Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от 1000n »

SINISHA написа:А от готовите монтажи с какъв цвят са най-подходящи за сафрид.
Ами последният път, когато бях на морето си бях направил комбинирани (микс) чепарета, т.е. такива със зелени ламета, с бяла и черна перушина, за да видя на какво ще се хваща най-много. И извода, който мога да направя е, че по принцип в повечето от случаите се хваща почти на всичко. Но един следобед, бях с чепаре с бяла и черна перушина, нещо тръгна да кълве само на бялата перушина и така около час-два. След това, преди да се мръкне, изведнъж започна да кълве само на черната перушина. :roll: Защо така се получи нямам никакво обяснение. :D А бе рибешка работа :D Наслука на всички! :D
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Наистина често се случва сафрида да поиска друг "цвят" чепаре. Аз съм стигнал до следните изводи :
- в зависимост от дълбочината на която се лови , за дълбоко чепаретата трябва да са с по дълго и месесто перо или ламе, а за плиткото до 12 метра обратно - колкото се може по финни;
- в зависимост от светлината . На слънце с по - финно чепаре , а при облаци и на смрачаване по ярки и дебели "косми".
По принцип най-добро за сафрида е зеленото ламе с няколко блестящи нишки.
jos bomon
новобранец
новобранец

Риболов на чепаре

Мнение от jos bomon »

Здравеите колеги аз съм от Гоце Делчев и до скоро трудно ходехме на морски риболов защото Черно море е много далече но след като отвориха границата с Гърция стана по лесно да идем на морски риболов та въпроса ми е.как се мотира чепарето, а бе не знам нищо за този вид риболов ще ви бъда благодарен да ме избавите от моето невежество :oops:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Риболов на чепаре

Мнение от КИРО »

Има си специално възли на основното и на чепарето,но трябва
да се направи на видео,трудно е за обяснение.
Или другия вариант е с вирбел.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
s7efan
новобранец
новобранец

Re: Риболов на чепаре

Мнение от s7efan »

jos bomon написа:Здравеите колеги аз съм от Гоце Делчев и до скоро трудно ходехме на морски риболов защото Черно море е много далече но след като отвориха границата с Гърция стана по лесно да идем на морски риболов та въпроса ми е.как се мотира чепарето, а бе не знам нищо за този вид риболов ще ви бъда благодарен да ме избавите от моето невежество :oops:
Ако ще го свързваш с вирбел,ти препоръчвам да го сменяш от време на време и да не го оставяш да ръждяса.Преди няколко дни с един ръждясал вирбел ми отиде цяло чепаре(сложено същия ден,най-много на 20 замятания) заедно с оловото :!: :!: :!: :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Изображение
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

sinisha- прегледах каталога и открих някои грешки например тук-http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2539 -пише - Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката. ? това няма нищо общо с рибешката кожа - което е името на материала и наистина си е рибешка кожа. в един магазин (няма да правя реклама с името) ми казаха ,че до месец ще имат и то на доста сносна? цена от този материал.ще изчакаме да видим какво значи -сносна цена
Аватар
SINISHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SINISHA »

tuhlaedinichka написа:sinisha- прегледах каталога и открих някои грешки например тук-http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2539 -пише - Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката. ? това няма нищо общо с рибешката кожа - което е името на материала и наистина си е рибешка кожа. в един магазин (няма да правя реклама с името) ми казаха ,че до месец ще имат и то на доста сносна? цена от този материал.ще изчакаме да видим какво значи -сносна цена

Ами като разбереш пиши ! Ще е интересно . Ако може и снимки да го видим що за "рибя кожа" е !
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

gromost написа:Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!
Зоологическата градина,но стават и от петел. :wink:
Изображение

Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Момчета, някъде прочетох че правели чепарета и от пера на БУХАЛ, майтап ли си правят или е вярно? :?: Че то да ходим в Зоологическата градина и подред що хвърка. :smt071
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид?? :roll:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Teodor написа:Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид?? :roll:
Да изпробвано е и резултатите са добри :wink:
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Teodor написа:Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид?? :roll:
А бе то на всякаква перушина би трябвало да се хваща(след като се хваща и на голи куки) ама на някои перушини се хваща повече от колкото на други. :wink: ВАЖНО Е НИШКИТЕ НА ПЕРОТО ДА СТОЯТ СЛЕПЕНИ ЕДНА ЗА ДРУГА, а не както е при мухичките! :!:
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

А бре брато що ще си играеш с перушината на хайванчето, направо го слагай на по-голяма кука и белким се наниже нещо големичко.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

gromost написа:Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!
gromost написа:А бре брато що ще си играеш с перушината на хайванчето, направо го слагай на по-голяма кука и белким се наниже нещо големичко.
Добре изглежда,нали. :D

Или цитирай мнението на колегата,за да се знае за какво иде реч,
или поне уточни по някакъв начин.
И аз разбрах какво искаш да кажеш,но след доста време.
А тук динамиката е голяма. :wink:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”