Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Шабла;Езерец
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Шабла;Езерец
Благодаря ти nas ,за винаги точната информация която предоставяш !!! Дано и аз да мого някой ден да помогна с нещо!
Асега ще трябва да се заредя с много търпение,че 1 Юли е бая далече!Ще ти бъда отново признателен ако посъветваш къде може да се лови щука по време на забраната !!! (най вероятно се отклоних от темата но моля да ме извините
!
Благодаря , Наслука и Търпение !!!
Асега ще трябва да се заредя с много търпение,че 1 Юли е бая далече!Ще ти бъда отново признателен ако посъветваш къде може да се лови щука по време на забраната !!! (най вероятно се отклоних от темата но моля да ме извините

Благодаря , Наслука и Търпение !!!

Боби, абе то през разрешения период няма къде да се ходи за щука, ти питаш за забраната. Голяма мъка е около Варна. Бях чул, че на платеното на Венелин вадили щуки ама... Ако е разрешен през збраната може да пробваш. На мен някак си не ми харесва да ходя за щука на платено. Не ме влече тоз платения риболов и тва си е.
Поздрави.

Поздрави.
-
- научил се да хвърля
Благодаря ти nas ! То и аз така предполага,хама реших да те попитам все пак
Явно ще трябва да ходим на морски

-
- новобранец
Шабла е страхотен водоем на който сам имал щастието да отида .Богат на растителни и животинки видове и от малкото блата останали чисти.Там преди две години хванахме добри щуки на блесни и джигове посред лято представям си какво е октомври-ноември!
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
Колеги, ще бъде ли разрешен риболова на двете езера след забраната? Или са специален режим и по-продължителна забрана?
-
- ще става разбирач
Риболовът ще е разрешен на 1 юлиhumen написа:Колеги, ще бъде ли разрешен риболова на двете езера след забраната? Или са специален режим и по-продължителна забрана?

Болки в ръката ми от хвърляне ...

-
- научил се да хвърля
Днес бях на езерец
но беше много бистра водата и не калвеше е не бях капо ... 10 костура дребни два средни и некои друга червеноперка ... Тва е

!!!НАСЛУКА!!!
-
- научил се да хвърля
И ас риболовам на съшото место ... Но сам слабо запознат с сладководния ... 

!!!НАСЛУКА!!!
колеги изрових всички теми за Шабла и Езерец и Дуранкулак ... никакво конкретно инфо за местата .. навсякаде пише че е позволено на определените места ама кои са те ? искам да се замъкнем 3-4 човека просто на теферич и да взема 1-2 въдици колкото да се излигавя за релакс малко ама как да тръгна като дори незнам накаде ? моля някои да каже към езерец и шабленското как да стигна до разрешено място ? има ли сянка някаде или ще се пържим ... за дуранкулак няма да питам че след тези 4 дена на българиятек с чужденците и музиката едва ли ще клъвне нещо .... другото което искам да кажа е че останах изумен как всички хипита и расти след цяла нощ музика и танци и пиене и техно
(бе ужас
) на следващия ден както са махмурлии ги видях насабрани в редички и наведени да обират всички фасове от тревите .. за бутилките и др боклуци да не говорим ... че и боклуците на българските биваци обираха !!!! евала
отклоних се малко ама все пак ще съм благодарен на малко инфо за езерцата
(бе ужас

отклоних се малко ама все пак ще съм благодарен на малко инфо за езерцата
е хаиде бе хора събота доиде .. даите някакво инфо моляяяя 

Лодка ти трябва колега ,лодка, а ако имаш такава отивай на Шабленското езеро и недей да му мислиш, че кефа е голям, ходил съм 2-3 пъти с воблери и силиконови примамки, останалото е късмет..
Само си носи риболовният билет, че проверяват.

