Съвет за сонар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

alexg

Съвет за сонар

Мнение от alexg »

Някой може ли да ме насочи за сонар от лодка, кое е по добро, а също и като марка: Humminbird сонар Fishfinder 535 , Humminbird сонар Matrix 12 или Garmin FF-250D . Ако някой има отзиви и от друг модел нека пише? Благодаря
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Това от което има нужда всеки риболовец се предлага от всички марки и модели сонари , останалото са "панделки" за повишаване на цената ...
Ползвам Eagle от 9 г./с него имаше и видеокасета за обучение/ , просто няма геле , а сигурно много отдавна модела е спрян от производство , новите модели вероятно показват и БУЛСТАТ на рибата , ама какво от това , екрана вече е празен , всичката едра риба премина през мрежите на месарите :( :( :( :(
На платено не одим !
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Всички сонари ли показват термоклина или само по скьпите модели. :?:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Определено не всички, моя и понятие си няма от температура изобщо
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Здравейте колеги,решил сьм да си купя сонар Piranha MAX20. Прочел сьм доста литература за него но тьрся информация от човек който работи сьс такьв сонар. Интересува ме всякаква информация относно модела.Благодаря и наслука на всички ловящи с кукички.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Eвтин и добре работещ сонар.
Не поддържа сонда за скорост но мисля че не е голяма беля.
fishman
новобранец
новобранец

Мнение от fishman »

pirania20 не е ли беэ термоклин :roll:
бракониер на снимка да видиш,шамар му бий!!!
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

аз искам да се отърва от моя hamanbart или нещо такова беше не ми се рови сега да проверявам ползваь го само веднъй показа че няма риба и се преместих на друго място останах капо а едни дедки дето бяха на моито място ги бяха разпукали ако някои иска на лично :oops:
Изображение
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Marco Polo написа:И аз да попитам - някой ако е работил с Garmin FF 120 - такава дума като "термоклин" май я няма в речника му, нали?
аз си взех ff140 по новия на ff120 нямат термо клин,но се вижда рибата на каква дълбочина се среща и човек сам преценя къде е границата.Като си купувате сонари не ги пробвайте в кофи и там подобни.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Garmin FF120 има термоклин и показва риби в и под него.Справка-ръководство за ползване FF120 2страница.Патентованата технология See-Thru на Germin показва точно това.Имам го вече 2г. и съм доволен.
пишман рибарите
новобранец
новобранец

Мнение от пишман рибарите »

ako znae nqkoi pri Garmin FF 140 trite simvola na ribkite za kakvi kilogrami otgovarqt :P
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

пишман рибарите написа:ako znae nqkoi pri Garmin FF 140 trite simvola na ribkite za kakvi kilogrami otgovarqt :P
а също на каква стръв се ловят не искаш ли да ти кажат :lol:
тия иконки са съвсем символични...
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

пишман рибарите написа:ako znae nqkoi pri Garmin FF 140 trite simvola na ribkite za kakvi kilogrami otgovarqt :P
Аз си взех ff 250 Обадих се в магазина и зададох същия въпрос отговора беше като почнеш да ловиш ще разбереш, но все още не съм разбрал. Единственото което знам е, че най- дребните са малко по едри от обичайните платички и костури по бега, защото ги има хващам ги а не ги засича въобще.
пишман рибарите
новобранец
новобранец

Мнение от пишман рибарите »

поднасям му рибка около 500-600 грама но не я засича ....едно друго въпросче:казаха ми че при търсенето на СОМА опцията "FISH ID""-трябва да е на OFF-демек да не показва рибките а само околната среда ,тогава се виждало оловото стръвта и как сома се вдига евентуално!!! някои да знае нещто по въпроса понеже ми е ощте тъмна индия :lol:
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Добре де Може да стане банално ама не може някой да не си е правил експерименти и да знае къде е границата между това което се вижда като малка и голяма риба.На различните марки сонари ще е различчно но и там разликата ще е малка.Само да ви кажа , че съм прави такъв експеримент с таранка около 0,5кг. и на индикация само на голяма риба не ми я засича.Има хора които са установили къде границата ама си мълчат.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”