Как се лови шаран на пружина ?

Модератор: sapuna

Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Как се лови шаран на пружина ?

Мнение от d_bozhkov »

Не мога да се отърва от досадните малки рибоци при риболова на пружина ! Какви ли не захранки пробвах ! даже на качамак ми се закачат.... уклей ! :D Някой ще даде ли някакъв съвет ?
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
yanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yanev »

махни пружината
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Сложи "шаранска кука" # 2-6.
Ако я хапне уклей- ми се обади.
Струва си да седиш за един два удара, ама да знаеш че със сигурност влизаш в историята, защото голяма риба се лови на голяма кука и голяма стръв.
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

изплозвам 1-ви номер кука !

Мнение от d_bozhkov »

Уклея го закачам на търмак ,като вадя пружината ! Ама е ясно че ври около захранката ,иначе откъде ! Иначе се ловят бяла мряна (тук ври от нея) канален сом и каракуда ! Извинявам се за глупавия вупрос все пак ,като се разходих из форума ,прочетох много нови техники !Ще пробвам ! Май станах един от досадниците ,дето пълнят форума с нови теми ! Извинявайте ! Ама като за новобранец ми простете ! :D
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

scorpion написа:махни пружината
В водоеми пълни с плевелна риба от опитните риболовци не се практикуват тези методи на риболов.Подбира се стръв която наи малко е предпочитана от тях.Така че тези истории с пружините те съветвам да ги забравиш за такъв тип водоеми.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ЗДР КОЛЕГА

Мнение от Husmen1983 »

щОМ КАЗВАШ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА
МНОГО МАЛКА РИБА МАХНИ ПРУжиНАТА СЛОжи ДВЕ КУКИ НОМЕР 2-3 ПО ЕДНА РИБКА ЗА ОПАШКАТА ЗА ДА НЕ УМИРА И чаКАИ.КАТО ИМАШ УДАР щЕ %90 ХУБАВ ШАРАН.ПРОБВАИ.ВСИЧКО Е ЕКПЕРИМЕНТ.И НЕ СЕ ЗНАЕ ШАРКО КОГА КАКВО ПРЕДПОЧИТА.УСПЕХ
за сега нямам такъв.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Па пробвай и на стара царевица накисната един два дена предварително.Дребосъка нема да я пипа с сигурност.
Я елате рибенца при батко...
Veronika

Мнение от Veronika »

Van Helsing е прав. Смени куката с по-голяма. Лично аз ловя с 5тица и нямам проблеми с таранки и други. С 6тицата вече обаче почват. :roll:

А Husmen1983 така както си написал мнението си, се разбира че ти ловиш шаран с малка рибка за стръв. Поправи го иначе излиза голяма глупост.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Veronika написа:А Husmen1983 така както си написал мнението си, се разбира че ти ловиш шаран с малка рибка за стръв. Поправи го иначе излиза голяма глупост.
Напълно е прав човека.Има водоеми ,в които дребните рибета са основна храна за обитателите му,а няма риба която да не е хищник.Може и да е парадокс,ама и аз съм чувал за подобни удари.Лично ми се е случвало в продължение на цяло лято да чеша шараните на скакалец.Язовирът (с.Г.Н.Село) бе заобграден от всякъде с бъзак.Вреше от зелените дългокраки гадини и явно на рибоците са им се усладили.Така че,няма нищо чудно в това големият шаран и да мезва. :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

А Велко Кънев на Овчарица хвана шаран на силиконова примамка. :shock:
Veronika

Мнение от Veronika »

Това обаче са случайности сигурно.
албиноса
новобранец
новобранец

Мнение от албиноса »

силикона е случайност разбира се,но на рибка има много хванати шарани.Аз лично съм вадил 11 килограмов дивак на кротушка.Най-якото беше,че го търсех целенасочено,а не бях хвърлил за хищник както често се случва...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Някой беше казал-"Нищо човешко не ми е чуждо",защо пък Шарко да не си каже-"Нищо рибешко не ми е чуждо"?
Да не разваляме на човека темата! Истината е братле,че ако искаш шаран,трябва да забравиш за пружините (мое мнение). :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
roro2000
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от roro2000 »

Пичове, аз пък да ви кажа наи много шарковци съм ловил именно на прожина ,но съм новатор в другия вид риболов на шаран. Деиствително обаче сте прави за големите куки а на колегата ще кажа ако все пак реши да продължава да лови на прожина да слага на куките само СТИРОПОРОВИ ТОПЧЕТА или непукната пуканка.Продават ги на всякаде.
Тука риба нема,
варнете ни парите.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

От тоя сезон вече основно ловя на 1на кука ,или на хеликоптер или Safety Bolt,и главоболията с плевелната риба отпаднаха.С изключение на една таранка мутант,която отиде да си играе с топчето и се закачи/за мене напълно случайно/всички други си бяха шарани :wink: За мене пружината си е бела,и ако примерно трябва да нанасяш на 200-250м и ти удари таранка,и да повториш това упражнение няколко пъти при силен страничен вятър ,вярвай те ми тотално ще се откажете от пружината.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”