Питане за фидър

Модератор: Paublo_Eskobar

saksi
фен клуб-скобар

Питане за фидър

Мнение от saksi »

За монтажа на хранилката на дъното горе-долу ми е ясен принципа.Та въпроса ми е,каква роля играе пръчката и влакното,не може ли с обикновена въдица за дъно и сигнализатор :oops:
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

С обикновена въдица ще хвърляш,но приликата с фидера е до тук.Разликата е,че връхчетата на фидера са много чувствителни и с тях усещаш кълве ли,докато с обикновена пръчка това е невъзможно,дори да и сложиш сигнализатор.Не ти пречи нито вятъра нито нищо.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Има доста действие в този риболов,и при най-малката индикация на кълване трябва да се засича.При фидера ти трябва пълна концентрация.Доста колеги предпочитат мача ,защото при фидера се цапаш повече,но мойто мнение че пък така подаваш захранката много по равномерно на малки количества на едно и също място.Дори сега в момента замислям и нощен риболов с фидер,така че ако някой има опит да каже.Само да спомена че не обичам звънците.Някакво закрепяне на ампула.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
saksi
фен клуб-скобар

ФИДЪР

Мнение от saksi »

Има една фосфорна боя на ЛАКПРОМ ,ако рискуваш да си боядисаш върха на фидера,се вижда добре през нощта
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: ФИДЪР

Мнение от камен »

saksi написа:Има една фосфорна боя на ЛАКПРОМ ,ако рискуваш да си боядисаш върха на фидера,се вижда добре през нощта
По кои магазини се продава,нещо ми говори че е от бояджийски ама все пак?
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Мнение от 4o4o »

Здравейте колеги.
Айде и аз щото съм аджамия в тоя риболов, пък и се е отворила темичка да питам. Има ли начин да си взема фидер и мач в едно. Виждал съм в нета подобни предложения ама не знам как действат. Мночко ми станаха сопите в калъфа и да си кажа честно и още фидери и мач става 50 кила. Ако някой може да ми даде конкретно предложение или мнение ще бъда благодарен.
НАСЛУКА
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Съветвам те да не си взимаш комбинирана пръчка.Първо едното,а после другото.Като имаш мач и фидер,тогава няма да носиш други въдици в калъфа.Като допълнени може да имаш една директна 6-ца,за всеки случай.С тези 3 пръчки покриваш всички ситуации.А старите ти ще хващат прах в някой ъгъл :D .
saksi
фен клуб-скобар

Фидер

Мнение от saksi »

Предполагам,че може да се намери само във фирмени магазини на ЛАКПРОМ.Точно бояджийски(около 200гр.-3лв.)
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

сега аз да кажа-на мен фидерите са ми с плетено влакно 14,16 дето бая издьржа...вадил сьм бати клоните..другото което е е че СЕКА пръчка може да си направиш на фидер-то си е хранилка,да еба аз понякога ако не сьм на река слагам и пружина-то като си кьлве вьрха няма значение да не говорим,че понякога е доста тьпо да ти е мек вьрха-пак казвам от моя опит-ведньж бяхме на Роман и колегата си направи мижавото болонеза на фидер-немаше пропуск!!!!аз с моя мек врьх нищо не направих-просто мряната всеки удар се засичаше при него,а при мене ако не висех при фидера-НЕ,а да се има вредвид,че бех с най якия врьх-50-70грама..бе импровизация си е сичко мен ако питате...другото са глупости.... :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

главно искам да кажа на колегата 4о4о,че да не се занимава с гупости-винаги може да си вземе мач прьчка дето да му вьрши работа и за фидер..или по скоро обратното щото на фидрките им е вьрха жилав и стават за всичко..ама тва си е мое мнение,де-като бара си бара-нема значение ква ти е прьчката-моите дьнни напр са с вьрхове колко цигата и кво?като си удари сериозна риба ги избива от стойките,а в края на краищата за голема риба сме трьгнали-не да ловим уклей с фидери,нали?ама знам ли... :lol:
aga
новобранец
новобранец

Ефтини Фидери

Мнение от aga »

Колеги в магазина до метрото на бившия площад Ленин в безистена има ефтини /20-40лв./ Фидери.
-Не е важно какво говорят зад гърба ти.
Важното е, когато се обърнеш... ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

заебииии,кога си бара-си бара...всичко е фидер
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”