Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Още няколко питанки за влаченето/тролинга
Аз парашут в Дунав не бих пуснал еле пък юни месец при висока вода
Неща да се возя на някой дънер
Какъв ви е зора да влачите по течението не мога да разбера. Хората при бучкане гребат за да останат колкото може повече време над перспективната точка вие искате да профучите със 8-9 км над нея.
Рибите седели срещу течението. Да така е. Но впечатления от риболов на плява дребосъчета, не вършат работа.
Едрите хищници атакуват ОТДОЛУ (да не кажа всички хищници). Ако ще ловите рибки по 100 грама по добре си мятайте на червей, за какво ще горите бензин.
По-течението НЕ СТАВА за влачене. Или ако се ловят риби ще са малко и случайни.
Айде да светвам лапата, че хора който не са били нито веднъж в Дунав с лодка дават компететнтни мнения
(Краси не визирам теб)
Влачите си срещу течението и виждате на сонара подводен ръб, когато воблерите стигнат до него леееко намяляте газта вследствие на което воблера запазва играта си благодарение на течението, но се издига бавно нагоре как мислите няма ли да се вдигне рибата
Но всеки може да си пропилява времето и парите както иска. Пробвайте всякакви идиотщини нищо, че нямат логика или щото имало шанс и така да клъвне.
Трофейте в България бързо свършват ще трябва да си хванем по някой друг преди да ги изтрепят с ток

Неща да се возя на някой дънер

Какъв ви е зора да влачите по течението не мога да разбера. Хората при бучкане гребат за да останат колкото може повече време над перспективната точка вие искате да профучите със 8-9 км над нея.
Рибите седели срещу течението. Да така е. Но впечатления от риболов на плява дребосъчета, не вършат работа.
Едрите хищници атакуват ОТДОЛУ (да не кажа всички хищници). Ако ще ловите рибки по 100 грама по добре си мятайте на червей, за какво ще горите бензин.
По-течението НЕ СТАВА за влачене. Или ако се ловят риби ще са малко и случайни.
Айде да светвам лапата, че хора който не са били нито веднъж в Дунав с лодка дават компететнтни мнения

Влачите си срещу течението и виждате на сонара подводен ръб, когато воблерите стигнат до него леееко намяляте газта вследствие на което воблера запазва играта си благодарение на течението, но се издига бавно нагоре как мислите няма ли да се вдигне рибата

Но всеки може да си пропилява времето и парите както иска. Пробвайте всякакви идиотщини нищо, че нямат логика или щото имало шанс и така да клъвне.
Трофейте в България бързо свършват ще трябва да си хванем по някой друг преди да ги изтрепят с ток

Да бе, мама им скапана, трепят като изроди. Това обаче са месари, които го правят с чисто търговска цел. Затова търговията със сладководна риба трябва да бъде забранена, с изключение на рибата, размножавана и отглеждана в развъдници. Тогава ще спрат и тока, и бомбите и какво ли не. През 2002-2003г. бяха превърнали Дунава в пустиня! Сега е малко по-добре, но малко. Като се сравним само със Събрия и нещата лъсват болезнено. Ама няма какво да направим. Човешкото око е ненаситно!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Добре де, добре, ще троля срещу течението, а на връщане ще отичам за скумрия.
Дайва 3м., 0.80 акция, монофил 0.30, карабинка с вирбел - т'ва спретнах днес. На резервната шпула имам плетеняк, та ще пробвам и двата варианта.
Друго /говорим за Дунава/ - силикони влачат ли се или само воблери?
К'ви воблери - газещи около 3 м. или...?
Дайва 3м., 0.80 акция, монофил 0.30, карабинка с вирбел - т'ва спретнах днес. На резервната шпула имам плетеняк, та ще пробвам и двата варианта.
Друго /говорим за Дунава/ - силикони влачат ли се или само воблери?
К'ви воблери - газещи около 3 м. или...?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Брей,не ставало по течението щото Ивака е казал!
Покажи ми риби на тролинг от Дунава!
За да фанеш дънер,треа първо да го праснеш с носа на лодката и пак нема да се закачи на парашута!Трофеи винаги ще има независимо от токаджии,бомбаджии или мрежари!
Но само за най-добрите!
И друго ще ти кажа,че много хищници се ловят на скорост 8-10км./ч.! 

- GODzillata

Аааааааааррррррррррггггггггхххххххх!!!

Тъкмо стигна до вариант и пак всичко отначало.

