Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Да саботираме арендаторите - измамници
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: ДА СЪБОТИРАМЕ АРЕНДАТОРИТЕ - ИЗМАМНИЦИ
Al_Bundi написа:.... Има водоеми които са арендовани и рибата не се заплаща , но хората които ги държат са наистина честни и отговорни и не заслужават да им страда бизнеса заради техни колеги - измамници.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
300-400m2,ей ,това вече е гьол,то колкото басейн,и какво научаваш като ловиш в тия локви,как да вдигаме бунт срещу арендаторите.Научете се първо да ловите риба,ходете на водоеми ,които предлагат качествен риболов,в смисъл да можете да ловите с мач или с фидер или на дъно,и тогава плачете от арендаторите.Защо на Куртово Конаре е пълно винаги,защо на Първенец е пълно и да не изброявам още Стрелци,Калето,Езерово,Нови Извор,Конуш и много др.Защото въпреки,че някои от тях са бивши рибарници,собствениците са положили усилия да ви създадат едни прекрасни условия за риболов.Успех в бойкота!Аз също правя бойкот срещу Моника Белучи,че ми отказаAl_Bundi написа:Вчера бях на платеното между Житен и Мрамор. По моя преценка с площ от 300 - 400 м2. Де факто рибата там не се плаща но за сметка на това не пипа стръвта а гьола вреше от риба. След един куп простотия като ловене на риба с кеп с вдигнах задника и отидох до Требич. За тези които не са запознати , разстоянието е 5-6км. Там рибата се заплаща но за норматив хванах 6 сомчета.
И ще помоля да ме разберете правилно , не искам да съботирам всички арендатори а само тези които ни мамят. Има водоеми които са арендовани и рибата не се заплаща , но хората които ги държат са наистина честни и отговорни и не заслужават да им страда бизнеса заради техни колеги - измамници.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Едва ли периода на забраната е най подходящ да се учим , пък и когато се предлага нещо то би трябвало да е качествено ( било то стока или услуга ). А за Моника Белучи съм готов и на гладна стачка. 

Мисля,че Любо беше доста изчерпателен!Искам на всички да дам един пример:миналата година август писах на Кроки на лични по отношение на Езерово и каква е ситуацията?Любо ми отговори,че язовира е паднал доста и рибата не дава!Аз лично не се познавам с Любо(все изниква няква гадост и не мога да ида на НС),а той беше честен и откровен,въпросче към някои:"Колко хора ще постъпят така?". Нека разделяме както арендаторите,така и водоемите.И един съвет:не ходете по водоеми,където ви взимат пари на пръчка,а не си плащата рибата,това означава,че арендатора има единствено комерсиални цели и най-често ви взимат парите,а насреща нищо.Няма как аз за деня да хвана примерно 2 шарана по 2 кг.,чисто пазарната стойност на рибата е 16-20лв.,а аз съм платил 10лв.на въдица.От къде да дойдат парите да зариби арендатора,та той е на загуба(ако се мисли логично),но той не е на загуба,а "шараните"около водоема са повече от тези във водата.Езерово,Куртово Конаре,Калето,Нови извор,Церова кория,Кастел,Безден,Суки карп...няма да изброявам всичките.Това са водоеми,където си има такса на въдица или на човек,каракудата обикновено е бонус(ако я има),но шарана се заплаща и затова го има и хората могат да си направят кефа и ако не хванат,всички знаят,че има някаква причина извън арендатора-метереологична,стръв,монтаж,тактика и т.н.
Колеги има и едно друго нещо,което не сме споменали,а то е нагласата,с която ходим по арендованите водоеми.Има много хора,които ходят с нагласата да си избият парите,та затова ходят по места,където "рибата не се плаща",и си правят сметката "аз като хвана ще съм на далавера,щото ще сложа 2 шарана в хладилника"...ма то пък там няма или са толкова малко,че от 30 човека двама ще хванат!
За мен таксата,която се плаща се заплаща за да може арендатора да поддържа водоема и рибата в него,за да може когато отидем ние,после да се видим по страниците на форума с добър улов,да сме си направили кефа,да сме преживяли приятни моменти,а някой е казал,че кеф цена няма!
Пожелавам на всички арендатори,които си поддържат водоемите и рибното богатство в тях ЗДРАВЕ И ЖИВОТ(те си знаят кои са),другите ще фалират(като няма кой да ходи)!За да може и ние риболовците да се радваме на добър улов,че като гледам накъде вървят държавните водоеми...
Колеги има и едно друго нещо,което не сме споменали,а то е нагласата,с която ходим по арендованите водоеми.Има много хора,които ходят с нагласата да си избият парите,та затова ходят по места,където "рибата не се плаща",и си правят сметката "аз като хвана ще съм на далавера,щото ще сложа 2 шарана в хладилника"...ма то пък там няма или са толкова малко,че от 30 човека двама ще хванат!
За мен таксата,която се плаща се заплаща за да може арендатора да поддържа водоема и рибата в него,за да може когато отидем ние,после да се видим по страниците на форума с добър улов,да сме си направили кефа,да сме преживяли приятни моменти,а някой е казал,че кеф цена няма!
Пожелавам на всички арендатори,които си поддържат водоемите и рибното богатство в тях ЗДРАВЕ И ЖИВОТ(те си знаят кои са),другите ще фалират(като няма кой да ходи)!За да може и ние риболовците да се радваме на добър улов,че като гледам накъде вървят държавните водоеми...
- vodi77
- ще става разбирач
Има хора които могат,и които немогат.Pavkata 1977 написа:И един съвет:не ходете по водоеми,където ви взимат пари на пръчка,а не си плащата рибата,това означава,че арендатора има единствено комерсиални цели и най-често ви взимат парите,а насреща нищо.Няма как аз за деня да хвана примерно 2 шарана по 2 кг.,чисто пазарната стойност на рибата е 16-20лв.,а аз съм платил 10лв.на въдица.
Ти си сигурно от вторите, щом даваш съвети да се ходи на водоеми на които рибата се продава.
Там се хвърля върху риба,и пак има дни в които не кълве,въпреки че арендатора има интерес да се лови колкото се може повече.
И по въпроса за 2 та шарана,ако си ти за 10лв.щи е добре,а ако не, да го е.а в а рендатора тука риба нема.
Коментирам цитата без да искам да обидя някой

