Амур на Овчарица-личните ми впечатления

Модератор: sapuna

Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Re: Амур на Овчарица-личните ми впечатления

Мнение от carpsliven2 »

.
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:47 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Аааа за двете куки,жената майстор на кепа,и как и текат лигите мога фейлетон да напиша :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

georg написа:И пак не каза за
carpsliven2 написа:Българския метод
:roll:
Ипак няма да каже ми се струва :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
BigBerta
новобранец
новобранец

Мнение от BigBerta »

Хиляди благодарности за чудесният репортаж колега.Аз до сега не съм хващал такъв дзвер и шапка ти свалям,защото тук ;Добричкият район;такива риби няма вече :twisted: Ако е рекъл Дядо Боже тая година ще посятя част от язовирите които споменавате.Благодарско-от сем Витанови гр Добрич :D :P :?:
pehoo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pehoo »

Здравеите и от мен на големите рибари :)
Наистина страхотна тема и написаното от sapuna е много полезно за всички ни предполагам!
Искам да попитам хората които са по запознати с тамошният риболов в момента може ли да се лови там и какво?Четох статия за актоалните места в момента и бяха описали много добре Овчарица като един от възможните язовири да си начешеш крастата!Дали има нещо вярно в това или ..... :ANAL: :lol:
ще се радвам ако някой ми отговори защото иначе трагвам без никакво инфо!

А и исках да попитам sapuna каква е разликата между белият и черният амур?И каде може да се лови?

p.s. Сажалявам :oops: не бях прегледал цялата страница,има и тази тема!
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=27&t=9275
Който го може го може,останалите гледат!
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

Здравейте колеги. Темата е изключително интересна за мен , много добре написана и затова реших и аз да напиша някой ред.Истината е че след като се уволних бях позабравил риболова за доста време . До момента в който преди 4-5 г. отидох с един приятел на ТЕЦ-2. Стояхме два дена и аз се върнах буквално поразен -а също така и зареден с много адреналин.Никога няма да забравя как се събудих към 5 часа сутринта и наблюдавах СЪБУЖДАНЕТО НА ПРИРОДАТА-мъртвата тишина нарушавана само от глухото бумтене на ТЕЦА , гладкото като огледало езеро и леките изпарения - всичко това окъпано в огнено червено от изгряващото слънце.НО стига толкова за поетическите ми умения.Искам и аз да споделя моите впечатления и изводи . От тогава до сега може би имам 20 излета и винаги съм се прибирал доволен - никога без улов . може да е само каракуда и сомчета каналета но има за разлика от други прехвалени водоеми където само " къпем червея" и се прибираме валат.Имам и едри екземпляри хванати ( има ги в галерията ) , но също си вадя и някои изводи . Винаги когато съм ходил през уикендите ( събота и неделя -когато сме гъсто населени ) удари на едър амур няма. То не е цапуркане постоянно , преплитане на въдици , викове от средата на езерото и т.н. Ами то къорав и глух да е амура пак няма да клъвне. Освен това хранилките са една до друга и шанса да ти удари едро е 1на 1000. Вярно е че на ТЕЦА правила няма - има късмет , но винаги когато разпъвам въдиците и храня ,го правя максимално тихо - никакви викове към брега , никакво пляскане около шамандурата и съм имал случаи още докато се прибирам към брега да удари .Едрите риби съм ги хващал винаги през седмицата ( сряда ,четвъртък ,петък) ,когато около мен няма други хранилки и въобще колегите са малко. имал съм случаи миналата година (2008) когато отивам на готово хранено място от 2-3 дни и оставам без голям удар , въпреки че колегата когото сменям е направил богат улов през седмицата . И също така отивам в петък сутринта ( 29.08.2008) , избирам си място което по следите не е използвано от доста време ,правя си хранилката и във 12 30 ч. вадя доста добър 9 килограмов амур а през следващите дни - шарани ,каракуди в огромно количество и сомчета. Идва колегата да ме смени в понеделник - стои до четвъртък - валат.... Пак миналото лято правим излет на теца - общо взето слаба работа ( беше някаде средата на юли) ,идват едни колеги до нас , влязоха вечерта изсипаха 2 чувала царевица на близка шамандура - да хвърлят от брега и си почнаха мохабета . На другия ден я убиха рибата - дребни амури и шарани . отидох да ги вида на какво хващат - на обикновена царевица без никви аромати. И знаете ли какво ми казват - " Защо я учите рибата на толкова навътре да я храните- ние никога не разпъваме въдици,винаги от брега хвърляме" И доволни хората.Мисля това лято да пробвам - може и да имам късмет.Истината е че ТЕЦа е като лотарията -не знаеш кога ще ти излезе късметът. Отивам тази зима на 1-ви СКЕНДЕР. Двамата с колегата се разделихме защото беше много населено . Аз кадето хващах до мен ловеше един професионален риболовец ( има филми по ХОБИ ТВ ) - от 3 дена на скендерите - валат. Излезе точен пич ,каквото го питам ми обяснява и постепенно се опознахме. Оплака ми се че близо 1000лв.му е излязал този излет и валат - нищо едро . точно си говорим и Динко (колегата ми) извика да тичам с кепа . извадихме един доста приличен 6кг. амур. Колегата (професионалиста) като видя амура само се позасмя и рече:- Моите въдици може да са по 1000лв. едната ,може да имам оборудване за 5000лв. но нямам най- скъпото - СЛУКА И КЪСМЕТ. Стана събра си такъмите и си тръгна. До вечерта хванах около 2-3кг. риба и си тръгнах. нямаше смисъл да стоя повече - ДА хванеш на 20.01. толкова риба - това за мен е пре - доволно.Още много мога да разправям за магията на ТЕЦ-2 но според мен който не го видял не знае за какво става въпрос.Пожелавам на всички МНОГО КЪСМЕТ. 8) 8) :lol: :lol: :drinkers: :drinkers:
Последно промяна от don4o на Пон Окт 26, 2009 10:21 am, променено общо 1 път.
snegk

