Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

ЗА РАЦИ
Модератор: Paublo_Eskobar
- Диканаров
- кандидат преподавател
за раци
Благодаря за информацията, но незнам сега в Дружба езерото разрешено ли е? Нямам представа колко е дълбоко и как е дъното. Мога ли от брега с рачило и прът да ги ловя или е много дълбоко? Трябва ли ми лодка и рачила с поплавъци? Има ли глинести места с дупки и хоризонтално дъно и къде са?
Аз на това езеро никога не съм бил, въпреки, че съм от София. Нали е не е много срамно? Аз живея в "Хаджи Димитър" и затова знам баластиерите:- Негован, Чепинци, Челопечане, Враждебна, Долни Богоров и Пет могили. Много отдавна съм ходил на Кривина и Казичане, но тогава там още нямаше раци. Сега чувам, че ги имало в изобилие. Благодаря много Трънски колега, ако ми пишеш.

Аз на това езеро никога не съм бил, въпреки, че съм от София. Нали е не е много срамно? Аз живея в "Хаджи Димитър" и затова знам баластиерите:- Негован, Чепинци, Челопечане, Враждебна, Долни Богоров и Пет могили. Много отдавна съм ходил на Кривина и Казичане, но тогава там още нямаше раци. Сега чувам, че ги имало в изобилие. Благодаря много Трънски колега, ако ми пишеш.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Диканаров
- кандидат преподавател
за раци
Бях на Дружба. Прекрасно място за квартална разходка. Завиждам на жителите на Дружба. Нищо не хванах с две рачила. Бях и на понтоните и на други места. Изкарах си чудесно и си полафих с колегите. Гледах и тренировка на отбор с управляеми водни глисери. Общо взето кеф от първото ми посещение на водоема и никаква информация за раци или друг рибок. Видях общо десетина хванати слънчаци и костурета. Благодаря отново на Трънскио рибар. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нямах нет известно време ама да ви кажа излязли са раци в Равна Гора.В неделя един дядо с парашутче и вързан салам вътре в него е извадил близо две кила.Тази неделя мисля и аз да пробвам там,а дори и да не хвана рази там има добра таранка и сташно див шаран.Такъв шаран няма никъде другаде толкова е див, че ако удари парче над две кила сам човек не може да го извади .
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте да се включа и аз в темата за раците.
Преди няколко години на "Раково дере"-една малка рекичка която се влива в яз.Малък Беглик и се извива успоредно на пътя хващах доста раци но не с колчета.
Едно найлоново чувалче с 3-4 обръча от тел и дълго въже вързано за най-горният обръч -вътре сланина завързана с тел за да не отмакват примамката раците - пускаш го за 10 мин. в по голямо вирче и за 2 часа пълниш 10л. кофа
Успех
Преди няколко години на "Раково дере"-една малка рекичка която се влива в яз.Малък Беглик и се извива успоредно на пътя хващах доста раци но не с колчета.
Едно найлоново чувалче с 3-4 обръча от тел и дълго въже вързано за най-горният обръч -вътре сланина завързана с тел за да не отмакват примамката раците - пускаш го за 10 мин. в по голямо вирче и за 2 часа пълниш 10л. кофа

Успех
- Диканаров
- кандидат преподавател
за раци
Колега Весо, ето ти една проста рецепта, която аз лично прилагам:
1. Кипвам вода с една голяма шепа сол.
2. Прибавям една китка копър.
3. Сипвам половин шише обикновена бира.
4. В кипящата течност слагам живите раци и ги варя до 5 минути на "ключ".
5. След това ги вадя и ги подреждам в разлата чиния да изстинат.
Важно!!! Яж само живосварените раци!!! Познават се по това, че опашката им е свита както са сварени.
Ако е бил умрял ракът си остава изправен след сваряване.
Ракът бързо се разваля ако е умрял при ловенето и пренасянето. Ядат се освен опашката и щипците след обелване и гръдните мускули намиращи се в корубата с краката.
Желая ти повече студена бира и приатели.
Ако мястото ти е близо до София, сподели! Можем да отидем и заедно, ако свободното ни време съвпадне.
1. Кипвам вода с една голяма шепа сол.
2. Прибавям една китка копър.
3. Сипвам половин шише обикновена бира.
4. В кипящата течност слагам живите раци и ги варя до 5 минути на "ключ".
5. След това ги вадя и ги подреждам в разлата чиния да изстинат.
Важно!!! Яж само живосварените раци!!! Познават се по това, че опашката им е свита както са сварени.

Желая ти повече студена бира и приатели.

Ако мястото ти е близо до София, сподели! Можем да отидем и заедно, ако свободното ни време съвпадне.
- zeenon
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: раци около София
HI !!! Дай някакъв GSM за връзка.0888243717 е моят Иво.Отиваме за РАЦИ !!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
за раци
Колеги, най-после си хванах раци и то на непосещаван от мен водоем. Това е голямият гьол на Кътина. Хванах за два часа 47 добри рака.
На Чепинци и Негован /голям гьол/ пълно капо. Бях с 6бр. рочила от лодка и две от брега. Явно цялата популация е измряла и ще трябва да я възстановяваме. Неможе четири пъти да ловиш по 6-7 часа и нищо. Това, което ме плашеше миналата година след наводненията явно е факт.