"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
milanov84
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Не,на гуменярките!

Мнение от milanov84 »

Не, ама да... Първо "гуменярките" напълнени до горе с вода - не потъват. Като се преобърне - пак не потъва... Има си камери... Може да се пуска на вода - от всякъде... И ми се побира в багажника или на задната седалка, или където и да било... Гази плитко... :mrgreen: А спасителната жилетка е задължителна за всеки плавателен съд... :D
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Не,на гуменярките!

Мнение от ceno cenov »

milanov84 написа:Не, ама да... Първо "гуменярките" напълнени до горе с вода - не потъват. Като се преобърне - пак не потъва... Има си камери... Може да се пуска на вода - от всякъде... И ми се побира в багажника или на задната седалка, или където и да било... Гази плитко... :mrgreen: А спасителната жилетка е задължителна за всеки плавателен съд... :D
Само не разбрах коя от горе споменатите екстри и липсва на твърдата, освен това със задната седалка. Според мен там е по удобно за други особи пак от женски род. :wink: :roll: Май си много далеч от нещата а? :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: "Не" на гуменярките!

Мнение от Ivak »

Още един глас за Гуменарките.
Твърдата под 4 метра не е за мен.

Карам си надуваемия цървул и си ми е спокойно. Не мога да плувам и не ми е никак комфортно в твърда лодка(неголяма). Много се клати, не можеш да станеш. Задника ти става на мекица, коленете ти пукат след няколко часов риболов. За пикане се слиза на бряг.
Па в цървула си се изправям и си потропвам даже. вярно не е широко като в твърдата, но пък никак не обичам да сме повече от двама в лодката. Нали риба ловим, не правим седянка :lol: :lol:

Големия минус за мен при гъмените е бавната скорост, ако лодката не глисира. Почват да бутат едни вълни отпред не е истина :lol: :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Не съм против гумените лодки,
За всичко си има мераклии,и всички лодки вършат работа.
Друг е въпроса дали някои използват лодките правилно.
И за мойта някой може да каже,че не става,
защото не може да влачи по-голям трал.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

има гуменярки и гуменярки - едно е нацепена 20-годишна уфимка пълна с ПВЦ шишета, съвсем друго нова 3-4 камерна лодка от солиден материал, която дори да се спука пак имаш време да излезеш... една камера само да остане здрава, пак няма да се удавиш...

За спасителните жилетки вече стана дума - хората се давят като паднат от лодката... или като им се обърне твърдата лодка тип корито за баня 2.80м :oops: :oops: :oops:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

а-аа имаше една 2-метрова... даже снимки бяха качили... :lol:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Снощи ако гледахте новините,на яз.Кърджали на двама рибари им се пука лодката,единият загива другия се спасил. :cry: :cry: :cry: със водата и огъня няма компромис.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Краси_поборника написа:със водата и огъня няма компромис.
Да де.Краси,не се ли използва за каквото е направена лодката,
и гемията потъва,това ми беше предната мисъл.
И подръжката е наложителна.Туй пък патих.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
петър василев

Мнение от петър василев »

Според мен всичко е въпрос на вкус,че то и за това има толкова различни лодки.На един му харесват гумените а на друг стъклапластовите .Всеки според нуждите си .Разбире се,че за морето гумените не са за препоръчване,но за язовирите са идеални.Най-важно е да се внимава и винаги да сме уведомени за промяната на времето преди да тръгнем за риба. :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не се шашкайте - щом ТИТАНИК е потънал, значи никоя лодка не е застрахована...
Вероятността да загинем при катастрофа е 100 пъти по-голяма отколкото да се удавиме и въпреки това всеки ден се качваме в колите...
петър василев

Мнение от петър василев »

Тедо написа:не се шашкайте - щом ТИТАНИК е потънал, значи никоя лодка не е застрахована...
Вероятността да загинем при катастрофа е 100 пъти по-голяма отколкото да се удавиме и въпреки това всеки ден се качваме в колите...
Прав си за" Титаник",но това не е шашкане а принцип който всеки лодкар е длъжен да го приеме като закон,и най-вече за морето :wink: Първо се осведомяваме за времето и после риболова :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

риболова при бурен вятър и големи вълни така или иначе не е приятен - а в тихо време и близо до брега /до 400-500м/ спокойно се влиза и с водно колело
platinium
новобранец
новобранец

Мнение от platinium »

Колеги, нов съм в форума, имам един въпрос. Никога не съм имал лодка и сега съм решил да си взема една двуместна лодка, за любителски риболов с мацката, на нормални риби, няма да ловя сомове и т.н. Та виждам доста плюете гумените лодки, а те са най-практични от гл. точка че могат да се хванат в багажника на колата например без проблем. Къде ще препоръчате да потърся някоя по-евтина лодка, но да е сигурна, и какви са рисковете за нормален риболов в язовир и в река? Мерси предварително за съветите... :)
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

platinium написа:... Та виждам доста плюете гумените лодки, а те са най-практични от гл. точка че могат да се хванат в багажника на колата например без проблем. .. :)
Не ги плюят...шегувкат се :wink: :D :D...размяна на закачи дет се вика... :wink: Има си фенове и на надуваемите и на твърдите :wink:

platinium написа: Къде ще препоръчате да потърся някоя по-евтина лодка, но да е сигурна, и какви са рисковете за нормален риболов в язовир и в река? Мерси предварително за съветите... :)
Ако нямаш колесар и място за паркирането му и на лодката значи надувка е твоята лодка :wink:
Пиши в гуглето "надуваеми лодки" или "naduvaemi lodki" все тая, ще ти се отворят няколко сайта разгледай ги внимателно и после, ако нещо ти хване погледа като марка, вид и цена заповядай в подфорум Екипировка и питай :D

Ако имаш възможности за колесар и пр. то тогава разгледай и твърди лодки...
Има и междинни варианти като например РИБ (пиши РИБ в Гуглето) или твърда лодка до 3,5м, които да возиш на покрива на колата ако позволява разбира се...стига да има къде да ги съхраняваш...

Що се отнася до сигурност обаче в този диапазон малка лодка за двама (както я описваш) надуваемата е много по стабилна (сигурна) на вълни и пр. от аналогична твърда със същата дължина примерно 3 м. А мацката ти щом е рибарка явно е ценна, така че умната в избора... :lol: :lol:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
platinium
новобранец
новобранец

Мнение от platinium »

Мерси за съветите, сега ще разгледам някои обяви и ако нещо ми хване окото, ще питам тук :)
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”