Явно няма шанс да се систематизира информацията и ще бъде на принципа "проба-грешка".
Добре де, ами кога се сменя воблера? Колко метра/километра трябва да бръмчиш с една примамка, докато решиш, че рибата не я иска и да я смениш...като сигурно винаги стои висящ въпроса "хм, ами ако просто не е имало риба в този участък"?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Troli какво те ядосах пък тебе
Знам, че рибите вземат и пр 8-9-10 км в час. Магнумите можеш да ги влачиш и с 20 км в час при тази скорост кълвът марлини и тунци.
Риби не мога да покажа понеже още не съм хванал нито една риба на влачене и не знам въобще как става номера
Надявам се след още 2000-3000 часа на вода да се науча
Съжелявам Киро може и да съм те подвел. Нека другите да напишат някой ред аз като теб ще се опитам да науча нещо

Знам, че рибите вземат и пр 8-9-10 км в час. Магнумите можеш да ги влачиш и с 20 км в час при тази скорост кълвът марлини и тунци.

Риби не мога да покажа понеже още не съм хванал нито една риба на влачене и не знам въобще как става номера

Съжелявам Киро може и да съм те подвел. Нека другите да напишат някой ред аз като теб ще се опитам да науча нещо

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изнервен съм от забраната и прекалих!
Годзи пробвай бате и после ще обсъдим проблемите!
Квито и теории да развиваме,треа да си на гьола иначе файда нема!
Ивак,извинявай казал си всичко,но единственно за течението бих спорил до зуко!

- krokibg
- учете се от него
Киро,макар да съм още ядосан че ни прокле за дъждовете преди срещаща
ще ти кажа аз какво мисля по този въпрос.Първо,слагай си конец и никакви монофилни влакна.Не че не може,но шанса да се разделиш с рибата на живота ти е огромен в сравнение с конеца.що се отнася до карабинките с вирбели и тези без вирбели,от много години ползвам само карабинки и никога съм нямал проблеми.Извадил съм достатъчно големи много на брой риби за да имам правото да го твърдя.Един единствен път съм влачил на Дунава и риба не хванах на тролинг но знам едно и то е че се търсят места където водата е към от 5 до 9м дълбока и прави ръбове покрай брега.В зависимост от дълбочината,си слагаш и воблер който гази на тази дълбочина и влачиш без да се притесняваш.Гледай на сонара да минаваш през такива места където има ръбове и ями,там винаги държи риба и то все едри екземпляри.Влачиш си и нагоре и надоло без проблем но когато влачиш на доло си подбираш местата където водата тече бавно и монотонно и течението не е толкова силно. До 6км не е проблем рибата да си настигне примамката и да я атакува от където си иска.Това обаче ако стане,рибата ще е едра.Що се отнася до пръчката,аз ползвам само акция 50-100 и много рядко по малка.Нищо сложно няма в цялата работа и наистина,каквото и да ти пишем,все пак си трябва и малко да се помъчиш за да почистиш плявата от сеното.Успех с скумрийте

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съгласен с Кроки!
Копеле,ква е тая акция -50-100гр.?
Само големи ли търсиш?
Мегаломан!

- krokibg
- учете се от него
Троли,като ти счупи веднъж една пръчка както ти е в ръцете,ще се сетиш кво права с тия съръци
спида ми е 50-100 и Бийста ми е 50-100.За счупването аз съм си виновен че го подцених юнака след 20 минути разправия но вече това няма да му се отдаде ако го докопам

спида ми е 50-100 и Бийста ми е 50-100.За счупването аз съм си виновен че го подцених юнака след 20 минути разправия но вече това няма да му се отдаде ако го докопам

Колеги я кажете нещо за троленето на яз искър ?
-
- сериозен играч
До миналата година тролих с пръчки акция 20-60гр. но при по-големи дълбокогазещи воблери се огъваха доста,не че съм имал проблем с ваденето на риби,но от края на миналата и тази година ползвам shimano technium и shimano speed master 2.70, 50-100gr.доста по-стабилни и здрави пръчки,просто имаш самочувствието че можеш да се справиш с големи риби!Относно конеца,също завиших диаметъра и от 20 минах на 50lb.Troli Rapala написа:Съгласен с Кроки!Копеле,ква е тая акция -50-100гр.?
Само големи ли търсиш?
Мегаломан!
![]()
Троли,сподели,ти какъв такъм ползваш за бялата,и дали не прекаляваме малко относно акция на пръчки и дебелина на конци?

Това при положение че доста често м/у бялата удря и някое сомче!!!!!
- GODzillata
Aaaaaaaaa, не е така!Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Киро,макар да съм още ядосан че ни прокле за дъждовете преди срещаща

Просто споделих с вас прогнозата за времето.

Оффффф, качих лодката, багажа е нареден и утре да видим к'во ще сабя покаже.

- krokibg
- учете се от него
Виж да не си забравил нещо да качиш в лодката
Аз само да попитам

- GODzillata
Ами аз за к'во рекох пак да погледна във форума...'щот сега е 4:20 събален...нужна си е напомка.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Виж да не си забравил нещо да качиш в лодката![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз само да попитам
![]()
![]()
![]()