Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как се лови шаран на пружина ?
Модератор: sapuna
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Как се лови шаран на пружина ?
Не мога да се отърва от досадните малки рибоци при риболова на пружина ! Какви ли не захранки пробвах ! даже на качамак ми се закачат.... уклей !
Някой ще даде ли някакъв съвет ?

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
изплозвам 1-ви номер кука !
Уклея го закачам на търмак ,като вадя пружината ! Ама е ясно че ври около захранката ,иначе откъде ! Иначе се ловят бяла мряна (тук ври от нея) канален сом и каракуда ! Извинявам се за глупавия вупрос все пак ,като се разходих из форума ,прочетох много нови техники !Ще пробвам ! Май станах един от досадниците ,дето пълнят форума с нови теми ! Извинявайте ! Ама като за новобранец ми простете ! 

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- Husmen1983
- научил се да хвърля
ЗДР КОЛЕГА
щОМ КАЗВАШ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА
МНОГО МАЛКА РИБА МАХНИ ПРУжиНАТА СЛОжи ДВЕ КУКИ НОМЕР 2-3 ПО ЕДНА РИБКА ЗА ОПАШКАТА ЗА ДА НЕ УМИРА И чаКАИ.КАТО ИМАШ УДАР щЕ %90 ХУБАВ ШАРАН.ПРОБВАИ.ВСИЧКО Е ЕКПЕРИМЕНТ.И НЕ СЕ ЗНАЕ ШАРКО КОГА КАКВО ПРЕДПОЧИТА.УСПЕХ
МНОГО МАЛКА РИБА МАХНИ ПРУжиНАТА СЛОжи ДВЕ КУКИ НОМЕР 2-3 ПО ЕДНА РИБКА ЗА ОПАШКАТА ЗА ДА НЕ УМИРА И чаКАИ.КАТО ИМАШ УДАР щЕ %90 ХУБАВ ШАРАН.ПРОБВАИ.ВСИЧКО Е ЕКПЕРИМЕНТ.И НЕ СЕ ЗНАЕ ШАРКО КОГА КАКВО ПРЕДПОЧИТА.УСПЕХ
за сега нямам такъв.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Напълно е прав човека.Има водоеми ,в които дребните рибета са основна храна за обитателите му,а няма риба която да не е хищник.Може и да е парадокс,ама и аз съм чувал за подобни удари.Лично ми се е случвало в продължение на цяло лято да чеша шараните на скакалец.Язовирът (с.Г.Н.Село) бе заобграден от всякъде с бъзак.Вреше от зелените дългокраки гадини и явно на рибоците са им се усладили.Така че,няма нищо чудно в това големият шаран и да мезва.Veronika написа:А Husmen1983 така както си написал мнението си, се разбира че ти ловиш шаран с малка рибка за стръв. Поправи го иначе излиза голяма глупост.

-
- кандидат преподавател
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пичове, аз пък да ви кажа наи много шарковци съм ловил именно на прожина ,но съм новатор в другия вид риболов на шаран. Деиствително обаче сте прави за големите куки а на колегата ще кажа ако все пак реши да продължава да лови на прожина да слага на куките само СТИРОПОРОВИ ТОПЧЕТА или непукната пуканка.Продават ги на всякаде.
Тука риба нема,
варнете ни парите.
варнете ни парите.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От тоя сезон вече основно ловя на 1на кука ,или на хеликоптер или Safety Bolt,и главоболията с плевелната риба отпаднаха.С изключение на една таранка мутант,която отиде да си играе с топчето и се закачи/за мене напълно случайно/всички други си бяха шарани
За мене пружината си е бела,и ако примерно трябва да нанасяш на 200-250м и ти удари таранка,и да повториш това упражнение няколко пъти при силен страничен вятър ,вярвай те ми тотално ще се откажете от пружината.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА