Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Съвет за сонар
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Съвет за сонар
Някой може ли да ме насочи за сонар от лодка, кое е по добро, а също и като марка: Humminbird сонар Fishfinder 535 , Humminbird сонар Matrix 12 или Garmin FF-250D . Ако някой има отзиви и от друг модел нека пише? Благодаря
Това от което има нужда всеки риболовец се предлага от всички марки и модели сонари , останалото са "панделки" за повишаване на цената ...
Ползвам Eagle от 9 г./с него имаше и видеокасета за обучение/ , просто няма геле , а сигурно много отдавна модела е спрян от производство , новите модели вероятно показват и БУЛСТАТ на рибата , ама какво от това , екрана вече е празен , всичката едра риба премина през мрежите на месарите

Ползвам Eagle от 9 г./с него имаше и видеокасета за обучение/ , просто няма геле , а сигурно много отдавна модела е спрян от производство , новите модели вероятно показват и БУЛСТАТ на рибата , ама какво от това , екрана вече е празен , всичката едра риба премина през мрежите на месарите

На платено не одим !
- краси12345678
- ще става разбирач
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Определено не всички, моя и понятие си няма от температура изобщо
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- краси12345678
- ще става разбирач
аз си взех ff140 по новия на ff120 нямат термо клин,но се вижда рибата на каква дълбочина се среща и човек сам преценя къде е границата.Като си купувате сонари не ги пробвайте в кофи и там подобни.Marco Polo написа:И аз да попитам - някой ако е работил с Garmin FF 120 - такава дума като "термоклин" май я няма в речника му, нали?
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- новобранец
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз си взех ff 250 Обадих се в магазина и зададох същия въпрос отговора беше като почнеш да ловиш ще разбереш, но все още не съм разбрал. Единственото което знам е, че най- дребните са малко по едри от обичайните платички и костури по бега, защото ги има хващам ги а не ги засича въобще.пишман рибарите написа:ako znae nqkoi pri Garmin FF 140 trite simvola na ribkite za kakvi kilogrami otgovarqt
-
- новобранец
поднасям му рибка около 500-600 грама но не я засича ....едно друго въпросче:казаха ми че при търсенето на СОМА опцията "FISH ID""-трябва да е на OFF-демек да не показва рибките а само околната среда ,тогава се виждало оловото стръвта и как сома се вдига евентуално!!! някои да знае нещто по въпроса понеже ми е ощте тъмна индия 

- kosatkata
- ще става разбирач
Добре де Може да стане банално ама не може някой да не си е правил експерименти и да знае къде е границата между това което се вижда като малка и голяма риба.На различните марки сонари ще е различчно но и там разликата ще е малка.Само да ви кажа , че съм прави такъв експеримент с таранка около 0,5кг. и на индикация само на голяма риба не ми я засича.Има хора които са установили къде границата ама си мълчат.