Как да умъртвим бял червей?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Как да умъртвим бял червей?

Мнение от butnik »

Айде,всеки да си сложи ръка на сърцето и да си признае нещо-преди Емо да повдигне въпроса за белия червей,колко от вас са си купували на кг. та вече започнахте и да го умъртвявате.Колко?До преди два месеца мнозина си плащаха по 50ст. кутийката и си мислеха ,че имат много стръв.И изобщо не знаеха ,че белия се ползва и с друга цел.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа:Айде,всеки да си сложи ръка на сърцето и да си признае нещо-преди Емо да повдигне въпроса за белия червей,колко от вас са си купували на кг. та вече започнахте и да го умъртвявате.Колко?До преди два месеца мнозина си плащаха по 50ст. кутийката и си мислеха ,че имат много стръв.И изобщо не знаеха ,че белия се ползва и с друга цел.
Аз си признавам, че отскоро купувам на грамаж, но не заради емо, а защото отскоро продават на грамаж тук. Иначе отдавна си знам за какво друго /освен за бодене на кука става/. А за умъртвяването им..... бих го направил само река и то за мякто с по-силно течение..... Или място, на което дъното е покрито с слой водорасли/ бурени и прочие...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не се продава на грамаж,поне тук,в планината,за това от местните колеги никой не захранва /или да се опитва да настървява /с живи или мъртви бели червеи рибките.Който не си изчислява "рентабилноста"от риболовния излет и не е притеснен откъм финансите и обича като мен да пострелва червейчета с прашката,е принуден да си купува по 20-20 "дози"на риболов и даже през ум не му идва да ги умъртвява.Чуждите издания са си чужди,там условията и табиетите на рибите вероятно са по-други.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Само след месец и половина, понятието "бял червей" за мен приключва тотално- до късната есен :idea: :idea: :idea: Има и някои малки изключения, но това е друга тема. Даже ще е абсурдно и абсолютно противопоказно за риболова да ползвам бял червей, жив или мъртъв :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :wink:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA написа:Само след месец и половина, понятието "бял червей" за мен приключва тотално- до късната есен :idea: :idea: :idea: Има и някои малки изключения, но това е друга тема. Даже ще е абсурдно и абсолютно противопоказно за риболова да ползвам бял червей, жив или мъртъв :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :wink:
Това си е твой проблем,за мен сега започва сезона на белия.Дунавски,къде се скри,преводачо!Айде излез от дупката и признавай пред Светата Инквизиция!Само двама колеги ли имат достойнство.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Аз съм си купувал, но обикновено по половинка щото кило ми идва много и после само ми седи в хладилника, а и речния риболов не ме влече много /предполагам, че количеството червеи за река е в пъти повече отколкото при стоящи водоеми/
Изображение Пазете природата чиста !!!!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Купувах по 10-15 кутийи на излет :oops: ...щото го даваха само така!На грамаж взимам по 300-400 грама всяка седмица.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Достойни колеги.Боги ,и за стоящи води си го ползвам и то с голям успех,ако пък има караконджули е задължително.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Като ходя на Струма взимам най-голямата кутийка за да я изсипя в захранката , мисля , че е 190гр , поне толкова ми казват , че е + 2-3 малки за стръв , а като съм на затворен водоем рядко използвам над 100гр + 1-2 за стръв.
В редки случаи захранвам само с червей.
За това и не взимам участие по темата :oops:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Отдавна не съм зимал кутиики,винаги на грамаж до кило,ама един колега веднъж се изтресе със 7кг. :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Имам приятел -италианец,който с по-малко от 2кг. не тръгва за риба.Миналата година на Тракиец хванахме над 20кг кефал,като хранихме само с бял.Едва ли ако беше попарен ефекта щеше да е по-голям.Условията в Италия са близки до нашите,но в Англия е друго.Иска умело подхранване,да се знае през различните сезони по колко да се стреля,не е само да стреляш.Зимата и пролетта с количеството бял не трябва да се прекалява,даже е по-добре да използвате пинки,но лятото и есента смело може да се стреля.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Николай Неделков написа:Като ходя на Струма взимам най-голямата кутийка за да я изсипя в захранката , мисля , че е 190гр , поне толкова ми казват , че е + 2-3 малки за стръв , а като съм на затворен водоем рядко използвам над 100гр + 1-2 за стръв.
В редки случаи захранвам само с червей.
За това и не взимам участие по темата :oops:
Средните кутии събират 50 грама, големите сто.... Поне според кантара на магазинера от който купувам. Ама са боклук.....румънски...... В смисъл....като ми ги претегли ги пълни в кутии....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ползвам, ползвам :wink:
При мен проблема е друг.
Купувам го и после нещо ме спира да го стрелям, все ми се вижда много. :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Ползвам, ползвам :wink:
При мен проблема е друг.
Купувам го и после нещо ме спира да го стрелям, все ми се вижда много. :lol:
При събрала се риба на 1-2мин.по 4-5 бели с прашката.Това е в активния сезон.Зимата само при интензивен риболов на скобар,морунаж може да си го позволите или при други условия извън нормите-визирам канала на АЕЦ-а,топлото по тецовете и др. сходни.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

butnik написа:Това си е твой проблем,за мен сега започва сезона на белия.Дунавски,къде се скри,преводачо!Айде излез от дупката и признавай пред Светата Инквизиция!Само двама колеги ли имат достойнство.
Не съм се скрил в никакви дупки, и нямам такива намерения особенно пред тебе. Относоно червеите преди когато беше по 20 лв. килото неможех да си позволя да дам толкова пари и си купувах една малка кутйка за стръв и една голяма за захранката, но вече тъй като червея поевтинява си купувам насипно 300-400 гр. за захранката зависи на какъв риболов ще ходя де ........ ако трябва взимам повече. За коментарите ти по мой адрес няма да пиша ....... не си струва заради тебе да оспамвам темата :mrgreen: :mrgreen:
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”