За шаран на непознат водоем

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: За шаран на непознат водоем

Мнение от snegk »

achocarp написа:Снег е много прав, но наистина не е задължително при спазване на всички правила непременно да хванем риба.Имал съм случаи, когато всичко е тип-топ ,очевидно пресъствие на риба но нямам побутване. Защо... :?:
Големите имена в риболова казват същото нещо"Има дни когато рибата просто не иска да яде" :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Ами та нали ужким се учим от големите :oops: .За 25 години риболовна практика доста работи съм видял по форумите :lol: :lol: :lol:
ceno_gadnia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ceno_gadnia »

Здравейте.Ачо и аз искам като теб да кажа,че има такива "сложни" моменти в които при всички(или почти всички) взети мерки нещо не се получава.Искам да благодаря на snegk за информацията която споделя с нас,а също така и на другите които са се включили в развитието на темата защото според мен в дискусията се ражда истината.Винаги има едно"НО".Всеки водоем е индентичен сам по себе си както с местата така и с поведението на рибата.Това го знаем всички,но..........Пак това "НО".Няма универсален начин или както беше написано-Трябва да се експериментира.Благодаря и поздрави.
"CLUB FOR SPORT FISHING-VRATSA CARP"
Изображение
Извинете и вие ли нехванахте нищо днес?
http://www.facebook.com/pages/Vratsa-Carp/
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Бате Снегчо ти какво ще кажеш по въпроса с дафнията...Въпроса ми е следния-Дали е възможно на непознат водоем,хранене на 6 различни петна(всичките преспективни),във водоема има много водорасли покрити целите с дафнии,3 седмици предварително хранене,една седмица риболов и шарана да не удря на царевицата и топчетата,а да си се храни с дафнии :roll: Дали е възможно да няма привикване към царевица,гранули и топчета :?:
Въпроса ми е към всички вещи по казуса :!: :!: :!:
С нетърпение чакам включване :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Според мен няма такава опасност!
Аргументирам се:
-дафнията се придържа в плитките и бистри участъци от водоема
-шаранът е едра риба,която едва ли би се задоволила само с дафния

Дори и да си я хапва има начин да се прилъже!Дафнията е ракообразно,а колко ли дипа има на тази основа! ;)
След три седмично подхранване просто няма начин да не вземе!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Митко искам да добавя още малко информация за водоема и тогава пак да ми отговориш.
Целия водоем в във водорасли и целия водоем е бистър като хотел в албена...Просто няма място където да е по-дълбоко от 3.5 метра и да не се вижда дъното или водораслите под лодката...Таа в тоя ход на разговор има и шарани с моя ръст,при което се надявах на нощно вземане,понеже няма да излезе на бистрото през деня...Та като вкарах малко светлина в тунела ти си на ход :roll: Приемам всякакви разсъждения Митак
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Шаран,Дафния и бистра вода!
На ред са мухарите тогава! :wink:

Скорошни снимки от моя приятел ribarq_kuku:

Изображение
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Много интересно но айде да поразсъждаваме ако шарана е 15+ да не говорим 20+с тази мека мухарка как ще се вдигне този шаран от водораслите(Подчертавам,че цялото дъно е осеяно с тях и ги има на 1.5м над дъното) :roll: Иначе за кълване може би и на моето местенце ще подейства тая мухарка-НООО не върши работа бате Митко :lol: :lol: :lol:
Давайте още предложения :drinkers: :drinkers:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Secret Carp написа:Много интересно но айде да поразсъждаваме ако шарана е 15+ да не говорим 20+с тази мека мухарка как ще се вдигне този шаран от водораслите(Подчертавам,че цялото дъно е осеяно с тях и ги има на 1.5м над дъното) :roll: Иначе за кълване може би и на моето местенце ще подейства тая мухарка-НООО не върши работа бате Митко :lol: :lol: :lol:
Наблизо до града има подобни водоеми,знае се че има шарани-трофеи,но не пипа на нищо.Мнооого рядко да се излъже някой,но това са единични бройки.
Явно е че се храни с нещо,но с какво?Единственото решение е че се храни от водораслите,друго не виждам какво ще да е.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

