Случвало ли ви се е.....

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
grsg
новобранец
новобранец

Re: Случвало ли ви се е.....

Мнение от grsg »

костур на царевица съм хващал тази година.шаран на водлер и на рибка.толкова гладен че е станал хищник :D
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Рак на воблер голди и Костур - На кастмастер , но за опашката...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372034
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
Беше захапало куката ,на скъсан такъм на Оризари.С помощта на кепа го свалих и подарих свободата му. На ТЕЦ Гълъбово съм закачал корморан на пружина,захапал каракудата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
River50
новобранец
новобранец

Мнение от River50 »

;)Четох,че сте хванали каракуди на рибка и аз съм го чувал това нещо.Каракудата маи е хишник(поне така си мисля).Баща ми беше хванал и тои щука на бял червеи.Аз си го обеснявам,че щуката била гладна и е искала червеиче :)Или е помислила червея за рибка ;) :mrgreen:
mir4o svir4o
новобранец
новобранец

Мнение от mir4o svir4o »

щука на бял червеи и аз съм хващал. Носи мисля :щом каракудата яде червеи значи е хишник.Изатова е нормално да налита ина рибка макар и по рядко.
ИзображениеИзображение
mir4o svir4o
новобранец
новобранец

Мнение от mir4o svir4o »

Като прочетох всички мнения се сетих че съм хващал каракуда на гола кука (бяла) .
ИзображениеИзображение
maniogada
новобранец
новобранец

Мнение от maniogada »

Домашна гъска на дъно на царевица. За човката.
Tedo_ribara
новобранец
новобранец

Мнение от Tedo_ribara »

слънчевка на гола кука ... :finga:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

На два пъти съм хващал лястовичка при замятане на булдо с мухи. Куките бяха 18-ти номер за уклей.
Приятелчето хвана на Жребчево амурче около кило и половина на 13см воблер силвър на рапала. Тройката в устата, амурчето пуснато да расте.
На два пъти корморан на Искъра на такъм за бяла. И двата пъти на Сухото дере (снимката от аватара). Единия при залетите дървета в залива, а другия при изтеглена въдица на 250м навътре и дълбочина 6-7м. Такъм стандартен за бяла, куката след подвижното олово. И двата пъти корморана изваден с лодка и освободен.
Кучето Перо на Мало Бучино, на бял дроб. Зареждах чепарето за канален сом и докато се усетя Перо се резна на едната кука. Едвам му я извадихме.
Миналата година на Кърджали, овца на воблер на сторм. Докато бяхме във водата ни атакуваха лагера и осраха и помляха сума неща. Едната ми въдица бе намерена ожулена на 100м от бивака, макарата потрошена и без въпросния воблер.
Тази пролет ловях с две въдици дребосъци на един от гьоловете на Враждебна. На едната ми клъвна, засякох и хванах кротушка. Тогава клъвна и другата и пуснах въдицата със закачената кротушка във водата до брега. Докато вадех другото рибе, оставената въдица тръгна да влиза във водата. Като я вдигнах се беше хванал костур около педя. Интересното е, че и двете риби се бяха подредили една до друга, хванати за края на устите на кука номер 16!
Последно промяна от spookymiro на Вто Май 26, 2009 5:46 am, променено общо 1 път.
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

lusienn написа:Корморан на плувка-стръв рибе-също и някакво пиле на панчарево-плувката лети над водатта :D
тоя миналата година да не си бил ти с корморана на щъркела , че много се смяхме :lol:
едно време преди 4-5 г ако не и повече на яз Марица шарана кълвеше на цаца
moskov
новобранец
новобранец

Мнение от moskov »

здравейте и от мен.и аз като колегата миналото лято самоче кълвач на николаевка при замятъне и толостолоб 9600кг на зелена слива пак там.
dimgodim
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dimgodim »

1. Гларус на чепаре. Хванах го в въздуха като замятах за карагьоз :) бяха се омотали и 10-те куки около него. Веднага се върна ятото над мен и заваля дъжд от лайна :)
2. Шаран на малка рибка. Има един язовир до Варна, на който голям шаран кълве само на рибка.
3. Жаба на бял червей при извадена въдица и поставена на стойката.
4. Шаран на Дунава на попово прасе.
5. Бяла мряна около 1кг на воблер на река Искър
6. Кокошката на баба ми докато си пробвах въдицата в градината. Едвам извадих куката :)
7. Хванах веднъж и кръстника ми на воблер докато замятах в един рибарник :) Ходихме до болницата да му вадят куката :)
Jordan Ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от Jordan Ribarq »

Преди няколко години сина ми хвана сулка на жито на яз.Ястребино.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Според мен си е съвсем нормално сулката да е атакувала просто белия червей. Аз съм ловил няколко пъти сулка (съвсем случайно, разбира се) на бял червей и на торен червей и то редом с каракудите - сулките бяха около половинка, този калибър. Та, мисълта ми е, че съвсем не изключвам тя просто да се е съблазнила от мърдащото бяло предизвикателство, което е събудило хищническия инстинкт
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Напълно нормално според мен чести случаи са това.Преди 2 години имах случай вадя си пружината и при навиването на 3 метра от брега я изпука една щука преметна се и останах без куки :mrgreen: . И един пресен случай от преди седмица плякам си аз със спининга на 20 метра от един колега метнал тапи за толстолоб и по едно време гледам вади риба и точно на брега гледам му се откачва и той като котка скокна та я фана в плитчината, след има няма 5 мин. минавам през него гледам щука, вика на тапата с пружината било се хванало некво рибе и след рибето щуката го налапала :mrgreen: цяла комедия, а аз с блесните и воблерите капо :oops:
За това вече не се учудвам на такива изпълнения :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”