Мряна

Модератор: sapuna

мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мряна

Мнение от мастЪра_ »

Вчера и оня ден бах на Дунава за мряна,монтажа ми беше прост - най-отдолу на линията сложих олово и над него през околко 20см 2 повода дълги около 10см.Стръвта беше кашкавал но кашкавала падаше много бързо дали защото беше мек или заради попчетата,тея попчета нищо не отказват дори и качамак :shock: .Искам да ви попитам ще имам ли по голям шанс за някоя мрянка ако сложа кашкавала на ''косъм'' със повдигач около 5-10 см заради камъните по дъното.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Мряна

Мнение от Митев »

Що ще си играеш да слагаж повдигачи, направи си прав такъм с две горни куки :wink: и между другото мрянката много добре взима на попово прасе, а може да ти удари и нещо по-хубаво :D
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

imitev72 написа:Що ще си играеш да слагаж повдигачи, направи си прав такъм с две горни куки :wink: и между другото мрянката много добре взима на попово прасе, а може да ти удари и нещо по-хубаво :D
теа попчета и на тва не прощават :D

искам монтажа да ми на косъм защото кашкавала няма да пада толкова лесно от колко на куката,и така попчето може да си гризе и да не се закача куката.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Трябва да си нарежеш от предния ден кашкавала на кубчета и да ги оставиш в хладилника :wink: а за каменистото дъно не ти трябват повдигачи.Успех :smt023
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Значи много зависи от самия кашкавал! Като отидеш в магазина кажи да ти предложат най-якия или най-узрелия по точно кашкавал и след това го слагаш във хладилника, може и да не е на кубчета както каза колегата :) Аз миналата седмица бях за мряна и кашкавала ми седя без да мърда по 6-8 часа. И когато дойде време за риболов нарязваш кашкавала на кубчета според куката и само закачаш кубчето на куката без да я прекарваш през кашкавала, защото ще се разцепи, само забождаш куката в кашкавала :) И никога не се опитвай да го мачкаш, за да седи уж повече на куката, защотот излезе ли му маслото(мазното) като хвърляш ще ти пада още на брега :) А относно монтажа(поне аз го правя така) слагам 2 куки под оловот и на двете куки по 1 кубче кашкавал. Ами това е от моне дано съм ти бил полезен :D
Айде наслука и ако има успехи да пишеш 8)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

колегата говори за това:

Изображение

и вдигай високо прьчките-почти да сочат небето :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

От кука тройка кашкавала също не пада.
Virtus
новобранец
новобранец

Мнение от Virtus »

Колега незнам за кво изобощо се тровиш да правиш такива монтажи просто са излишни в момента на Дунав мряната си взема много добре на качамак излизат много прилични парчета според мен е излишно.
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

Купуваш си от някой магазин от малките разфасофки кашкавал от 100гр. и отиваш за риба,режеш си го на място и хвърляш.Този кашкавал е доста жилав и няма да падне от куката,лично съм го изпробвал много пъти,а ако слагаш 2 куки то на едната можеш да направиш грозд от бели червеи(предварително престояли във някаква захранка)
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sexy_klo6ar »

Пробвай на кюспе или на качамак или и на двете заедно :lol: През нощта задължително слагай поповите прасета, земните тлъсти червеи и белите червеи. Може и на царевица да ти удари :lol: Общо взето е всеядна риба :lol: Успех :wink:
Аватар
MIhaYLOV
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MIhaYLOV »

Може и да пробваш вариант с предварително нарязан на кубчета кашкавал и предварително забити в него куки, че да не се цепи после като ги забиваш, а иначе ако е много калпав кашкавала, освен че трябва да го оставиш в хладилника може и да го поръсиш със сол та да се втвърди съвсем. Относно предложението на колегата за тройка незнам дали ще стане :? Иначе това с двете куки си е класика по Дунава,а и идеята с грозд бял червей на едната кука доста ми допада :)
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Колега,турни си ти едно попово прасенце на едната ти въдичка а на другата сложи кашкавалец ма както ти казва колегата dulgia и бъди сигурен че ще има удар тряя да пробаш
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”