivas написа:Привет колеги, почти две години след този репортаж ми се очертава ходене близко до Дунава.Да питам тук за да не отварям нова тема и да поздравя Стефко за чудесните риби.Ще ходим на гости в Кнежа и като гледах на картата най близко ми идва Дунав при Оряхово.Дали е удачно за спининг там в момента.Каква риба и на какви примамки мога да търся.
Здравей, колега!
По принцип местата на Дунав около Оряхово не са от най-посещаваните от мен, така че слабо ги познавам, поне що се касае до спининговия риболов :roll: Това, което мога да кажа обаче е, че в момента нивото на Реката е твърде високо за там и възможностите ти са сведени до минимум. Като отчетем и факта, че ти слабо познаваш обстановката ти препоръчвам да насочиш спининговите си усилия по някоя от другите реки минаващи сравнително близо до Кнежа - Огоста или Искър. Нямам представа какво е положението с активността на хищниците в тях, но все си мисля, че може да се прилъже някой клен примерно ;)

Поздрави и успех ;)
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Браво, Стефи, къртиш мивки! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Stefko написа: препоръчвам да насочиш спининговите си усилия по някоя от другите реки минаващи сравнително близо до Кнежа - Огоста или Искър. Нямам представа какво е положението с активността на хищниците в тях, но все си мисля, че може да се прилъже някой клен примерно ;)

Поздрави и успех ;)
Благодаря Стефко :) ще се възпозвам от съвета.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

За 50 мин.-перфекциа,а за цел излет... :wink:
Браво.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

От Кнежа по шосето за град Искър/Пелово/ е река Искър ,шосето минава над реката.Там има добри места за риболов включително и за спининг.В дясно и в ляво от моста има черни пътища покрай реката.Освен всичко това е близо до Кнежа.Успех, колега :D Основно като хищници в този участък на искъра са клен,распер и щука, има и сомове ,но по рядко.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”