Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

makarata
Модератор: sapuna
makarata
hora mislia da si kopuvam makara i sam se sprial na dva modela koq 6te me posavetvate da si vzema spored vas D.A.M.Quick TRX ili Shakespeare - Sumit 5000
- Ванко
- научил се да хвърля
Виж какво пич, има един лаф може и да го знаеш"не е важно каква е въдицата а кой стои зад нея" така ,че вземи това което ти е згодно като инстромент и като цена.biciani написа:той е ясно че ще е компромисно но какво да е, ако имаш ниакакви предложениа кажи за да ме улесниш в избора ми, но да са до 60 лв.
- doko
- ще става разбирач
това е вярно но риболова е удоволствие.Ванко написа:Виж какво пич, има един лаф може и да го знаеш"не е важно каква е въдицата а кой стои зад нея" така ,че вземи това което ти е згодно като инстромент и като цена.biciani написа:той е ясно че ще е компромисно но какво да е, ако имаш ниакакви предложениа кажи за да ме улесниш в избора ми, но да са до 60 лв.
А за макарата вземи някоя която има по малка вместимост например 100/0.30 или малко повече и и навии по тънка корда примерно 0.20 само че повече метра.
Ако макарата има две шпули подложи на едната стара корда например 0.30 около 50-60метра.тогава отгоре си навий новата корда за плувка например-0.18.най-лесно става като вземеш една ролка 0.18-100м.навиваш първо нея.след това допълваш със старата до ръба на шпулата.сменяш шпулите на макарата и прехвърляш кордата на празната шпула.по този начин отгоре ти застава новата корда.