Аз пак съм за риба;;;;
Нещо си ме разбрал погрешно.Първо има ли риболовец да си търси обезрибено място,разбира се,че всеки иска на мястото,където отива да има риба,провери,че на повечето от водоемите,които съм изредил риба над 3 кг. се пуска,както и под килограм,това е задължително.По отношение на моите възможности,че не съм достатъчно добър,може и така да е,но ти как го прецени?Заради това,че не съм мазохист,да виждам как мамят и въпреки всичко да ходя там?А за 2 та шарана,ако около мен има 30 въдици хвърлени и за деня има 2 удара,само на моите и става въпрос за сравнително малък водоем,ще си помисля,че просто съм имал късмет и няма да ида повече!Най-важното е с какви подбуди отиваш на даден водоем-аз отивам за да си направя кефа,да пробвам някои нови неща,които съм научил от форума,да се усъвършенствам,а не да мисля дали ще избия таксата като занеса риба вкъщи.Аз така или иначе риба не взимам и на държавен водоем да съм пак си я пускам.За мен е много по-добре да дам 10лв. и да хвърля 3-4 въдици с различни монтажи,с различна стръв,а после ако съм имал слука удоволствието от пълния живарник и това да го върнеш обратно е неописуемо,това за мен е важното,а не с каква риба ще се прибера да се похваля и дали не съм на загуба .Така че аз риба не си купувам освен от Метро или Била.А по въпроса за арендатора-имам си вече доказани арендовани водоеми и на други просто няма да стъпя,така че няма да ми се налага да псувам никой!
Когато по арендованите водоеми се сложи лимит за уловена и взета риба ( както и на неарендованите ), няма да се налага да се правят подобни измами. Нали си представяте като иде Бай Ганьо на гьола и каже " Бал съм му майката , дал съм 10лв и ще скубем риби като луд и за котката ще има". Тогава май на арендаторите не им остава избор. НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА НИ ОБИРАТ!!!
Ако почнем да ходим само на готини водоеми-гадните сами ще се настроят 

