Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- 1000n
- разбира нещата
Re: Качествени чепарета
Ами последният път, когато бях на морето си бях направил комбинирани (микс) чепарета, т.е. такива със зелени ламета, с бяла и черна перушина, за да видя на какво ще се хваща най-много. И извода, който мога да направя е, че по принцип в повечето от случаите се хваща почти на всичко. Но един следобед, бях с чепаре с бяла и черна перушина, нещо тръгна да кълве само на бялата перушина и така около час-два. След това, преди да се мръкне, изведнъж започна да кълве само на черната перушина.SINISHA написа:А от готовите монтажи с какъв цвят са най-подходящи за сафрид.

Наистина често се случва сафрида да поиска друг "цвят" чепаре. Аз съм стигнал до следните изводи :
- в зависимост от дълбочината на която се лови , за дълбоко чепаретата трябва да са с по дълго и месесто перо или ламе, а за плиткото до 12 метра обратно - колкото се може по финни;
- в зависимост от светлината . На слънце с по - финно чепаре , а при облаци и на смрачаване по ярки и дебели "косми".
По принцип най-добро за сафрида е зеленото ламе с няколко блестящи нишки.
- в зависимост от дълбочината на която се лови , за дълбоко чепаретата трябва да са с по дълго и месесто перо или ламе, а за плиткото до 12 метра обратно - колкото се може по финни;
- в зависимост от светлината . На слънце с по - финно чепаре , а при облаци и на смрачаване по ярки и дебели "косми".
По принцип най-добро за сафрида е зеленото ламе с няколко блестящи нишки.
Риболов на чепаре
Здравеите колеги аз съм от Гоце Делчев и до скоро трудно ходехме на морски риболов защото Черно море е много далече но след като отвориха границата с Гърция стана по лесно да идем на морски риболов та въпроса ми е.как се мотира чепарето, а бе не знам нищо за този вид риболов ще ви бъда благодарен да ме избавите от моето невежество 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Риболов на чепаре
Има си специално възли на основното и на чепарето,но трябва
да се направи на видео,трудно е за обяснение.
Или другия вариант е с вирбел.
да се направи на видео,трудно е за обяснение.
Или другия вариант е с вирбел.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: Риболов на чепаре
Ако ще го свързваш с вирбел,ти препоръчвам да го сменяш от време на време и да не го оставяш да ръждяса.Преди няколко дни с един ръждясал вирбел ми отиде цяло чепаре(сложено същия ден,най-много на 20 замятания) заедно с оловотоjos bomon написа:Здравеите колеги аз съм от Гоце Делчев и до скоро трудно ходехме на морски риболов защото Черно море е много далече но след като отвориха границата с Гърция стана по лесно да идем на морски риболов та въпроса ми е.как се мотира чепарето, а бе не знам нищо за този вид риболов ще ви бъда благодарен да ме избавите от моето невежество

-
- новобранец
sinisha- прегледах каталога и открих някои грешки например тук-http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2539 -пише - Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката. ? това няма нищо общо с рибешката кожа - което е името на материала и наистина си е рибешка кожа. в един магазин (няма да правя реклама с името) ми казаха ,че до месец ще имат и то на доста сносна? цена от този материал.ще изчакаме да видим какво значи -сносна цена
tuhlaedinichka написа:sinisha- прегледах каталога и открих някои грешки например тук-http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2539 -пише - Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката. ? това няма нищо общо с рибешката кожа - което е името на материала и наистина си е рибешка кожа. в един магазин (няма да правя реклама с името) ми казаха ,че до месец ще имат и то на доста сносна? цена от този материал.ще изчакаме да видим какво значи -сносна цена
Ами като разбереш пиши ! Ще е интересно . Ако може и снимки да го видим що за "рибя кожа" е !
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
пак за риба ще отидем !!!
-
- научил се да хвърля
Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!
Благодаря!
- КИРО
- Обратна връзка:
Зоологическата градина,но стават и от петел.gromost написа:Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!

Момчета, някъде прочетох че правели чепарета и от пера на БУХАЛ, майтап ли си правят или е вярно?
Че то да ходим в Зоологическата градина и подред що хвърка. 

-
- научил се да хвърля
Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид?? 

-
- ще става разбирач
Да изпробвано е и резултатите са добриTeodor написа:Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид??

Болки в ръката ми от хвърляне ...

- 1000n
- разбира нещата
А бе то на всякаква перушина би трябвало да се хваща(след като се хваща и на голи куки) ама на някои перушини се хваща повече от колкото на други.Teodor написа:Аз имам папагал. Дали ще станат за чепаре за сафрид??

-
- научил се да хвърля
А бре брато що ще си играеш с перушината на хайванчето, направо го слагай на по-голяма кука и белким се наниже нещо големичко.
- КИРО
- Обратна връзка:
gromost написа:Някой може ли да ми каже или посочи от къде мога да си намеря черно щъркелово перо за паламудени чепарета?
Благодаря!
Добре изглежда,нали.gromost написа:А бре брато що ще си играеш с перушината на хайванчето, направо го слагай на по-голяма кука и белким се наниже нещо големичко.

Или цитирай мнението на колегата,за да се знае за какво иде реч,
или поне уточни по някакъв начин.
И аз разбрах какво искаш да кажеш,но след доста време.
А тук динамиката е голяма.