Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

АЙДЕ ПАК ЗА ДОСПАТ
Модератор: Кърцата
АЙДЕ ПАК ЗА ДОСПАТ
Колеги мисля с приятели там да отида за няколко дена на палатка веднага след падането на забраната. Прочетох пак темите по въпроса но мисля че ще има какво да споделите. Интересува ме какво е положението на северния и какво на южния бряг на язовира по отношение на места за къмпинг и за видове риба които излизат. ИСКАМ ДА УТОЧНЯ ЧЕ НИКОГА ДО СЕГА НЕ СЪМ БИЛ ТАМ
. Също така каква по едра риба може да се търси на въдица. Нека пак да преговорим удачните такъми и стръв.
Моля всички които са азпалени по язовира да дадат инфо което сигурно ще е полезна на много колеги. Освем това до тогава има доста време та може да се разберем и засечем там с някои от вас.
Мерси и наслука.

Моля всички които са азпалени по язовира да дадат инфо което сигурно ще е полезна на много колеги. Освем това до тогава има доста време та може да се разберем и засечем там с някои от вас.
Мерси и наслука.
кога нема риба и рака е риба
Ееееееее , това е най сигурно ,вероятно ще сме там ..и засечем там с някои от вас.

Пастървата се лови само събота и неделя по новия закон .и за видове риба които излизат.

По това време шарана е навътре през деня , но "виси" на 5 метра дълбочина , не ходи по дъното . Вероятно се храни през нощта около брега , но не на по дълбоко от 4-5 м. Просто водата надолу е студена , дори и през лятото , спускал съм се надолу . А както знаеш , риболова е забранен през нощта , и кво остава ???? .. да си измиеш колата през деня , това е разрешено ..каква по едра риба може да се търси на въдица.

На платено не одим !
re
Пастървата се лови само събота и неделя по новия закон .

баси че какво ще се лови там

друга каква риба има
ре
аре кажете бре колеги - развържете малко езиците.
много Убав бил, всеки много му харесало , а като попитах и какво - пастърва не можело да се лови, шарана се удавил незнам си къде си е еееееее да му е-а м-----а за у-й ли да ходя ми кажете
(пояснение - другия месец ще ходя не сега амааа....)
кажете моля ви каква друга риба има освен тия по горе и костур. Кажете удачни места и айде разкажете случки и слуки де баси

много Убав бил, всеки много му харесало , а като попитах и какво - пастърва не можело да се лови, шарана се удавил незнам си къде си е еееееее да му е-а м-----а за у-й ли да ходя ми кажете

(пояснение - другия месец ще ходя не сега амааа....)
кажете моля ви каква друга риба има освен тия по горе и костур. Кажете удачни места и айде разкажете случки и слуки де баси

Добре, аз ще ти кажа, макар че ловя само на плувка. Ето какво съм хващал - тази година април месец - нищо, но компанията хващаха на бял на леко уклей и чат пат някоя пъстърва. Миналата година - костури, слънчеви
, и някоя и друга червеноперка, по-миналата каракуда, и пак костур. Местата, на които ловях, са преди табелата на Доспат, има едно малко, тясно и дълбоко заливче (след паркинга с чешмата е) - добро е за пастърва, друго хубаво място е 1-2км преди табелата има един по-голям дълъг и тесен залив, в който се влива поток - -там съм хващал каракуда, костур и слънчева.
Иначе Доспат си е хубаво и красиво, кой-знае каква риба не очаквайте да хванете(дано да греша), ама ако сте добра компания, ще си прекарате много добре.

Иначе Доспат си е хубаво и красиво, кой-знае каква риба не очаквайте да хванете(дано да греша), ама ако сте добра компания, ще си прекарате много добре.
- Диканаров
- кандидат преподавател
за Доспат
Колега Роско, аз съм ловил и от двата бряга, но ти препоръчвам от Сърница към Круша и Бърдуче, като се движиш да си намериш място. Поляните са хубави, няма гората от западния бряг, брегът е по-полегат и по-малко са закачките. Рибата е прекрасна. Костурът го гоня на рибе, червеноперката на пружина с кюспе, пъстървата на плувка на солена хамсия. Ползвам и малка лодка. Рибета си вземи предварително, че понякога е трудно да си хванеш на язовира или по реката. Прятели са хващали над 5кг. шарани, но аз несъм. Червеноперките са над 400-500гр., а костурите 250 до 300гр. Пъстървата, която съм ловил лятно време е била американка до 350гр. На слука и се обади какво си направил. Във всички случаи ще се накефите. 

- Диканаров
- кандидат преподавател
за Доспат
Пропуснах да ти кажа за каракудата. Миналата година я лових на торен червей на дъно и на плувка под "рибопреработвателната" база до гр.Доспат. Даваше сутрин рано много добре. Рибите бяха около 400гр. Над риббазата има хубави бунгала и ресторант. Чувал съм от местни рибари, че пъстървата започвала да кълве, като чуела моторът на корабчето, което ходи до садките. Това и станало придобит рефлекс от храненето на рибата в садките. Аз неможах да хвана пъстърва по това указание, но каракуди и костур да! 

Миналата година там бях в района на Сърница, откъм гората, в една станция. За два дни само дребни костурчета, не бях изобщо впечатлен от рибното богатство!
Но това ми беше за пръв път там, така че може би просто не съм налучкал най-добрия начин на ловене. Имаше обаче и една друга силна група, които ловяха абсолютно същото, най-добре на малко рибе. Ами това е.

re
и аз мсля някъде около Сърница да застанеме. Предполагам че южния бряг е по стръмен - според вас от коя страна е по добре да се застане??? И съответно в зависимост от това колко е дълбоко (или плитко) къде и каква риба да се търси?
re
това малко не го разбрах. Кръвот лодка за дано(лиатото пастарва на дано) с кръв,резан далак и киспе.на слука

би ли ми обяснил това за захранка ли е - как по точно стръв и захранка
Благодаря предварително.

Re: ре
Не съм и чувал , някой да е хващал , а повече от 20 години ловя пастърва на "тролинг" , и би трябвало да закача и някоя сулка , ако имаше ..Pocko написа:Има ли на Доспат бяла риба
На платено не одим !
re
sampo - извини ме за невежеството но тролинг = спининг ли е?
а за бялата риба ми каза човек който е ходил там. Не че е задължително да му вярвам - за това питам

а за бялата риба ми каза човек който е ходил там. Не че е задължително да му вярвам - за това питам

re
Аз пак да попитам,
какъв е позволения размер на американската и какъв на балканката в язовира? см. ли? тегло ли? И как е по удачно да се търси петнистата?

какъв е позволения размер на американската и какъв на балканката в язовира? см. ли? тегло ли? И как е по удачно да се търси петнистата?

Re: re
Колега Роско кога мислиш да ходиш да дойда и аз А?Да пием по уиски на обяд ако искаш де.Чекни колегите за инфо!!!