Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
Монтаж на ПВА торбички
Модератор: sapuna
-
Chenko93
- ще става разбирач

Монтаж на ПВА торбички
Не съм сигурен дали темата е за този раздел или за риболовни такъми но ако не ме поправете защото не мога да прецена. Купих си ПДА торбички и тъй като ще използвам тази година само най-обикновен такъм като този

се чудя как да закрепя торбичката защото нямам вирбел да повода на кукичките?
се чудя как да закрепя торбичката защото нямам вирбел да повода на кукичките?
-
Pavkata 1977
Re: Монтаж на ПВА торбички
Колега Chenko93,мисля,че ако ще ползваш ПВА е по-добре да смениш монтажа.Уточни за ПВА чорап или ПВА торбички става въпрос?
- CERRUTI
- сериозен играч

Монтажа с пружина ли го правиш или с олово?Ако е с олово вкарваш оловото в пълната торбичка и завръзваш.....и меташ 
Ето виж на Мони черно-бялата снимка....
Ето виж на Мони черно-бялата снимка....

Адски много ше улесниш и себе си и рибите ако махнеш едната кука.
Така няма да нараниш шарана и да се оплетеш като пате в калчища.
Царевицата или топчето с куката се слагат на дъното на торбичката като куката се забива в нея. После постепенно попълваш по малко. После слагаш оловото /прожина не ти препоръчвам/ вътре и допълваш толкова че да то остане място да затвориш и да има около 2см . Навиваш пълната торбичка за да се сгъсти съдържанието и да стане по компактна. Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец. Така ще постигнеш по голяма дистаниция при замятане. После правиш по 6-7 дупки с игла от двете страни и айде в гьола. Тва е.
Ето ти пост от Илия. От тва по подробно едва ли ше намериш: http://forum.nariba.com/viewtopic24174.html
Така няма да нараниш шарана и да се оплетеш като пате в калчища.
Царевицата или топчето с куката се слагат на дъното на торбичката като куката се забива в нея. После постепенно попълваш по малко. После слагаш оловото /прожина не ти препоръчвам/ вътре и допълваш толкова че да то остане място да затвориш и да има около 2см . Навиваш пълната торбичка за да се сгъсти съдържанието и да стане по компактна. Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец. Така ще постигнеш по голяма дистаниция при замятане. После правиш по 6-7 дупки с игла от двете страни и айде в гьола. Тва е.
Ето ти пост от Илия. От тва по подробно едва ли ше намериш: http://forum.nariba.com/viewtopic24174.html

- sapuna
- Модератор

- Обратна връзка:
msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Аз така си правя мини торбички за бял червей.Закачам ги деректно на куката,при риболов с плувкаsapuna написа:msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- achocarp
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Ей ма големи запитайки сте, човека пише да навлажниш и залепиш, кво толковаsnegk написа:Аз така си правя мини торбички за бял червей.Закачам ги деректно на куката,при риболов с плувкаsapuna написа:msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.![]()
-
snegk

Ами аз пиша,че си правя малки Пва торбички за бял червей,чрез намокряне(лепене).Не виждам нещо лошо или обидно да съм писал.Къде е проблема не мога да разбера 
- achocarp
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Не съм казал,че е обидно, но немие ясно какви торбички ползваш и как точно ги навлажняваш без да се стопятsnegk написа:Ами аз пиша,че си правя малки Пва торбички за бял червей,чрез намокряне(лепене).Не виждам нещо лошо или обидно да съм писал.Къде е проблема не мога да разбера
-
snegk

Режиш торбичката на полвина.Така тя си има два края залипени.Тртия край не е.Плюнчиш палеца и прекарваш по вътрешния край на одрязаната страна,веднага слагаш другия край и пак с палеца.Ако не е хубаво залепнало леко повтаряш с леко намокряне и се получава.Торбичката се дупчи с игла.Ако монтажа е много лек,вътре се слага едно камъче.Така при риболов на леко си карам каквато искам захранка на дъното заедно с куката. 
- achocarp
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателния отговор