Шабла;Езерец

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шабла;Езерец

Мнение от bobimax »

Благодаря ти nas ,за винаги точната информация която предоставяш !!! Дано и аз да мого някой ден да помогна с нещо!
Асега ще трябва да се заредя с много търпение,че 1 Юли е бая далече!Ще ти бъда отново признателен ако посъветваш къде може да се лови щука по време на забраната !!! (най вероятно се отклоних от темата но моля да ме извините :lol: :lol: :lol: !
Благодаря , Наслука и Търпение !!! :wink:
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Боби, абе то през разрешения период няма къде да се ходи за щука, ти питаш за забраната. Голяма мъка е около Варна. Бях чул, че на платеното на Венелин вадили щуки ама... Ако е разрешен през збраната може да пробваш. На мен някак си не ми харесва да ходя за щука на платено. Не ме влече тоз платения риболов и тва си е. :)
Поздрави.
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Благодаря ти nas ! То и аз така предполага,хама реших да те попитам все пак :D :D :D Явно ще трябва да ходим на морски
bacheto
новобранец
новобранец

Мнение от bacheto »

Шабла е страхотен водоем на който сам имал щастието да отида .Богат на растителни и животинки видове и от малкото блата останали чисти.Там преди две години хванахме добри щуки на блесни и джигове посред лято представям си какво е октомври-ноември!
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Колеги, ще бъде ли разрешен риболова на двете езера след забраната? Или са специален режим и по-продължителна забрана?
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

humen написа:Колеги, ще бъде ли разрешен риболова на двете езера след забраната? Или са специален режим и по-продължителна забрана?
Риболовът ще е разрешен на 1 юли :wink:
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Днес бях на езерец ;) но беше много бистра водата и не калвеше е не бях капо ... 10 костура дребни два средни и некои друга червеноперка ... Тва е :) :wink:
!!!НАСЛУКА!!!
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

И ас риболовам на съшото место ... Но сам слабо запознат с сладководния ... :roll:
!!!НАСЛУКА!!!
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

колеги изрових всички теми за Шабла и Езерец и Дуранкулак ... никакво конкретно инфо за местата .. навсякаде пише че е позволено на определените места ама кои са те ? искам да се замъкнем 3-4 човека просто на теферич и да взема 1-2 въдици колкото да се излигавя за релакс малко ама как да тръгна като дори незнам накаде ? моля някои да каже към езерец и шабленското как да стигна до разрешено място ? има ли сянка някаде или ще се пържим ... за дуранкулак няма да питам че след тези 4 дена на българиятек с чужденците и музиката едва ли ще клъвне нещо .... другото което искам да кажа е че останах изумен как всички хипита и расти след цяла нощ музика и танци и пиене и техно
(бе ужас :lol: ) на следващия ден както са махмурлии ги видях насабрани в редички и наведени да обират всички фасове от тревите .. за бутилките и др боклуци да не говорим ... че и боклуците на българските биваци обираха !!!! евала :lol:

отклоних се малко ама все пак ще съм благодарен на малко инфо за езерцата
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

е хаиде бе хора събота доиде .. даите някакво инфо моляяяя :)
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Лодка ти трябва колега ,лодка, а ако имаш такава отивай на Шабленското езеро и недей да му мислиш, че кефа е голям, ходил съм 2-3 пъти с воблери и силиконови примамки, останалото е късмет.. :roll: Само си носи риболовният билет, че проверяват.
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

аз ходих вече .. бяхме на Шабла в 7:30 .. свих по един път ама в един момент свърши .. от там обратно и обикаляхме до към 8:30-9 да намерим като цяло самия гиол а за място няма да говоря (в краина сметка се оказа че сам завил правилно в началото ама като няма насоки си пропиляхме времето да търсим и да се мотаем) че и местните ни излагаха един два пъти .. много тъпо ми стана ама караи ...

та така де .. опънах въдички .. естествено с никаква подготовка отначало нищо .. после се преместихме на по яко място и вързах една бутафорна тапа (не съм го правил досега ама явно се справих) и удара беше на лице след около 10-15 мин към 10:30 .. щукичка около килограм... голям зор докато я извадя с тези водорасли.. за съжаление много навътре куката и замина за тигана в живарника ... на блесна една около 700-800гр върнах отново в езетото ... торен червеи естествено небях взел ама извадих от тръстиките .... резултата един костур доста едър и един още по голям изтърван заради прословутите водорасли ... като цяло много ми хареса и ме беше яд че нямахме палатки да останем за вечерта :) ... на края на деня доидоха едни колеги (явно софиянци)... малко се издразних от отношението ама ...(:га ши си ходити:) така ли се пита ??? ...

завършека беше ... доиде чичо ти с една лелка дето да я взема в нас да цепи дарвата и наду до нас една лодка изкара щаигите с мрежите и без да пита нищо реши че ще пуска лодката от там дето хвърляме ..... напълно необезпокояван си влезе опъна мрежите .. недочаках да видя какво ще стане .. ракията чакаше в каварна ;)

Като цяло щеше да е по лесно да имах някаква информация от тук ама се справих и сам ... все пак мерси че форума ме светна за това прекрасно място .. наистина беше супер :) ... следващия път може и лодкичка да земем ...

хора кажете как се справяте с проблема с живата рибка че аз се озорих :)
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

simonb написа:Лодка ти трябва колега ,лодка, а ако имаш такава отивай на Шабленското езеро и недей да му мислиш, че кефа е голям, ходил съм 2-3 пъти с воблери и силиконови примамки, останалото е късмет.. :roll: Само си носи риболовният билет, че проверяват.
Колега, по принцип използването на каквато и да е лодка на Шабла е забранено, казвам по принцип защото май никой не я спазва тази забрана. На табелата по-долу е описано всяко едно условие на резервата. Моля Ви спазвайте условията на резервата, знам че сме майстори на съсипването, ама поне уникалните места в Бълагария да си ги запазим до някъде. Сега някои ще кажат хм то няма смисъл, те му ебаха майката всякъкав тип бракониери и то не остана какво да пазим, ами гледайте себе си и правете правилното, а пък да става каквото ще.
Дет се вика Той ония от горе гледа.
Айде със здраве.
Изображение
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

Апсолютно съгласен с предишното мнение :) ние даже обрахме и боклуците на тези които бяха там преди нас (някакви руснаци)
sxl
новобранец
новобранец

Мнение от sxl »

от петък следобяд до събота до около 6 ... 3 маломерни щукички и около 20-тина костура .... докато хвана цаката с какви живи риби и т.н. тва стана ;) следващия път по подготвен ;) ... някои да изкаже мнение дали ще има някакъв ефект това разваляне на времето на кълването .. че като се оправи да знам дали да не отскочим пак :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”