р.Дунав

Модератори: bobopeli, sapuna

младен
новобранец
новобранец

р.Дунав

Мнение от младен »

излкючително съм доволен от риболова по реката,хващат се придимно маздруни,платики,уклей,аз дори хванах и доста приличен распер,но скобара някъде се губи по незнайни за мен причини иначе маздрунките си вървят и то хубавички,но за да хванете ще ви трябва хранилка,успех и наслука!!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И аз бях вчера на Дунава и съм много доволен, отидох към 18.30 след работа, само с едно телескопче, хванах 7-8 добри платики , доста червеноперки , и ти само за 3 часа обаче скобар не се обади и при мене.
vasalin
новобранец
новобранец

Мнение от vasalin »

бихте ли споделили къде сте ходили,интересува ме участъка между Русеи-Тутракан
Ilayda264
новобранец
новобранец

Мнение от Ilayda264 »

АЗ СЪЩО БЯХ НА ДУНАВА НА РИБОЛОВ.ЗА ЕДИН ДЕН УЛОВИХ ОКОЛО 5КГ. ДУНАВСКА РАЗНА.ТАЗИ ГОДИНА Р.ДУНАВ Е ПЪЛЕН СЪС ВСЯКАКВА РИБА.ИМА И МНОГО ШАРАН,НО НАИСТИНА НЯМА СКОБАР
Ilayda264
новобранец
новобранец

Мнение от Ilayda264 »

vasalin написа:бихте ли споделили къде сте ходили,интересува ме уч
астъка между Русеи-Тутракан
РУСЕ,МАРТЕН,САНДРОВО,СЛИВО ПОЛЕ,РЯХОВО,БРЪШЛЕН, НОВА ЧЕРНА ,ТУТРАКАН.ТОВА СЕЛАТА В ТОЗИ УЧАСТЪК.КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ, ЩЕ СИ ДОВОЛЕН
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Аз ходя в Русе след работа. ама утре съм на Стълпище.
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

При нас скобар се лови единствено на един бързей с камъни,където течението е доста силно.
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Колеги, кажете места около Свищов, моля споделете с каква стръв и такъми ловите.
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

Стефан написа:Колеги, кажете места около Свищов, моля споделете с каква стръв и такъми ловите.
Какво ще ловиш.Има места за сом,шаран,мъздруга и скобар.Само хищните са навсякъде.
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Колега, не видях, че си ми писал тук и ти пратих л.с. Ако ми пишеш какво върви, за това ще се приготвя.
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

Стефан написа:Колега, не видях, че си ми писал тук и ти пратих л.с. Ако ми пишеш какво върви, за това ще се приготвя.
В момента масово се лови мъздруга.Местата са под СБА то,има пътечка надолу до Дунава и по цялата ивица около 2км кълве почти еднакво.Лови се на бял червей,кукичка N12 ,тънка корда за повод,моята е 0.12,плувка 1.5 грама при вятър и вълни по тежка,телескоп 5 метра.Обезателно захранка,която представлява мрежа от картофи(гаца),камънин за тежест,2-3 хляба и друго каквото прециниш(кюспе,царевично брашно......),връзва се с по дебела корда 0.40-0.60 и накрая стиропорено топче или шише от минерална вода0.5л.Плувката трябва да минава максимално близо до захранката.
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1 ... umId=60009
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Благодаря за подробната информация. Ако не ме налегне работа най-вероятно в събота сутринта съм на това място. Докато ловя с телескопа какво да хвърля на дъно и как да направя линията? Хубаво ще е да имам попово прасе, но няма от къде да си набавя. На това място обажда ли се нещо на дъно?
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

Стефан
Хубаво ще е да имам попово прасе, но няма от къде да си набавя.

Колега препоръчвам ти пилешки дроб за стръв за сом - достатъчно ефективана и най - важното много лесна за набавяне стръв . Закрепването на пил. дроб е следното - забиваш куката и после с тънък памучен конец, обвиваш щедро отгоре , така че да не пада при замятане.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

На това място обажда ли се нещо на дъно?[/quote]
На дъно не.Попчетата веднага оглозгват стръвта.Може дасе пробва само на рибка,но по брега ври от уклей и хищниците едва ли ще са гладни.Сом и шаран няма,те са по други места.
младен
новобранец
новобранец

Мнение от младен »

Колеги бягайте на Дунав пълно с риба,ама ще ви трябва захранка (гаца с хляб,стръв бял червей),рибата вече тръгна с пълна сила,аз съм изключително доволен,за 3-4 часа 4 кг. с мъздруни и платики.
НАСЛУКА!!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”