Морския кефал???
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Диканаров
- кандидат преподавател
за морските кефали
На челото на мостчето имаше тогава двама колеги и ние ловихме от лявата му страна. Дъното е пъстро. Има и камъни и пясък. Тогава на нас даде много добре. Влизахме от брега до гърдите и захвърлях на тежко. Там дето падаше примамката не е било повече от 2-2.5м., а може и на по-плитко.Брегът е плитък. На колегите от моста примамката е била значително по на вътре от нашата. Плажуващи нямаше при нас. Плажът незная къде е. Можеби е от дясната страна на мосчето. Не го знам и незнам дали там е ловил някой. Тези на мостчето също ловеха кефал. Като дойдохме първо отидохме при тях и си поприказвахме. Не бяха хванали или не ни казаха, ако са били хванали нещо. Додето бяхме там /около обяд/ не ни направи впечатление някой от тях да хвана. Нямаше я обичайната суматоха, а те бяха пред очите ни. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не си схванал правилно текста .... младежо...kalkan4o написа:Дурумов не че се правя на голям разбирач но в дебелите книги пише че тези риби са различни а доколкото кефала той може да е пеленгас или бял аз така знам

Огън по мишените е по-важното... я кажи колко риби си хванал до момента, май само на компютъра стоиш...
... знаеш ми телефона... обади се за една лекция да ти изнеса не по дебелите книги. "Най-важното е да си на точното място в точното време и тя да яде"
- хонорар няма да вземам

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
понякога тези кефали са с више образование и не пипат на нищо,те затова и стават по 4,5кг. но колегата е прав че се хващат само ако си с въдица в ръката, защото хапе и бяга. иначе съм ги гледал под водата ходят на групи от по две до пет риби,бавно и славно като подводници.
хранят се на спокойствие вечерта и на развиделяване,филенце от рибка също е добро като стръв. аз с риск да подразня някого,защото съм и харпунджия,лично мен , като ме хване нерва, че не кълве, а се виждат мамка им ги лекувам със стрела 1,10см тип хавайка и прецизно прицелване в областа на главата/гърба.
хранят се на спокойствие вечерта и на развиделяване,филенце от рибка също е добро като стръв. аз с риск да подразня някого,защото съм и харпунджия,лично мен , като ме хване нерва, че не кълве, а се виждат мамка им ги лекувам със стрела 1,10см тип хавайка и прецизно прицелване в областа на главата/гърба.