Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ножове
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Ножове
Имам всякакви братле-китайски,руски,чешки,прави,дъги,стела и т.н. Време нямам да се занимавам!Побутвам си само дреболийки от време на време!

И за да не бягаме много от темата ще нащракам и няколко приклада и дръжки на ножове в близките дни /не са ми под ръка/! Орехът,байцът и малко фантазия правят чудеса понякога!

И за да не бягаме много от темата ще нащракам и няколко приклада и дръжки на ножове в близките дни /не са ми под ръка/! Орехът,байцът и малко фантазия правят чудеса понякога!

Ашколсун,мерака голем икъщата стопля,нямаш ли нещо на рибарска тема?
- krokibg
- учете се от него
Митак,ти ли ги правиш бе колега тия дърворезби ??? Аз също като младеж правех по някоя и друга дърворезба и сам си правех длетата.Правех си ги от метчици за метал.На времето си направих една табла цялата в дълворезба и баща ми играеше на нея.Една китара също я бях нашарил и сега като ме подсетихте,ми направихте такъв проблем,че трябва да си правя наново длета и да си резбовам тази китара дето свирех на нея на НС5.Дааа,намерихте ми ново-старо занимание,подпалихте ми чергата

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Много интересна тема.И аз от как се помня все ножове и ножчета купувам ,от тук и там.В риболова и планинарството ножа си е необходимост.Скоро ми подариха от нашите нови армейски ножове на Арсенал.Качествена стомана,закалка ,само няма кания и сега му мисля нещо.Някаква идея за направа?Но,най -голямото ми бижу е ловен нож от колекцията на цар Борис .Подарък от един приятел на баща ми ,неговия баща е бил адютанд на царя.PUMA SOLINGEN ,страхотна стомана и изработка.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз пък обичам да гледам
Сапуне, ама ти си бил скрит талант, бе
Че то докато чакаш да кпъвне що не се пробваш да направиш иконостас, аз бих го направил, но не мога да дялкам - не ми ражда пипето за резба 

Сапуне, ама ти си бил скрит талант, бе

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Ако ще слагате дърво на дръжката най-твърдите и красиви са чимшира,ореха,крушата,явора,цер дъб.Другите твърди се байцват,а те са дрян,габър,дюля,слива не всяка.Рогови дръжки от елен,сръндак,пръч или пищял се хващат с епоксидна смола за острието.За направа на длета стават пилите,ножовките само на шмиргела.Колкото по-шарено е дървото толкова по добре изглежда дръжката.
-
- вече хвърля и на тежко
Страстите за мен а и за много от колегите си остава ловът и риболовът а ножовете са
неразделна част от тях
неразделна част от тях

Аз да споделя нали работя на Аерогарата виждах едни ножове от Непал които си ги е поръчал някакъв човек .Останаха ми очите.Така наречените ножове на Гурките.Няма такава изработка и такава стомана.В смисъл нож за преход през гора а и за рязане на г--ви.Ако мога да се свържа с него ще ви покажа за какво става въпрос.
Тоз, който падне в бой той не умира.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата

Кукри е името на този вид ножове.В София съм ги виждал само в магазините на русбуларм.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ще ви покажа една ножка,която ми бе подарена от мой приятел митничар /конфискувана на летището,като хладно оръжие/!Струваше ми 10 стотинки и една вечер в Таверната! 
/мезетата са от преди малко/

и още нещо,което съм си играл да правя преди 14 години/дори е плесенясала вече
/:

/мезетата са от преди малко/
и още нещо,което съм си играл да правя преди 14 години/дори е плесенясала вече

Готовите ножки понякога са доста скъпи,има добри изпълнения на народни цени каквито са МОРА-шведска стомана,от 12 до 40 лв. Добрия нож се тества на конопено въже дебело 2см. колко пъти ще го отреже с 3-4 ряза.Ако превиши 20 пъти значи си струва.Ама да му изпипаш дръшчицата като манекен си е голем кеф,че и канийка да му уйдурдисаш леле мале... 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ш`ти покажа какво съм направил от 3-левови китайски ножки! /едната трябва да е в Илийката/ 

- gorkata_petrov
- разбира нещата
Мите , като гледам и направо ми пълниш душата , братче.Златни ръце имаш. Аз също съм и ловец и много харесвам хубавите ножове. Имам малка колекция.Тези дни ще снимам и ще кача.Поздрави.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????