АЙДЕ ПАК ЗА ДОСПАТ

Модератор: Кърцата

Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

АЙДЕ ПАК ЗА ДОСПАТ

Мнение от Pocko »

Колеги мисля с приятели там да отида за няколко дена на палатка веднага след падането на забраната. Прочетох пак темите по въпроса но мисля че ще има какво да споделите. Интересува ме какво е положението на северния и какво на южния бряг на язовира по отношение на места за къмпинг и за видове риба които излизат. ИСКАМ ДА УТОЧНЯ ЧЕ НИКОГА ДО СЕГА НЕ СЪМ БИЛ ТАМ :oops: . Също така каква по едра риба може да се търси на въдица. Нека пак да преговорим удачните такъми и стръв.
Моля всички които са азпалени по язовира да дадат инфо което сигурно ще е полезна на много колеги. Освем това до тогава има доста време та може да се разберем и засечем там с някои от вас.
Мерси и наслука.
кога нема риба и рака е риба
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

и засечем там с някои от вас.
Ееееееее , това е най сигурно ,вероятно ще сме там .. :D
и за видове риба които излизат.
Пастървата се лови само събота и неделя по новия закон . :(:(
каква по едра риба може да се търси на въдица.
По това време шарана е навътре през деня , но "виси" на 5 метра дълбочина , не ходи по дъното . Вероятно се храни през нощта около брега , но не на по дълбоко от 4-5 м. Просто водата надолу е студена , дори и през лятото , спускал съм се надолу . А както знаеш , риболова е забранен през нощта , и кво остава ???? .. да си измиеш колата през деня , това е разрешено .. :D :D :D
На платено не одим !
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

Пастървата се лови само събота и неделя по новия закон .
:shock: дори и след забраната ????

баси че какво ще се лови там :?

друга каква риба има
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

аре кажете бре колеги - развържете малко езиците.
много Убав бил, всеки много му харесало , а като попитах и какво - пастърва не можело да се лови, шарана се удавил незнам си къде си е еееееее да му е-а м-----а за у-й ли да ходя ми кажете :evil:
(пояснение - другия месец ще ходя не сега амааа....)
кажете моля ви каква друга риба има освен тия по горе и костур. Кажете удачни места и айде разкажете случки и слуки де баси :cry: :cry: :cry:
didovalk
новобранец
новобранец

Мнение от didovalk »

Добре, аз ще ти кажа, макар че ловя само на плувка. Ето какво съм хващал - тази година април месец - нищо, но компанията хващаха на бял на леко уклей и чат пат някоя пъстърва. Миналата година - костури, слънчеви :shock: , и някоя и друга червеноперка, по-миналата каракуда, и пак костур. Местата, на които ловях, са преди табелата на Доспат, има едно малко, тясно и дълбоко заливче (след паркинга с чешмата е) - добро е за пастърва, друго хубаво място е 1-2км преди табелата има един по-голям дълъг и тесен залив, в който се влива поток - -там съм хващал каракуда, костур и слънчева.
Иначе Доспат си е хубаво и красиво, кой-знае каква риба не очаквайте да хванете(дано да греша), ама ако сте добра компания, ще си прекарате много добре.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за Доспат

Мнение от Диканаров »

Колега Роско, аз съм ловил и от двата бряга, но ти препоръчвам от Сърница към Круша и Бърдуче, като се движиш да си намериш място. Поляните са хубави, няма гората от западния бряг, брегът е по-полегат и по-малко са закачките. Рибата е прекрасна. Костурът го гоня на рибе, червеноперката на пружина с кюспе, пъстървата на плувка на солена хамсия. Ползвам и малка лодка. Рибета си вземи предварително, че понякога е трудно да си хванеш на язовира или по реката. Прятели са хващали над 5кг. шарани, но аз несъм. Червеноперките са над 400-500гр., а костурите 250 до 300гр. Пъстървата, която съм ловил лятно време е била американка до 350гр. На слука и се обади какво си направил. Във всички случаи ще се накефите. :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за Доспат

Мнение от Диканаров »

Пропуснах да ти кажа за каракудата. Миналата година я лових на торен червей на дъно и на плувка под "рибопреработвателната" база до гр.Доспат. Даваше сутрин рано много добре. Рибите бяха около 400гр. Над риббазата има хубави бунгала и ресторант. Чувал съм от местни рибари, че пъстървата започвала да кълве, като чуела моторът на корабчето, което ходи до садките. Това и станало придобит рефлекс от храненето на рибата в садките. Аз неможах да хвана пъстърва по това указание, но каракуди и костур да! :lol:
dobrin
новобранец
новобранец

Мнение от dobrin »

Миналата година там бях в района на Сърница, откъм гората, в една станция. За два дни само дребни костурчета, не бях изобщо впечатлен от рибното богатство! :x Но това ми беше за пръв път там, така че може би просто не съм налучкал най-добрия начин на ловене. Имаше обаче и една друга силна група, които ловяха абсолютно същото, най-добре на малко рибе. Ами това е.
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

и аз мсля някъде около Сърница да застанеме. Предполагам че южния бряг е по стръмен - според вас от коя страна е по добре да се застане??? И съответно в зависимост от това колко е дълбоко (или плитко) къде и каква риба да се търси?
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

от лодка за дано(лиатото пастарва на дано) с кръв,резан далак и киспе.на слука
това малко не го разбрах. Кръв :roll: - далак :?:
би ли ми обяснил това за захранка ли е - как по точно стръв и захранка
Благодаря предварително.
:shock: :shock: :shock:
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

Има ли на Доспат бяла риба :?:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: ре

Мнение от sampo »

Pocko написа:Има ли на Доспат бяла риба :?:
Не съм и чувал , някой да е хващал , а повече от 20 години ловя пастърва на "тролинг" , и би трябвало да закача и някоя сулка , ако имаше ..
На платено не одим !
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

sampo - извини ме за невежеството но тролинг = спининг ли е? :oops:
а за бялата риба ми каза човек който е ходил там. Не че е задължително да му вярвам - за това питам :smt102
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

Аз пак да попитам,
какъв е позволения размер на американската и какъв на балканката в язовира? см. ли? тегло ли? И как е по удачно да се търси петнистата?
:smt117
HOSY
новобранец
новобранец

Re: re

Мнение от HOSY »

Колега Роско кога мислиш да ходиш да дойда и аз А?Да пием по уиски на обяд ако искаш де.Чекни колегите за инфо!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”