Дело на бракониери

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Дело на бракониери

Мнение от maycal »

Отиваме с брат ми на 20.04. само да проучим ( без да прави опити за риболов) един малък водоем, за който бяхме чували, на километър и половина от едно село. Питаме за него един човек на улицата, и той ни упътва, но добавя, че негови познати риболовци от селото ходили тези дни, и се оплакали, че не хванали нищо, и че на брега имало риба, според тях, останала неприбрана от бракониери, които вероятно са използвали взрив! :shock: :twisted:
Водоема се оказа много хубав:

Изображение
Изображение

Но го имаше и това-огромен мъртъв кефал:
Изображение

а също и поне още три подобни на тази картинки:
Изображение

Възникват някои въпроси-вижда се, че големия кефал е много по-запазен от другите три риби, които намерихме!...Освен това нямаше умряла дребна риба, т.е. ако бракониерите са избили доста риба и не са съумели да приберат големи кефали, би трябвало да са пропуснали да съберат и дребна риба-червеноперки и др., каквито също имало в този водоем!?...Също така имаше коментар от един човек, че във водоем при използване на взрив рибата не изплувала веднага-да не би четирите кефала да са умрели по-късно или да са изплували умрели по-късно!?...Просто такива въпроси си зададохме...Всъщност, интересно ми е, при положение, че водоемът е с доста водна растителност, дали тя е поемала ударната вълна, т.е. доколко пораженията са масови..., дали е останала риба се чудя!? :shock: Предполагам, че е почти невъзможно да се даде отговор на този въпрос, но все пак се питам доколко е чувствителна рибата на взривове- доколко масово ли се поразява!? :o Водоемът е с няколко заливчета, има и средно голям остров по средата му....Какви долни хора-избили рибата точно в началото на размножителния период! :twisted:
ivan2404
новобранец
новобранец

Re: Дело на бракониери

Мнение от ivan2404 »

e тиа гдове спирка ниамат :axe: :axe: :axe: :axe:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

ИЗРОДИ!Мамка им! :axe:
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt013 :smt013 :smt013 :smt011
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

И на мене ми е чудно при взрив дали рибата потъва или изплува на момента. И аз съм имал случай да отида на язовир на който през ноща са пускали бомби и съм намирал толстолобчета по кило и едри таранки мъртви по брега. :evil:
Изображениеима ли комат кучета много
trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

миналата година на еленово(новозагорско) беше същото .изродите бяха изтрепали рибата.може би преди ден.защото докато ловяхме риба,продължаваха да исплуват толстолоби.по 3-4 кг.и ми беше мн.чудно че имаше само толстолоб,
уникат-без дубликат!!!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

trifondeli написа:................и ми беше мн.чудно че имаше само толстолоб,
Да не би при взривове да се увреждат повече или само големи риби!?..Чувал съм, че нещо им се повреждал плавателния мехур!?...Може би когато този мехур е голям, се уврежда по-лесно!? :shock:
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

:smt098 :smt098 :smt098 За тия гадове!!!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
Harmanlieca
новобранец
новобранец

Мнение от Harmanlieca »

Преди доста години станах неволен свидетел на пускане на гръм на Марица(Стария железен мост до Харманли).Дойдоха изродите и ни казаха бягайте от тука че ще гърмим.Какво видях тогава:дребната риба до около 500 гр. обърна корема веднага и течението я изнесе(Беше на повърхноста изплувала :( ).
Едрата риба(основно видях тогава шарани 2-3 кг. плуваха по повърхноста и направо не знаеха къде се намират но не бяха умрели, бяха като зашеметени).Та тогава избиха само дребна риба а от едрите хвнаха тези които успяха да загребат с кеповете в суматохата, имаше и шарани набити по плиткажите.
Като гледам тези снимки ми се струва че ако са го гърмяли този язовир щеше да има много измряла дребна риба, а то няма.

Според мен по-големия плавателен мехур би удържал повече на дадено налягане отколкото по-малък такъв.
Риба с въдица свършване НЯМА!!!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Това, което пишеш е интересно, и всъщност е в полза на тезата, че може би не е имало взривове, но тогава каква ли може да е причината за смъртта на рибите, които открихме-3 кефала доста променени и големия (монетата до него е еднолевова), който беше в една плитчина, и само перките му бяха почнали да стават мътно бели! :shock:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Според мен са си му такива на цвят перките .. И ако се беше сетил да го порнеш да му видиш корема сега нямаше толкова да се чудим ... Иначе тези варвари трябва да се наказват с над 10 години затвор ! Колеги, като ги видите се обаждайте, записвайте им номерата на колите и тн ... Унищожават и флората и фауната и вече се чудя какво ни остана в тази държава ?
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

От взрива на рибата й се пука мехура и едрите не умират веднага, а по-късно. Тези може да да плували и да не са събрани то бракониерите, ама трябваше да има и дребни. Според мен е нещо друго :?
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

Каквото и да е , е супер гадно и неприятно... Аз също съм виждал как гамени гърмят и се смеят и веселят неосъзнавайки какво причиняват на рибите и природата.... Мисля си че все пак рано или късно всичко се връща на тези хора причинявайки това.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Тъжна гледка!Хубав и красив водоем с измряла риба по-брега.Още по-лошото е ,че е станало точно,когато рибата си хвърля хайвера.За жалост в по-малките водоеми липсва,какъвто и да е контрол.Подобно на теб и аз имах едно малко водоемче на което една сутрин заварих сумати измрял шаран по-брега.Явно от ток или някакво друго военно средство.Какво да говорим - без коментар :!:
TICA FAN
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Това ми напомня за един водоем в непосредствена близост до София .Преди 6-7 години ме заведоха там .Значи първия път за 3 часа -15 шарана между кило и две .И това без никаква подготовка само с една консерва царевица бяхме отишли .Втория път отивам и как хвърлих така едно шаранче около 1 кг. ,завале дъж и си тръгнах .Третия път вече отивам с захранки ,дънни, разни чудесии да бия големите шарани .Пристигам и ебати ужасната гледка ,брега беше осеян с дребни шаранчета и каракудки .Говорих с един чичка от селото вика ,че предишната вечер са дошли некви с бус и лодка ,влезна ли са и са метнали 2 бомби и са обрали всичко ,имало е измрели шарани по 10 кила :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”