Мнение от snegk »

Дончо,причината за това,че като застъпиш захранено петно оставаш валат е ясна.Предният преди теб и заклал всичката хваната риба и докато се завърти друга и излета свършва.Ако хванеш 10 риби и си вземеш една,следващия пак ще хване :wink:
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

За 1та риба съм солидарен със теб , но смятам че като станат много хранилките и цапуркането около мен , шанса да удари едра риба става много малък.Смятам ще се съгласиш със мен , че когато в близост до твоето петно няма други хранилки ,вероятноста да удари едър екземпляр е много по-голяма. Аз не съм професионалист - риболовец , но това са мои лични убеждения - че едрата риба се активизира в края на работната седмица( четвъртък ,петък събота),когато хранилките от предната седмица са свършили и рибата се е успокоила. Но това са мои лични впечатления- не задължавам да се съобразяват с тях , само споделям. предполагам ще се съгласиш че преди всичко риболова е късмет :!: :!: :!: 8) 8) 8)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

don4o написа:....едрата риба се активизира в края на работната седмица( четвъртък ,петък събота),когато хранилките от предната седмица са свършили и рибата се е успокоила....
Е тук не съм съгласен!Всяко едно петно се опосква за броени минути!Рибата в повечето случаи я държи релефа,а не храната!Там храна има навсякъде! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

sapuna написа: Е тук не съм съгласен!Всяко едно петно се опосква за броени минути!
Тук аз несъм съгласен .. понеже моето петно неможе да се оглозга даже за броени дни.
п.п. каква ли е тайната .. все пак някой знаят тайно защо е така ама си мълчът кат мен :mrgreen:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Преди години като вардех дивите свини ги подхранвах с царевица!За да не я ядат на момента пълнех бутилки от шампанско със зърна!Голямо търкаляне падаше! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

Съгласен съм че петното бързо свършва , нали затова постоянно храним. Но когато в събота и неделя на минимум 100тина петна се изхвърлят по 1-2 чувала с царевица , мислиш ли че следващите 3-4 дена едрата риба ще търси да се храни. :?: :?: :?: :drinkers:
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

carpsliven2 написа:
sapuna написа: Е тук не съм съгласен!Всяко едно петно се опосква за броени минути!
Тук аз несъм съгласен .. понеже моето петно неможе да се оглозга даже за броени дни.
п.п. каква ли е тайната .. все пак някой знаят тайно защо е така ама си мълчът кат мен :mrgreen:
Аз я знам! :D Захранваш здраво с царевица, обаче царевицата ти е като конски зъб! :lol:
snegk

Мнение от snegk »

Всичко е пълна глупост,няма захранка която да стои на теца ако отдолу има риба.Там рибите ядът всичко което се подаде :lol: :lol: :lol:
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

АКО ИМА РИБА- Прав си колега. Лошото е че не всеки път се завърта едра риба , иначе каракуда - колкото щеш. :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”