valmet написа:
Secret Carp написа:Много интересно но айде да поразсъждаваме ако шарана е 15+ да не говорим 20+с тази мека мухарка как ще се вдигне този шаран от водораслите(Подчертавам,че цялото дъно е осеяно с тях и ги има на 1.5м над дъното) :roll: Иначе за кълване може би и на моето местенце ще подейства тая мухарка-НООО не върши работа бате Митко :lol: :lol: :lol:
Наблизо до града има подобни водоеми,знае се че има шарани-трофеи,но не пипа на нищо.Мнооого рядко да се излъже някой,но това са единични бройки.
Явно е че се храни с нещо,но с какво?Единственото решение е че се храни от водораслите,друго не виждам какво ще да е.
И в допълнение ще кажа,че е толкова наплашен в тия плитки води от мрежи и ток и т.н да не изреждам и може би си стои под водораслите и каквото му попадне си похапва...Пак стигаме до болната тема с плашливостта от бракониери м...ка им да е....а.Ако си беше спокойно до сега щях да съм поне с един гол напред в мача :( Това е моето мнение :( :( :(
Извинявам се,че леко се отдалечих от темата,но според мен има водоеми в които бракониерите играят пряка роля в поведението на шарана.
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Болна тема,но факт!Може би се разводни темата на Илийката,за което се извинявам,но колкото пъти съм чакал на тези водоеми,шаран не съм видял да "играе"и скача в близките години.Може би ще трябва да се пробва и на някаква растителност за стръв.Избягвам да ходя на чистите и често посещавани места,защото си мисля че там е по-малко вероятно да вземе някоя риба.Направил съм си място в шавара,далеч от удобните места и след забраната,ще посещавам водоема по-честичко,за да се поинатя да уловя някой шарко или сом :roll:,ще замятам близо до тревите с надеждата че ще го излъжа
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ще ви дам пример с едно водоемче близо до Бургас,което за съжаление вече го няма :( ....изровиха му стената за да изловят шараните :evil:
Та там имаше шарани от 5-7 кг.....и по-големи вероятно.Единствената стръв на която имаше хванати риби беше....земен червей :!: Идваха не много хора и пробваха на всичко,обаче....единствения период през който взимаше рибата,беше за две седмици в най-големите горещини на август :idea: За 3 години постоянно ходене -само тогава имаше хванати риби и то на червея :idea: .....кво ядеше тая риба през другото време :shock:
......Една сутрин намерихме язовирчето без вода :axe: ...унищожиха го тея дето виждаха рибата,а неможеха да я хванат :axe:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

петко стоянов написа:Та там имаше шарани от 5-7 кг.....и по-големи вероятно.Единствената стръв на която имаше хванати риби беше....земен червей :!: Идваха не много хора и пробваха на всичко,обаче....единствения период през който взимаше рибата,беше за две седмици в най-големите горещини на август :idea: За 3 години постоянно ходене -само тогава имаше хванати риби и то на червея :idea: .....кво ядеше тая риба през другото време :shock:
Пеца,и на тези водоеми които съм дал за пример е изпробвано всякаква стръв-като започнеш от видовете червеи,та до живото рибе,много рядко се лъже някой шаро.
Ще се опитам да го науча да се храни с един вид сръв и ще риболовствам само на нея,ще захранвам всеки удобен момент,когато съм свободен,пък каквото стане!
snegk

Мнение от snegk »

Secret Carp написа:Митко искам да добавя още малко информация за водоема и тогава пак да ми отговориш.
Целия водоем в във водорасли и целия водоем е бистър като хотел в албена...Просто няма място където да е по-дълбоко от 3.5 метра и да не се вижда дъното или водораслите под лодката...Таа в тоя ход на разговор има и шарани с моя ръст,при което се надявах на нощно вземане,понеже няма да излезе на бистрото през деня...Та като вкарах малко светлина в тунела ти си на ход :roll: Приемам всякакви разсъждения Митак
Имам якой идеи,но докато не видя точно мястото и риба най вече не мога да кажа нищо конкретно.Иначе трябва експерименти с плуващи монтажи,трябва да се получи едно цяло със захранка и стръв.В момента стръвта не се знае къде е,захранката също.Ти шараните виждал ли си ги.Ако си ги виждал това значи,че не са толкова наплашени.Ако не си ги виждал то е възможно да ги няма. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,какви са тия въпроси дето ги задавате :shock: Знаете ли че по водораслите има и живеят десетки видове водни твари,като водни бръмбари,разни нимфи и всякаква гад и са милиарди.Що да не си ги клъцка шарана като тсафиди :roll: Аз като дете съм бъркал за риба на ръце и когато сме вадили водораслите на сухо,винаги са бъкани с разни твари,дето знам имената само на два - три вида.На 100% шарана и другите риби си ги ядат като стой та гледай.Също така филтрират и водата и абсорбират планктона.Много се чудите,и щом няма друго какво да яде и никой не го храни,мисля че това е евентуалния отговор :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”