Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на ПВА торбички
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Монтаж на ПВА торбички
Не съм сигурен дали темата е за този раздел или за риболовни такъми но ако не ме поправете защото не мога да прецена. Купих си ПДА торбички и тъй като ще използвам тази година само най-обикновен такъм като този

се чудя как да закрепя торбичката защото нямам вирбел да повода на кукичките?
се чудя как да закрепя торбичката защото нямам вирбел да повода на кукичките?

Re: Монтаж на ПВА торбички
Колега Chenko93,мисля,че ако ще ползваш ПВА е по-добре да смениш монтажа.Уточни за ПВА чорап или ПВА торбички става въпрос?
- CERRUTI
- сериозен играч
Монтажа с пружина ли го правиш или с олово?Ако е с олово вкарваш оловото в пълната торбичка и завръзваш.....и меташ 
Ето виж на Мони черно-бялата снимка....

Ето виж на Мони черно-бялата снимка....

Адски много ше улесниш и себе си и рибите ако махнеш едната кука.
Така няма да нараниш шарана и да се оплетеш като пате в калчища.
Царевицата или топчето с куката се слагат на дъното на торбичката като куката се забива в нея. После постепенно попълваш по малко. После слагаш оловото /прожина не ти препоръчвам/ вътре и допълваш толкова че да то остане място да затвориш и да има около 2см . Навиваш пълната торбичка за да се сгъсти съдържанието и да стане по компактна. Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец. Така ще постигнеш по голяма дистаниция при замятане. После правиш по 6-7 дупки с игла от двете страни и айде в гьола. Тва е.
Ето ти пост от Илия. От тва по подробно едва ли ше намериш: http://forum.nariba.com/viewtopic24174.html
Така няма да нараниш шарана и да се оплетеш като пате в калчища.
Царевицата или топчето с куката се слагат на дъното на торбичката като куката се забива в нея. После постепенно попълваш по малко. После слагаш оловото /прожина не ти препоръчвам/ вътре и допълваш толкова че да то остане място да затвориш и да има около 2см . Навиваш пълната торбичка за да се сгъсти съдържанието и да стане по компактна. Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец. Така ще постигнеш по голяма дистаниция при замятане. После правиш по 6-7 дупки с игла от двете страни и айде в гьола. Тва е.
Ето ти пост от Илия. От тва по подробно едва ли ше намериш: http://forum.nariba.com/viewtopic24174.html

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.

-
- и господ не е толокова добър
Аз така си правя мини торбички за бял червей.Закачам ги деректно на куката,при риболов с плувкаsapuna написа:msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ей ма големи запитайки сте, човека пише да навлажниш и залепиш, кво толковаsnegk написа:Аз така си правя мини торбички за бял червей.Закачам ги деректно на куката,при риболов с плувкаsapuna написа:msirakov написа:... Навлажняваш да слепне и връзваш с ПВА лента или конец.![]()

-
Ами аз пиша,че си правя малки Пва торбички за бял червей,чрез намокряне(лепене).Не виждам нещо лошо или обидно да съм писал.Къде е проблема не мога да разбера 

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм казал,че е обидно, но немие ясно какви торбички ползваш и как точно ги навлажняваш без да се стопятsnegk написа:Ами аз пиша,че си правя малки Пва торбички за бял червей,чрез намокряне(лепене).Не виждам нещо лошо или обидно да съм писал.Къде е проблема не мога да разбера

-
Режиш торбичката на полвина.Така тя си има два края залипени.Тртия край не е.Плюнчиш палеца и прекарваш по вътрешния край на одрязаната страна,веднага слагаш другия край и пак с палеца.Ако не е хубаво залепнало леко повтаряш с леко намокряне и се получава.Торбичката се дупчи с игла.Ако монтажа е много лек,вътре се слага едно камъче.Така при риболов на леко си карам каквато искам захранка на дъното заедно с куката. 

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателния отговор