При мен е просто и ясно на „гйолове„ не ходя, каквито и да са те 

- vodi77
- ще става разбирач
Тия водоеми са ми много добре познати,и точно така трябва да бъде.Pavkata 1977 написа:провери,че на повечето от водоемите,които съм изредил риба над 3 кг. се пуска,както и под килограм,това е задължително.
Но нещо не мога да те разбера,ти искаш да ти се таксува и рибата и пръчката,или само пръчката и да можеш да си вземеш определено количество риба.
И според мен на водоем на който се плаща рибата не можеш да тестваш никакви монтажи защото там рибата кълве и на гола кука,и пъстървата я ловът на влакно 0.30

И последно ,ако на водоема има 100 човека,всички трябва да ловят, за да повярваш че има риба и не си късметлия а риболовец?
Без да се сърдиш

Аз пак съм за риба;;;;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Я всички противници на платените гьолове кажете къде хванахте най-голямата си риба.Айде стига сте плакали.като не ви отърва ,не ходете,изобщо не ме интересува кой не ходи и защо,та чак бойкот.Аз си ходя и си правя кефа,не винаги мога да уловя и много.Ходете по обезрибените свободни язовири и си мирувайте.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Искам да си платя единствено и само пръчката или престоя(има водоеми,където плащаш на човек и хвърляш до 4 пръчки),рибата се заплаща отделно,който иска,защото аз не искам!Не всички,но не може арендатора да твърди,че е бъкано от риба,гьола да е 200 на 100 метра и да има 2 уловени риби за 12 часа,при положение че си пробвал какво ли не...и така няколко пъти.vodi77 написа:Тия водоеми са ми много добре познати,и точно така трябва да бъде.Pavkata 1977 написа:провери,че на повечето от водоемите,които съм изредил риба над 3 кг. се пуска,както и под килограм,това е задължително.
Но нещо не мога да те разбера,ти искаш да ти се таксува и рибата и пръчката,или само пръчката и да можеш да си вземеш определено количество риба.
И според мен на водоем на който се плаща рибата не можеш да тестваш никакви монтажи защото там рибата кълве и на гола кука,и пъстървата я ловът на влакно 0.30![]()
И последно ,ако на водоема има 100 човека,всички трябва да ловят, за да повярваш че има риба и не си късметлия а риболовец?
Без да се сърдиш
Не се сърдя,нали всеки от нас трябва да си каже мнението-аргументирано и културно.
- vodi77
- ще става разбирач
Re: Да саботираме арендаторите - измамници
В крайна сметка всеки си прави изводи сам за себе си за даден водоем.
Но не вярвам да има арендатори дето да не искат хората които посещават язовира да се върнат отново.
Трябва и двете страни да са доволни,но има фактори които оказват влияние на риболова и никой не може да ги промени.
Успех на всички съботьори
Но не вярвам да има арендатори дето да не искат хората които посещават язовира да се върнат отново.
Трябва и двете страни да са доволни,но има фактори които оказват влияние на риболова и никой не може да ги промени.

Аз пак съм за риба;;;;
Изцяло съм съгласен с теб.Но все пак има арендатори,които инвестират доста средства във водоема,постоянно и методично,а и такива,които в началото на сезона,пък и особенно по време на забраната пускат 300-400кг. риба и разчитат на рибарските легенди,първите 1-2 седмици рибата дава като луда,а след това 30-40 дни,че и повече, водоема се пълни с хора от легендата за тези 10-14 дни!vodi77 написа:В крайна сметка всеки си прави изводи сам за себе си за даден водоем.
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Има и нещо друго. Според мен язовирите трябва да се отдават под аренда за по-дълъг период от време - да кажем 10-15 години. Така арендатора, който е взел съответния водоем ще е спокоен, и ще си направи водоема както си трябва. А сега, понеже в повечето случаи водоемите се дават за периоди от 3-4 години, арендатора няма логика да прави гьола читаво място за риболов, да зарибява с големи риби и т.н., като знае, че след 3 години ще дойде некой друг човек на неговото място. Затова рибите се излавят като се сменят арендаторите. Човека е дал пари за зарибяване, напълно в реда на нещата е да си излови рибата при изтичане на договора. Нямаше да е така, ако язовирите се отдаваха за 10-15 години, и евентуално продължаване, ако арендатора е облогородил язовира и го е развил. Та мисълта ми е, че ако язовирите се отдават за по-дълъг период от време, арендаторите няма да гледат само бързата печалба, че договора ще им изтече след 2 години, ами наистина ще вложат средства и труд, за да го направят хубаво място за риболов.