аз ходих вече .. бяхме на Шабла в 7:30 .. свих по един път ама в един момент свърши .. от там обратно и обикаляхме до към 8:30-9 да намерим като цяло самия гиол а за място няма да говоря (в краина сметка се оказа че сам завил правилно в началото ама като няма насоки си пропиляхме времето да търсим и да се мотаем) че и местните ни излагаха един два пъти .. много тъпо ми стана ама караи ...
та така де .. опънах въдички .. естествено с никаква подготовка отначало нищо .. после се преместихме на по яко място и вързах една бутафорна тапа (не съм го правил досега ама явно се справих) и удара беше на лице след около 10-15 мин към 10:30 .. щукичка около килограм... голям зор докато я извадя с тези водорасли.. за съжаление много навътре куката и замина за тигана в живарника ... на блесна една около 700-800гр върнах отново в езетото ... торен червеи естествено небях взел ама извадих от тръстиките .... резултата един костур доста едър и един още по голям изтърван заради прословутите водорасли ... като цяло много ми хареса и ме беше яд че нямахме палатки да останем за вечерта
... на края на деня доидоха едни колеги (явно софиянци)... малко се издразних от отношението ама ...(:га ши си ходити:) така ли се пита ??? ...
завършека беше ... доиде чичо ти с една лелка дето да я взема в нас да цепи дарвата и наду до нас една лодка изкара щаигите с мрежите и без да пита нищо реши че ще пуска лодката от там дето хвърляме ..... напълно необезпокояван си влезе опъна мрежите .. недочаках да видя какво ще стане .. ракията чакаше в каварна
Като цяло щеше да е по лесно да имах някаква информация от тук ама се справих и сам ... все пак мерси че форума ме светна за това прекрасно място .. наистина беше супер
... следващия път може и лодкичка да земем ...
хора кажете как се справяте с проблема с живата рибка че аз се озорих
та така де .. опънах въдички .. естествено с никаква подготовка отначало нищо .. после се преместихме на по яко място и вързах една бутафорна тапа (не съм го правил досега ама явно се справих) и удара беше на лице след около 10-15 мин към 10:30 .. щукичка около килограм... голям зор докато я извадя с тези водорасли.. за съжаление много навътре куката и замина за тигана в живарника ... на блесна една около 700-800гр върнах отново в езетото ... торен червеи естествено небях взел ама извадих от тръстиките .... резултата един костур доста едър и един още по голям изтърван заради прословутите водорасли ... като цяло много ми хареса и ме беше яд че нямахме палатки да останем за вечерта

завършека беше ... доиде чичо ти с една лелка дето да я взема в нас да цепи дарвата и наду до нас една лодка изкара щаигите с мрежите и без да пита нищо реши че ще пуска лодката от там дето хвърляме ..... напълно необезпокояван си влезе опъна мрежите .. недочаках да видя какво ще стане .. ракията чакаше в каварна

Като цяло щеше да е по лесно да имах някаква информация от тук ама се справих и сам ... все пак мерси че форума ме светна за това прекрасно място .. наистина беше супер

хора кажете как се справяте с проблема с живата рибка че аз се озорих

Колега, по принцип използването на каквато и да е лодка на Шабла е забранено, казвам по принцип защото май никой не я спазва тази забрана. На табелата по-долу е описано всяко едно условие на резервата. Моля Ви спазвайте условията на резервата, знам че сме майстори на съсипването, ама поне уникалните места в Бълагария да си ги запазим до някъде. Сега някои ще кажат хм то няма смисъл, те му ебаха майката всякъкав тип бракониери и то не остана какво да пазим, ами гледайте себе си и правете правилното, а пък да става каквото ще.simonb написа:Лодка ти трябва колега ,лодка, а ако имаш такава отивай на Шабленското езеро и недей да му мислиш, че кефа е голям, ходил съм 2-3 пъти с воблери и силиконови примамки, останалото е късмет..Само си носи риболовният билет, че проверяват.
Дет се вика Той ония от горе гледа.
Айде със здраве.

Апсолютно съгласен с предишното мнение
ние даже обрахме и боклуците на тези които бяха там преди нас (някакви руснаци)

от петък следобяд до събота до около 6 ... 3 маломерни щукички и около 20-тина костура .... докато хвана цаката с какви живи риби и т.н. тва стана
следващия път по подготвен
... някои да изкаже мнение дали ще има някакъв ефект това разваляне на времето на кълването .. че като се оправи да знам дали да не отскочим пак