makarata

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
biciani
новобранец
новобранец

makarata

Мнение от biciani »

hora mislia da si kopuvam makara i sam se sprial na dva modela koq 6te me posavetvate da si vzema spored vas D.A.M.Quick TRX ili Shakespeare - Sumit 5000
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

пиши на кирилица!кво ще ловиш с тази макара :smt102
biciani
новобранец
новобранец

Мнение от biciani »

ами трябва ми да става и за плувка и за дано
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

biciani написа:ами трябва ми да става и за плувка и за дано
е такув дзвер ко намериш обади ми се и аз да си зема. Може да се намери нещо компромисно ама не и да отговаря на изискванията за двата вида риболов
biciani
новобранец
новобранец

Мнение от biciani »

той е ясно че ще е компромисно но какво да е, ако имаш ниакакви предложениа кажи за да ме улесниш в избора ми, но да са до 60 лв.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

biciani написа:той е ясно че ще е компромисно но какво да е, ако имаш ниакакви предложениа кажи за да ме улесниш в избора ми, но да са до 60 лв.
Виж какво пич, има един лаф може и да го знаеш"не е важно каква е въдицата а кой стои зад нея" така ,че вземи това което ти е згодно като инстромент и като цена.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Ванко написа:
biciani написа:той е ясно че ще е компромисно но какво да е, ако имаш ниакакви предложениа кажи за да ме улесниш в избора ми, но да са до 60 лв.
Виж какво пич, има един лаф може и да го знаеш"не е важно каква е въдицата а кой стои зад нея" така ,че вземи това което ти е згодно като инстромент и като цена.
това е вярно но риболова е удоволствие.

А за макарата вземи някоя която има по малка вместимост например 100/0.30 или малко повече и и навии по тънка корда примерно 0.20 само че повече метра.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Ако макарата има две шпули подложи на едната стара корда например 0.30 около 50-60метра.тогава отгоре си навий новата корда за плувка например-0.18.най-лесно става като вземеш една ролка 0.18-100м.навиваш първо нея.след това допълваш със старата до ръба на шпулата.сменяш шпулите на макарата и прехвърляш кордата на празната шпула.по този начин отгоре ти застава новата корда. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”