Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Излишна тройка на воблер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Излишна тройка на воблер
И аз правя така колега махам предната 3 -ка поради простата причина,че ми закачва във водораслите и е доста неприятно с всяко замятане да чистиш.Махам я и нямам никакви проблеми вече 

-
- ще става разбирач
Имах възможността и сега може да споделя, че няма проблеми с играта на воблера при премахване на гръдната тройка. Хваща си. 

При риболов в плитки каменисти реки за пъстърва, аз бих махнал коремната тройка, но бих заменил другата с 2 номера по-голяма, но това зависи и от това колко тумбест е воблера. Няма точно правило, въпрос на преценка е големината, но като цяло по-едра спрямо случая с двете фабрично.
-
- ще става разбирач
Вчера като се замислих, се оказа че нито един от воблерите, които имам не е с оригиналните си тройки. На мен ли не ми харесват???
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми явно не си купуваш воблери с читави тройкиdobrikk написа:... На мен ли не ми харесват???

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Ами това са марки (няма да ги споменавам), за които съм се ориентирал покрай форума т.е, че са качествени.
Читавите тройка са читави до среща с първия камък
или в краен случай до втория.
Не съ бойте.
Има прекрасни воблери с калпави тройки и обратната комбинация (тия са повече)
Примери бол
Към тях най-често спадат разни японски гльоджи на цени започващи от 30 уевъ нагорИ.
Сменяйте на воля

Не съ бойте.
Има прекрасни воблери с калпави тройки и обратната комбинация (тия са повече)
Примери бол

Към тях най-често спадат разни японски гльоджи на цени започващи от 30 уевъ нагорИ.
Сменяйте на воля

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
Ами аз си ги сменям.
То dobrikk
Най-вече този проблем стои при воблерите тип ФЕТ. Няма много место там за две тройки. Можеш да намалиш халките, но често по-малки не се и намират а и качествени халки също. При пастървата се отварят някой път при рязко теглене. Може да направиш както съветва руския експерт К. Кузьмин.
Резеш илишните жила на тройките и ги правиш единични така че като са на воблера да не могат да се закачат една с друга. На резултатите както твърди той това не се отразява.
Най-вече този проблем стои при воблерите тип ФЕТ. Няма много место там за две тройки. Можеш да намалиш халките, но често по-малки не се и намират а и качествени халки също. При пастървата се отварят някой път при рязко теглене. Може да направиш както съветва руския експерт К. Кузьмин.
Резеш илишните жила на тройките и ги правиш единични така че като са на воблера да не могат да се закачат една с друга. На резултатите както твърди той това не се отразява.
А може просто да се ползват тройки с късо стебло.
Такива предлагат фирми като VMC и Игъл Клоу.
Със сигурност има и други.
Такива предлагат фирми като VMC и Игъл Клоу.
Със сигурност има и други.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.